lördag 1 maj 2021

Lite om 1-maj och Ramadan.

 

Ramadan pågår ju för fullt fram till den 12/5 och då är det ju "Eid". (Jämförbart med julafton)
Nu för tiden ger man ju inte barnen ledigt den dagen som vi kunde göra förr.
Undrar hur många av eleverna som kommer vara "borta"  den dagen i år?
Tycker nog man kunde bjudit på det som vi gjorde förr istället för att ungarna ska sjukskrivas av föräldrarna eller helt enkelt bara utebli från skolan.
Vi får väl se hur det blir med allt.

Valborg igår ju, firades inte här alls på femte våningen i en förort till Göteborg, fast det blev väl inget av med det traditionsenliga  firandet här i fosterlandet alls pga Covid-19 även om "vissa" firade ändå i parker och annat.
Men nästa år ska vi väl ha kommit iordning igen med firandet.

Nästa år blir det väl även 1-maj demonstrationer igen, i år blir det ju inget av med det heller, precis som sig bör.
Men "vissa" människor struntar i det och kör på iallafall på annat vis tydligen, enligt vad jag läst i media, idioter enligt min ringa åsikt.


En gammal bild av Älvsborgsbron här i stan.
Fint område att fotografera i, har dock inte varit där sen detta foto togs vad jag kan minnas.
Får bli bättring på det.

En till från samma område, det första fotografiet är taget därifrån.
Får väl bli en tur dit igen som skrivet här innan.

Ha en fin 1-maj nu alla.

8 kommentarer:

Ama de casa sa...

Det mesta är ju inställt nuförtiden, tyvärr...
Själv har jag bara gått i ett enda första maj-tåg och det var när vi råkade befinna oss i Havanna på Kuba 1 maj 2008. Ska man bara gå i ett tåg i livet så är det rätta platsen om man vill se ett rejält tåg :-)

Ha en skön start på sköna maj!

Geddfish ♥ sa...

Här var det lugnt igår. Det befaras annars för spontancruising idag. Det brukar vara ett tillhåll på parkeringen nära mig, men ingen oro i förväg.
Visst är Lidköping vackert, har bott här i 22 år! Kvänum är mysigt också. Annars så är jag uppväxt i Vårgårda, inte så långt från Göteborg ju.
Pilgrimsvandringen gick jag i oktober 2012.
Trevlig 1 maj!

Znogge sa...

Ja nog blev det en stillsam och händelselös afton i går men det fungerade det med.
Själv är jag mycket tveksam till att elever ska vara lediga för att fira Eid. Vi har fastslaget vilka dagar som är helger och lov i Sverige och det tycker jag räcker. Om man ska ta hänsyn till olika religioners och nationaliteters helgdagar kommer det inte att bli lätt...

God 1 maj!

LillaSyster sa...

Inget firande här heller....inte ens efterrätt blev det. För 11 år sedan hade jag gjort tre rätters och till desserten så friade jag. I juli är det 11 årsedan vi gifte oss, det där med förlovning hoppade vi över. Vi hade ju tio års erfarenhet av varandra. Synd att vissa människor inte kan hålla i ett tag till. Nu är vi alla här i Östergötland uppmanade till personlig lock down..... Ha en fortsatt bra helg.

Ingrid sa...

Vi får hoppas att vi får fira både Ramadan och Valborgsmäss som vanligt nästan år.
Ha en fin fortsättning på helgen!

BP sa...

Inget speciellt firande här heller. Inte ens kommunen hade satsat på fyrverkerier, vilket man faktiskt hade gjort ifjol... Synd kan jag tycka.

Som du vet är jag inget fan av högtider, men med tanke att vi har religionsfrihet i Sverige så håller jag med dig att Eid borde firas så som vi andra firar jul. Men då kommer såklart många säga att "man ska ta seden dit man kommer"...

Tycker faktiskt att lärarna i skolorna borde uppmärksamma Eid och "fira" högtiden med de få muslimska barnen som lär dyka upp den dagen. Alltid kul även för svenska elever att lära sig om olika religiösa fester. Tycker jag då...

Susjos sa...

Inget är sig likt, men vi firade vårens intåg med att träffa våra killar med respektive, skönt att få hem färdiglagad mat, dock skulle det värmas på lite, men det funkade fint!
Ikväll blir det lugnt i TV-soffan!
HA en fortsatt fin helg!

Ditte sa...

Det var nog stillsamt överlag i går enligt rapporterna. Bra så.
Men visst kan man bli rejält irriterad på de som ger sig ut för att demonstrera utan tillstånd och i stora grupper. Önskar polisen kunde satt in vattenkanoner så att de fattar det olämpliga i det hela- För annat lär de inte begripa. Tyvärr-

Detta med olika högtider i skolan är ju knepigt. Men jag antar att rektorer och skolar agerar med att tänka till. Lite knepigt blir det ju om en del elever ska vara lediga denna dag och andra gå i skolan. Här har ju rektorerna att ta hänsyn till vad Skolverket har bestämt. Å andra sidan kan inte skolan göra något åt om eleverna tar ledigt denna dag.
Önskar dig nu en fin kväll.
Ha det bra.