onsdag 9 juni 2021

Onsdagsblogg.

 Ett litet uppehåll i bloggandet ett par dagar får man väl unna sig i värmen och den periodvis tuffa vardagen på kneget, men nu kör vi igen ;)

Så här i näst sista veckan på en skola ska "säcken knytas ihop" med allt vad det innebär, betygen är satta nu med reservation för ev ändringar fram till fredag.
Städning och utflykter står på schemat, "Schemabrytande" som det så fint kallas.
Nu får vi väl bara hoppas att allt klaffar dessa sista dagar.
Sommarlov låter mer och mer lockande för varje dag ;)

Ett typiskt innehåll i en skolbänk, tiden då vi hade skåp i korridorerna tog slut för många år sedan på vår skola, för och nackdelar med båda alternativen.
Föredrog nog skåpen i korridoren jag, är väl tur att inte jag bestämmer då förstås ;)

Men nu blir det lite "startrek" på tv, jag är helt slut, känner mig nästan lam, det blir tidig sänggång i kväll tror jag.

Ha det bäst alla.

7 kommentarer:

Znogge sa...

Grattis till att ni har riktiga skolbänkar för det hade jag gärna haft. Åk f-5 har lådor i klassrummen och 6-9 har skåp. Det fungerar sådär så tacka vet jag en vanlig hederlig skolbänk. I vår kommun anses det dock vara helt ute så det kan man inte ha. Att det fungerade bra det struntar man i.

Ha en bra onsdagskväll!

LillaSyster sa...

Ja ibland behöver man en paus. Bäst att passa på och njuta av värmen. Här är det skolavslutningar redan imorgon tror jag.
Ha en skön kväll!

BP sa...

Ja, ja du och värmen;-) När det är svinkallt längtar du efter en varm sommar. Är det sedan riktigt varmt är du utslagen. Du är som min granne - hahaha!
Alltså skolbänkar ska väl innehålla andra saker än skåp i korridorerna. Eller är det bara jag som inte hajar. Det lan väl inte vara så roligt att till exempel ha gympakläder/-dojor och fuktiga handdukar liggandes bland pennor och papper i en skolbänk eller är det bara jag som är konstig;-)

Ditte sa...

Skönt med bänkar för då är i alla fall sakerna på plats.Med skåp minns jag att eleverna aldrig hade med sig det de skulle till lektionerna. Allt var alltid i skåpet och så hade man glömt nycklarna dit. Och att du är inne på att räkna ner förstår jag verkligen. Önskar dig ett bra slut på veckan och att det blev en trevlig kväll.

Gunnel sa...

Skolan där jag jobbade hade inga skolbänkar utan varje elev hade en låda inne i klassrummet. Så opraktiskt med allt spring.

Ama de casa sa...

Jag tyckte mycket bättre om skolbänkarna som vi hade på låg- och mellanstadiet än dom skåp vi fick på högstadiet. Men jag antar att det var av praktiska skäl eftersom vi bytte klassrum utifrån vilket ämne vi läste. Skulle ha varit jobbigt att putta runt sin egen bänk mellan lektionssalarna... ;-)

Utflykter låter trevligt, städning desto mindre trevligt, men det ger väl omväxling i alla fall :-)

Ha det finemang!

Susjos sa...

Åh, skolbänkar, det var tider det! Mycket trevligare än skåp i korridoren, kul att de finns fortfarande!
Städning är aldrig kul, du kan ju ana hur många förlossningsrum som städas under nattens alla timmar, och det innebär med en del kroppsvätskor som blod och fostervatten som har hamnat på ställen där de inte ska vara. Slitsamt jobb främst för våra uskor, är imponerad att många stannar så länge som de gör på vår arbetsplats, men det roliga uppväger väl det tråkiga!
Ha nu en skön torsdagskväll!
Jag laddar för jobb!