söndag 11 juli 2021

Första veckans semester läggs i arkivet.

  Kategorin "söndagsjävel" har ju egentligen ett uppehåll nu under semestern, men rätt ska väl vara rätt antar jag ;)
Men visst har jag svårt med vilken dag det är när man nu har semester, speciellt när samhället tycks "pinna på" i 180 knyck iallafall.
Många affärsrörelser som är beroende av handeln i semestertider, så är det ju.
Pandemin har ju tagit musten ur många företag, en del har försvunnit, en del börjar se ljuset i tunneln äntligen.

Molnigt idag här på västkusten, ja, väder är ju väder, 17 grader i skrivande stund men regnet har enligt väderprognoserna inte tänkt sig att falla idag, det tackar vi för.

Lilla "Bone" har fått överta min gamla t-shirt, den passar bättre på honom än mig numera, önskar jag kunde skriva att tröjan krympt men vågen avslöjar ju sanningen, 10 kg på 5 år i uppgång viktmässigt är ju en del.
Resultat av idogt användande av insulin men nu är jag på rätt väg igen, medicin är änna grejen ;)

Ha det fint nu alla ni läsare.




8 kommentarer:

LillaSyster sa...

Då är målet att komma i tröjan igen? Känner igen mig....Har också gått upp mycket i vikt sedan knät började krångla för 2 år sedan , hopplöst när man inte kan träna/röra på sig som man brukar. Det bästa vore ju att sluta stoppa godsaker i munnen, men det är svårt. Ja, ja bara att ta nya tag, allt går ju OM man bestämt sig och är motiverad. Här skiner solen =)

http://kraka.moah.se sa...

Det är lätt att gå upp ett par kilo om året och sedan upptäcker man att det blivit många.
Jag har sista semesterdagen idag, efter 3 veckor ledigt. Skulle ljuga om jag sa att jag ser fram mot att börja jobba igen.

Geddfish ♥ sa...

Pandemin har nog satt sina spår viktmässigt på många. Tror inte att det handlar om viktminskning utan mera på plus-sidan.
Och så kan det vara med medicinering också.

Här vilar lugnet idag.
Ha en skön söndag!

BP sa...

Tycker Mr. Bone klär sig perfekt i din Motörhead tröja. Även mössan är klockren!
Säger som LillaSyster - är målet är komma in i tröjan igen? Sedan ska man inte vara så himla viktfixerad heller tycker jag. Så länge man trivs med sig själv och mår bra får man faktiskt se ut precis som man vill. Så det så;-)
Många butiker har slagit igen i Täby Centrum också, men förvånansvärt många har startat upp också. Restauranger och inte minst en himla massa olika elbilar...
26 grader här och strålande sol. Ska fortsätta så hela nästa vecka.

Ha det riktigt bra nu under din andra semestervecka:-)

Susjos sa...

"Tiden går fort när man har roligt" brukar det heta. Jag ska egentligen jobba en vecka till innan min semester skulle ha börjat, nu är jag sjukskriven, så det känns lite konstigt, för jag är inte sjuk i den meningen att jag är hemma pga sjukdom, men hörseln är nog så viktig, och jag tror att jag var nära att gå in i den berömda väggen på jobbet, så här ska nu vilas för att må lite bättre.

Snyggt att din nya medicin stabiliserar blodsockret bättre, och det blir bara bättre med promenader, bra jobbat där!
Ha det fortsatt fint på semestern, Mr Bone passar bra i din t-shirt!

Ditte sa...

Tycker "Bone" klär i din gamla tröja . Och passande huvudbonad har jan ju också.
Att dagarna går ihop är du inte ensam om. Jag brukar ta en extra titt i almanackan. Har ju ganska ofta just semester som pensionär.
Bra att du känner att insulinen hjälper och kan du sedan nu när du är vaccinerad ta dig en daglig runda så är det ju också att tillföra på pluskontot.
önskar dig en bra start på den nya veckan.

Ama de casa sa...

Jag tror att Ben Bone blir ledsen om du tar tillbaks tröjan... ;-)

Visst är det lätt att bli dagvill! Jag önskade just "skön söndag" till Ditte innan jag kom på att det faktiskt är måndag nu.

Hoppas att du, frugan, katterna och Ben Bone får en fin start på veckan!

Åke sa...

Kän dig inte ensamme om att vara dagvill. Och kläder krymper hemma oss mig också. Kan det vara i tvätten kanske… en fortsatt trevlig semester nu, och du Corona tar inte semester, det läste jag på en skylt i Bollnäs förra veckan. Vi sköter om oss.