måndag 22 februari 2021

Göteborgs spårvagnar.

Någon gång kanske de där gamla spårvagnarna får gå i pension, misslyckade inköp har det ju varit där av nya vagnar, de nya då 2013 rostade ju sönder och skulle väl göras iordning.
Har för mig att garantin inte gällde där för rost.
En nyare modell på ingång och provas väl sen en tid i trafik.
Lite knepigt att få plats i de riktigt gamla vagnarna, tycks som att benen på oss människor har blivit längre sen de där gamla vagnarna sattes i trafik ;)

Måndagen avklarad yrkesmässigt och nu ska man bara överleva fram till läggdags som jag misstänker blir tidigt denna måndag.
Sov lite illa natten till idag, ja, det blir så ibland, för mig och alla andra på vår planet antar jag.
Men i natt tar jag väl igen den skönhetssömnen jag förlorade där, jag behöver den ;) 
Visst blev det fint när det väl var klart?
Nu har de begärt tillträde till lägenheten ytterligare en vecka för att "återställa" allt, ja, det är allt tur att frugan är hemma.
Hantverkare har ju en förmåga att inte stänga dörrarna efter sig när de är inne.
Inte så kul om katterna smiter ut.
 
Men nu....soffan....here i come ;)
 
Ha det fint alla.

 
 

 


10 kommentarer:

Znogge sa...

Så skönt att första arbetsdagen är avklarad och säkert sover du bättre i att.

Ha en god kväll!

BP sa...

Så det är inte bara Stockholm som har problem - ja inte med spårvagnar, för där har vi bara en "turistlinje" ut till Djurgården, men väl med olika lokaltågsvagnar.
Tycker man läser rätt ofta att en spårvagn i din hemstad krockar med både bilar och människor...

Reliningen blev riktigt fint. Det ser prydligt ut. Kul att de "återställer" allt, då slipper ni ju "städning". Hoppas att frugan sätter på sig munskydd, och att hantverkarna gör likadant.

Ta dig en wirre till tv-programmet/filmen, då kommer du sova gott;-)

Ditte sa...

I Stockholm har vi inte så många spårvagnslinjer idag men på 60-talet var de många. Men en går idag till Djurgården från Centralen och en annan är en ringlinje som går från Nacka och i en halvcirkel till Solna Station. En sträcka på 20 km som är en trevlig tur och förbinder olika förorter med varandra. Snyggt jobb med rören hos er men bra att fru Guldkrycka är hemma och har koll när jobbarna kommer tillbaka.
Önskar dig en bra vecka.

Susanne sa...

Sov oxå dåligt natten mot måndag men det berodde mest på att snöröjarna hade bestämts sig för att ta bort all is på skolans parkering och körde ner skopan i asfalten kl 01:00. Hade ju varit bättre ifall de gjort det från början ;)

Ama de casa sa...

Minns med fasa pendeltågseländet i Stockholm på 80-talet. Då hade dom köpt in nya pendeltåg som inte tålde kyla... Hur tänkte dom där?

Hoppas att frugan kan hålla koll på katterna så dom inte smiter. Fast det är kanske bättre om hon håller koll på hantverkarna? Hur svårt kan det vara att hålla dörren stängd?

Ha det gott!

Ingrid sa...

Då hoppas jag att du sovit gott i natt och vaknat pigg och utvildad denna tisdag. En och annan sömnlös natt har vi nog alla!
Ha en skön tisdag!

Veiken sa...

Det är en riktig såpa med dom förbaskade italienska vagnarna. Hoppas dom nya är mycket bättre. Vi behöver våra skattepengar till annat!
Jösses, vilket drama om era katter skulle rymma. Tur att du har en pålitlig fru! :)

Susjos sa...

Hoppas du sovit gott i natt! Och bra att frugan är hemma och kan passa katterna när hantverkarna är där, det ser snyggt ut där med nya rör, va bra!
Ha en fortsatt bra vecka!

http://kraka.moah.se sa...

Ja, har man katt så måste man se till att de inte smiter ut. Men det är inte bara när de är inne som de "glömmer" stänga dörren. Här i min förening har det skett inbrott (eller intrång snarare då) när de "bara skulle hämta något i bilen" eller gått mellan flera lägenheter. Folk har blivit av med både det ena och det andra och det är försäkringsmässigt knepigt när dörren stått på vid gavel.

Önskar dig en bra onsdag!(Skrev först tisdag, men kom på att det redan är onsdag).

Lotta sa...

Den där sömnen har en förmåga att spela en ett spratt. Hoppas att du fått bättre tummis med John Blund de andra nätterna.
Önskar dig en trevlig torsdag, snart är det fredag igen.

ha det gött!