lördag 10 april 2021

Lördagens små begivenheter.....

består till stor del av städning, efter ett glas vin igår efter kneget kände jag att det nog vore olagligt att städa då, den där dammsugaren har ju ändå hjul och även om den är en robot så följer jag rikets lagar, allt med hjul ska stå stilla vid handhavandes intagande av alkohol ;) 

Nåja, tar tag i detta idag då istället, köket ska dammsugas och skuras, vardagsrummet likaså, övrigt är i acceptabelt skick just nu, däremot ska fönsterna i lägenheten putsas, såg det igår morse när solen sken in, jag borde låtit bli att ta på glasögonen där, jag lär mig aldrig.

Det man inte sett existerar inte, eller hur? ;)


Ett annat projekt jag funderat över är ju om man inte borde fixa iordning denna, ganska dyr att köpa ny men ack så dyr att underhålla också.
"Rolex oyster perpetual datejust"
Enligt mina efterforskningar är den äkta, ett arv efter far.
Knappen för justeringen av visarna är kass, vet inte om man vrider upp den också med den, batteri?
En repa på glaset är det också, jodå, kostar nog skjortan att laga men jag ska kolla upp detta lite närmare.
Kanske dags att börja använda ett armbandsur igen och inte förlita sig på endast sin mobil?

Men nu gott folk, min robotdammsugare ropar på mig, ha det bäst.

9 kommentarer:

Znogge sa...

En Rolex är absolut värd att repareras så tveka inte!
Städningen ja, en never ending story ;-)

Ha en bra lördag!

Susjos sa...

Vilken cool gammal klocka, håller med Znogge, den är nog värd att repareras!
Min man är galen i armbandsur, han har köpt en dyr klocka åt sig själv, en Seiko prospex, vad det nu är?

Kämpa på med städningen idag! Här behövs också fönstren tvättas, det får maken göra när det blir varmare, han har ju köpt en bra fönstertvättarapparat som är lätt att jobba med!

Ha en fin dag!

LillaSyster sa...

Rätt inställning att låta saker med hjul stå efter intagande av alkohol.�� Klockan är absolut värd att laga, se till att hitta en seriös urmakare. Ingen idé att putsa fönster förrän pollensäsongen är över. Ha en bra lördag!

Veiken sa...

En klok man som låter allt med hjul stå stilla när man har lite vin innanför västen.
Ta reda på vad det kostar att renovera klockan. Det är troligen värt varenda krona.
Mina fönster borde också få en tvätt,men det får bli en annan dag!
Ha de...

Ditte sa...

Klokt att låta det som rullar vila efter intag av alkohol. Mängden spelar här inge roll.
Vad gäller din klocka så är en Rolex alltid värd att repareras. Men säkert kan du få några olika prisförslag. Ta god tid på dig när du kollar. Och sedan ska du ju helt klart använda den.
Önskar dig en trevlig kväll.

BP sa...

<Tänk så gammalmodig jag är. Jag har aldrig förlitat mig bara på mobilen, har alltid haft en klocka. Det sitter liksom i, när man burit en klocka sedan man var ungefär 6 år. Dessutom tycker jag att klockor är vackra.
Stjärnurmakarna är bäst vad gäller reparation av klockor. Sedan kan du ju kolla om du hittar en gammal, hederlig urmakare i Göteborg. Senast vi hittade en gammal herre som tog sig an reparation av gamla klockor var i Sopot i Polen. Han fixade till min mans guldklocka som han hade ärvt av en släkting.

Ingrid sa...

Jag har en granne, en ensam man, som fyller 94 år om någon månad. Pigg som bara den. Häromdagen satt han på bänken på sin farstubro och när jag hejade på honom sa han:"Du tror väl att jag bara sitter här och latar mig, men det gör jag inte alls. Jag dammsuger!" Och så blev jag inbjuden till honom för att beundra hans robotdammsugare.

Ha en fin fortsättning på helgen!
/Ingrid

Ama de casa sa...

Idag velar jag mellan att städa och att helga vilodagen. Det lutar åt det senare ;-)

Armbandsuret tog jag av mig för många år sen. Men då var det inte en Rolex, utan ett som jag köpt på marknaden för 5 år sen... Klart du ska reparera ditt fin-ur! Fast det beror väl på hur mycket det kommer att kosta...

Ha en skön söndag!

Ama de casa sa...

Hmm... "För fem år sen"? Jag hade tänkt skriva "för fem euro". Fick visst lite hjärnsläpp där. Tyvärr blir dom vanligare och vanligare, hjärnsläppen ;-)