söndag 9 maj 2021

Söndag igen.

Så satt man ju där i sin mancave och "filade" på ett inlägg till bloggen igår eftermiddag, katterna kom instormande och kastade sig upp i fönstret.
En duva satt därute och när jag sen öppnade balkongdörren så fann jag en duva till som försökte ta sig ut genom vårat "skyddsnär".
På något vis hade "hen" lyckats ta sig in, förmodligen hade den lirkat sig in från fönsterblecket, på något vis fick den loss skruven som höll fast nätet..de är smarta de där duvorna.

Försökte släppa ut den men istället flög den in i min mancave och det tog ju några minuter innan jag lyckades fånga den och få ut den igen.
Katterna flydde sin kos när den flög in, de som är så "modiga" annars ;)
Skyddsnätet säkrat på nytt med nya skruvar.

Så det blir detta inlägget idag istället.
En söndag ska man väl kunna stå ut med trots allt, fast i skrivande stund regnar det och är allmänt trist väder.
Men enligt SMHI ska det tydligen komma lite sol i eftermiddag och bli varmt i veckan som kommer.
Det ser man ju fram emot minst sagt, hoppas prognosen håller nu bara.

Men nu ska jag ta och få i mig lite kaffe till här, har ju bara hunnit med två koppar ännu och klockan är tio i nio, skärpning guldkryckan ;)

Ha det fint alla.
8 kommentarer:

LillaSyster sa...

Nog för att vi haft diverse större fåglar inne, mest skator och koltrastar som då Busan tagit in genom kattluckan.....men aldrig en duva. Fast att jag har sagt till henne att de är lovliga byten. Nu är det ju inte jätte kul när en stressad skata flyger omkring inne. Förvånar mig dock lite att katterna inte ville vara med i jakten. (Men det är helt klart lugnast att jaga fågel själv) Nu ska jag också ta en kopp kaffe och titta på regnet innan jag tar tag i stryktvätt och lite matlagning. Ha det gott!

Ama de casa sa...

Oj vilken dramatik! Hade tänkt rekommendera en vattenspruta, men det är nog inte den bästa metoden när duvan inte kan komma ut ;-) Skönt att det ordnade sig, men vilka fegisar katterna är!

Hoppas solen snart är framme hos dig och ha nu en riktigt skön söndag!

Geddfish ♥ sa...

Lite lagom kalabalik där igår!
Inte kul att ha en vettskrämd duva inomhus. Konstigt att katterna fegade ur?

Önskar en härlig söndag!

Ingrid sa...

Så bra att du fick ut den där vilsekomna duvan!
Det är lite allmänt trist väder här och det ska bli regn här också.
Hoppas du får en behaglig söndag!

Znogge sa...

Så skönt att det löste sig med duvan. Minns när sonen fick en alka genom ventilationsröret. Den var INTE lätt att få ut!

God söndag!

BP sa...

Skrev du inte i torsdags att du var mindre tekniskt begåvad... Nu har du motbevisad dig själv. Bra jobbat där med nätet. Konstigt att katterna flydde, de borde ju ha fångat duvan... Hahaha - helt domesticerade katter i de guldkryckanska hushållet;-)

Vi fick in en sparv en gång i vardagsrummet. Det tog en helvetes tid att få ut fågeln kan jag säga. Å den var ungefär lika panikslagen som vi...

Ett tips: Gör som Ama och köp en vattenpistol för att "skjuta" duvorna. Det verkar fungera perfekt enligt hennes inlägg. Jag menar du vill ju inte ha deras avföring på balkongen, även om den kanske kan tänkas vara gödsel för dina odlingar;-)

Ha en bra början på veckan nu!

Ditte sa...

Vilket bestyr med duvan. Kan de inte begripa att det är tillträde förbjudet på er balkong. Fint att du kunde hjälpa den ut. Tänkte att katterna skulle jagat iväg den. Men icke här. Lika bra det.
Trist väder även här och mest på eftermiddagen men i morgon ska det i alla fall här bli bättre.
Hoppas du haft en bra söndag.
Önskar dig en bra start på veckan.

Lotta sa...

Det händer grejer på höjden förstår jag. Vilken tur att inte dina fina kisar jagade den förskrämda duvan. Jag menar det räcker ju med att du rusar runt för att få tag på hen. Men nu är den i frihet igen tack vare dig.
Hoppas du får fint väder och en trevlig måndag i skolans värld.
Ha det bäst!