onsdag 14 april 2021

Onsdag 14/4 2021.

Ibland undrar man vad som kunnat vara yrkesmässigt om man gjort andra val, jag ångrar inte att jag sökte mig till skolans värld, det har betytt mycket positivt för mig, både inombords och utvecklingsmässigt även om det sista året kanske varit lite si och så med det mesta. ;)

 
Är väl 10 år sedan ungefär när man yrkesmässigt befann sig ute i skogen och höll efter alla trän genom gallring, resultatet blev ved som sedan såldes.

Allt i stadsmissionens regi, helt ok arbete så här i efterhand, vacker natur var det iallafall, och frisk luft har ju ingen dött av, mycket frisk luft blev det.

Det var en fin tid och något jag gärna skulle uppleva igen, en egen skog med boningshus hade ju varit det ultimata men ack så omöjligt antar jag, en lottovinst hade varit välkommet. ;)
 
Var väl mest en slump att jag hamnade där jag hamnade, arbetsförmedlingen gav mig en lista med utbildningar och jag nappade på den med inriktningen skola.
Halvvägs in i utbildningen ringde de och frågade efter "någon" som kunde vara lämplig och på den vägen är det, efter sommaren har jag varit på min nuvarande arbetsplats i nio år.
Ångrar ingenting och mycket roligt har man haft, men tänk om jag sökt en annan utbildning?
Det är nog slumpen som avgör det mesta för många av oss.

 Hur som helst:
Ha en fin eftermiddag.
 
 
6 kommentarer:

Ama de casa sa...

Var det drivvedsdoften som fick in dig på dessa tankespår? :-D

Själv utbildade jag mig till djurvårdare och efter några år i den branschen omskolade jag mig till programmerare. Fast det bästa jobbet är det jag har nu - hemmafru :-D

Ha en fin liten lördag!

Znogge sa...

Om om inte fanns! Jag tror att det finns många alternativ som hade blivit bra men man gjorde ett val och tog det som kändes rätt då. Skolans värld är ju lite speciell men jag har inte ångrat ett år av min tillvaro där. Själv har jag varit på min nuvarande arbetsplats i 23 år och det är en lång tid.

Ha en god onsdagskväll!

http://kraka.moah.se sa...

Det är nog många som hamnar på sin plats i livet av en slump. Men skolan är viktig så du gör en massa nytta i alla fall.
Visst vore det fint med en egen går. Men det ligger inte inom möjligheternas horisont.

Ha en fin kväll!

BP sa...

Har ju följt dig "från början" och minns många inlägg där du beskrev ditt liv då. Tror nog ändå att du tog rätt beslut. Att vara skogsarbetare är kul under sommaren, men kanske inte lika roligt under vintern. Å fysisk arbete... har aningen svårt att föreställa mig Guldkryckan med en yxa i handen;-)

Dessutom har du ju en bakgrund som passar helt perfekt på en "problemskola". Har sagt det så många gånger, men du inger respekt. Det är nog ingen "ungjävel" som ger sig på dig. Kan till och med tänka mig att många ser dig som förebild!

Tänk så länge vi "känt" varandra utan att mötas irl. Himla kul faktiskt. Ibland undrar jag vad Lennart gör...

Ditte sa...

Visst är det mycket som sker av en slump- Och många "om " finns nog hos många av oss.
Intressant att läsa om din bakgrund och om hur du hamnade i skolans värld. Och en aktiv och levande miljö är det förvisso-

Vad gäller egen skog och hus där kanske den tiden kommer.

Ha det gott!

Susjos sa...

Ja, visst är det ibland slumpen som avgör! Att jag hamnade i landstingets våld t.ex och flyttade till Stockholm för 40 år sedan! Å där blev jag kvar, både inom landstinget och i storstan.
Säger som BP, tror du passar klockrent in i skolans värld, alla skolor tror jag behöver en Guldkrycka!
Ha en fortsatt bra vecka!