måndag 10 maj 2021

53 dagar kvar till semestern.

Och denna måndagen började ju med lite nederbörd för oss här på västkusten för att sedan övergå till uppehåll.
Har tyckt mig ana solen här lite under dagen, nu är det 20 grader och solen har börjat skina sen en stund tillbaka.
Våra älskade växter har fått återgå till sin ordinarie placering på balkongen.
Så även vi, så skönt att bara sitta där med en kaffe och bara "vara" en stund.

Hade funderingar på lite städning vid hemkomsten men när jag skulle starta robotdammsugaren och "docka" den vid "hemmastationen" för lite laddning så "dog" batteriet innan den nådde fram helt, blev att hjälpa den lite på traven och nu står den och laddar.
Den är ju ändå 6 år gammal så batteriet borde väl snart bytas, lite annat i form av "mattrengörarna" och "Vispen" skulle behöva bytas också. (Sidborstmodulen)
Får väl bli en onlinebeställning på dessa reservdelar nån dag, fast batteriet tror jag får hänga med ett tag till...kanske.
Eller, kanske läge att köpa en ny, ser bra priser på nätet på många modeller.
Tål att tänkas på.

Ozzy håller husse sällskap, bland det bästa sällskapet man kan ha.

Tillönskar er en fin kväll alla.

8 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag förstår att du uppskattar sällskapet!
Han är väldigt fin din Ozzy!
Ha en fin början på veckan!

Znogge sa...

Vilket trevligt sällskap du har och så fin han är.
Om det är några saker som behöver bytas ut kan det nästan kännas bättre att köpa nytt. Lycka till med vilket ni är väljer.

God kväll!

BP sa...

Vädret i år är helt korkat! På bara några få kilometer kan vädret se helt annorlunda ut. Undrar vad vädret håller på med i år...
Även här var det tillräckligt varmt att sitta på balkongen (i full mundering) idag. Ska bli varmare de närmaste dagarna.
Det där med reservdelar för elektronisk utrustning är alltid knepigt. För ofta, om man räknar ihop beloppet för nya delar, så är det förvånansvärt nära nypris. Tror att tillverkarna gör detta med avsikt.
Går fortfarande i robotdammsugartankar. Det finns ju hur många som helst att välja på och då får jag beslutsångest...

LillaSyster sa...

Fina Ozzy det perfekta sällskapet är faktiskt en katt =) eller två!
Jag måste nog ta och räkna efter hur många dagar det är till semestern, när värmen kom idag så längtar man ju extra mycket av att bara vara där ute och ha det gott. Ha en bra kväll =)

Ditte sa...

Fint med en stund på balkongen och inte minst i sällskap av Ozzy.
Bra att du börjat nedräkningen. Kanske kan du göra som en liten adventskalender, men i form av "semsternedräkningskalender" när det är är 30 dagar kvar. Kanske en liten överraskning i varje lucka.
Hoppas att roboten piggnar på sig. Men ibland är det ju lika bra att köpa en ny. Tekniken går ju så snabbt framåt.
Önskar dig en trevlig väll.

Geddfish ♥ sa...

Vilken go katt, säger jag, kattälskare.
Jag har min tredje skaftdammsugare. Det sorgliga är att batteriet tar stryk och ett nytt batteri kostar nästan som en ny dammsugare.
Tänk förr, när man lämnade in för lagning? Existerar knappt idag.

Här var inget balkongväder. 19 grader men min morgonsol gömde sig och det blev en timmes sol på eftermiddagen, men då fick jag gå ut för att få några solstrålar på mig.
Ha det gott.

Susjos sa...

Visst är det mysigt med kattsällskap, han är ju så fin Ozzy! Jag tror också att katter har en lugnande effekt på oss människor, i alla fall när de är lugna själva, Molly kan man dock bli irriterad på när hon kör sina kattraser i lägenheten, men nu har hon kommit till paradiset här uppe vid stugan, jösses så hon njuter av att vara ute! Hur ska det gå när vi åker hem igen?
Värmen har inte riktigt kommit hit ännu, vi fick elda även ikväll, tror det var som mest +13 grader idag. Längtar efter sol och värme nu!
Ha en fin fortsättning på veckan!

Ama de casa sa...

Härligt att det har kommit värme till er nu :-)

Min "robotdammsugare" gick sönder i början av förra året, men som tur var så reparerade den sig själv. Ja, Anders brutna arm självläkte alltså så han kunde dammsuga igen :-D

Vilket fint sällskap du har! Mysigt :-)

Ha det finfint!