måndag 12 april 2021

Måndag 12/4 2021.

Efter att igår ha haft en rinnande näsa och hosta så följer jag era råd och stannar hemma, vi får väl se hur det är framåt onsdag, känns ju redan bättre än igår men dumt att chansa.
Frugans idoga arbete har gett resultat, det tog ju längre tid detta än jag kunnat ana men nu är det inte så mycket kvar.
Har inte kunnat sitta vid vårt köksbord på ett tag med min laptop, det är det värt, är min fru nöjd med tillvaron så är jag det också ;)

Två sådana här med potatis är ute på balkongen varje dag, de får ännu komma in över natten, aningen för kallt för dem ute nattetid.
I juni, säger frugan, så ska det vara tid för att skörda dessa "knölar", billigare att köpa dem i affären förstås men det är ju inte det som det handlar om, egenodlat är ju ändå godast. (Har jag hört)
 
Blev ju bingolotto här igår som jag skrev om, vann jag något?
Absolut inte, hade fullt upp med att hinna med där, har hört att folk har flera lotter samtidigt, min simultanförmåga har havererat totalt inser jag nu, tur att jag ännu kan gå och samtidigt andas, det får  jag vara tacksam för helt klart ;)

Men nu tillönskar jag er en fin måndag, ha det underbart.
 

 

8 kommentarer:

Gubben sa...

Samma tur med spel som jag märker jag.

LillaSyster sa...

Skönt att du mår bättre. Egen odlad mat smakar alltid bäst! Såg att mina butternutpumpafrön hade tittat upp nu, det gick fort, satte dem förra veckan då jag tillagat pumpan jag köpt. Fortsätt ta hand om dig =)

BP sa...

Bra att du lydde dina bloggkompisar. Vi vet helt enkelt vad som är bäst för dig;-)
Så tidigt frugan din är ute med att ha sått potatis. Vi sådde också potatis en gång på balkongen tillsammans med tomater förresten. Håller med, både potatis och tomater smakade sååååå mycket godare än köpvarianterna hos den lokala ICA. Vi gjorde det bara en gång, för- och efterarbetet tyckte vi var för mycket... Ja, vi är lata;-)
Bra med varningen för Bingolotto. Ska alltså låta bli att kolla. Det är ju några decennier sedan jag såg första och sista avsnittet;-)

Ditte sa...

Bra att du mår lite bättre men stanna hemma tills du är helt ok.
Bra jobbs om frugan lagt mer på allt det gröna. Vad gäller potatis ska vi också sätta ner några i en hink.
Bingolotto har jag inte testat på många år och jag tycker som du att det är lite stressigt. Föredrar Triss som man kan ta i egen takt.
Hoppas du haft en bra måndag.

Lotta sa...

Inte behöver du tur i spel :-)
Visst är hemodlat godast och snart så får ni njuta av er skörd. Kul när man lyckas.
Hoppas du snart piggar på dig!

Ha det gott!

Ama de casa sa...

Helt rätt att stanna hemma!

Ser bra ut med odlingarna där :-) Vi odlade potatis i trädgården i Sollentuna ett par år. Sen kom jag fram till att det var betydligt enklare att köpa i affären. När våra var klara så kostade färskpotatisen typ 50 öre kilot på ICA och dessutom befann dom sig på en betydligt bekvämare plockhöjd ;-)

Fortsätt krya på!

Susanne sa...

Egenodlat är alltid godast.

Znogge sa...

Otur med avsaknaden av vinst. Sonen hade lite pengar stående kvar, satsade 25 kronor i går och vann 2000 kronor. Inte illa ;-)

Klart att hemodlad potatis smakar bäst. Att den inte blir så billig får man stå ut med.

Klokt att stanna hemma. Min kusins man fick Covid-19 igen efter fyra månader så ingen går säker.

God kväll!