lördag 17 juli 2021

Mitt i all värme....

så måste ju ändå viss städning utföras, katterna fäller ju lite på sommaren och dammtussarna annekterar ju nästan lägenheten ibland. 
Blev att "trycka på knappen" så vår älskade robotdammsugare kunde sätta igång med sitt arbete.
Efter lite skurning av golven också så var det klart för denna gång.

Värmen fortsätter ju att ha oss i sitt järngrepp men här på femte våningen är det svalt och skönt, fläktarna axlar verkligen sitt ansvar med att hålla oss och katterna svala.
Flizan njuter av lite svalka från fläkten där bakom.
Nå, hur går det då undrar ni kanske?
De där fungerar faktiskt, rökfri i flera veckor nu och inte det minsta sug efter ett "bloss", underlig känsla det där efter 40 år som rökare.
Har två månader kvar av medicineringen, väl värt ett försök att sluta röka.

Men nu ska jag ta mig en glass, ha det bäst alla ;)

10 kommentarer:

LillaSyster sa...

Bra jobbat! Du kommer att klara detta =)
Går åt mycket glass nu.
Ha en fin kväll och fortsatt trevlig helg!

BP sa...

Varje gång jag läser om din robotdammsugare frågar jag mig själv varför jag inte gjort slag i saken och införskaffat en liten kompis som gör städjobbet åt mig. Att jag aldrig kan få häcken ur vagnen...

GRATTIS till att du slutat röka och inte stoppat en pinne i munnen på flera veckor. Jag slutade ju också i oktober ifjol efter 50 år som rökare. Tog inga piller, men slutade bara pang booom.

Nu under sommaren när jag sitter på balkongen till sent på natten unnar jag mig två(!!!) god natt ciggin. Det funkar. Å så mycket pengar man spar och inte vet vad man ska göra med;-)

Åke sa...

Städning är ett nödvändigt ont… vi har ju en hund som springer in och ut hela tiden… dock lite bättre nu med en, men det följer ju med lite ändå… och hon gillar att ligga överallt ute. Men rökningen så starkt jobbat. Jag har aldrig rökt… jo någon feströkning då för typ 15 år sedan och lite när man var 10-12 år då tills syrran skvallrade. Men farsan försökte i många år att sluta, jag minns morsan skrek åt han en gång men börja rök igen så du blir normal. Han rökte både pipa och John Silver utan filter. Jag störs inte av avrått folk röker men kan inte med röklukten.

Geddfish ♥ sa...

Funderade en gång på robotdammsugare men avråddes då jag hade för många mattor.
Nej, det är bara jag som går här och trampar. Jag har min skaftdammsugare och våttorkarskaftet, det får duga.

Jag har rökt en gång i tiden, men slutade då yngsta dottern föddes sjuk. Inga problem. Starkt gjort av dig nu, du fixar detta.

Ama de casa sa...

Här kör vi också fläktar och på kvällar och nätter får även AC-arna jobba. Lite svalare väder skulle inte göra nåt, faktiskt.

Duktigt jobbat med icke-rökningen!

Ha en skön söndag :-)

Susjos sa...

Jag är så glad att vi införskaffat två fläktar, annars skulle det inte gå att vara i vår varma lägenhet! Nåt jag gärna skulle vilja ha är en robotdammsugare, ser så smidigt ut än den tunga vanliga dammsugaren som vi har och måste gå runt med! Men låter den mycket när den städar?
Grattis till din rökfrihet, otroligt vilken medicin de kommer på! Kämpa på nu!
Ha en fin söndag i värmen, men med hjälp av fläktarna!

Znogge sa...

Så bra jobbat av dig så kämpa på :D
Det låter väldigt smidigt med en robotdammsugare men frågan är vad våra hundar hade tyckt om det...

Ha det gott du med!

Ingrid sa...

Hoppas att "medicineringen" hjälper så att du inte trillar dit igen. Det finns ju allt att vinna på att sluta röka. Både hälsan och ekonomin mår jättebra av det.
Själv började jag röka som 13-åring och slutade när jag var 32.
Lycka till!

Ditte sa...

Heja! Bra jobbat här med rökningen. Och visst klara du detta.
Bra att robotdammsugaren fungerar men antar att den inte går under alla möbler. Och hur gör man med mattor som behöver specialborste. (Vi har inte så många...) Går dammsugaren systematiskt från rum till rum. Hos oss är det maken som dammsuger och torkar golv men jag undrar och funderar om han ska få en robotdammsugare i present.
Ha det gott!

Lotta sa...

Bra kämpat! Din kropp tackar dig att du tog tag i detta. Vist är det en skön känsla. Glass går det åt i värmen, det är fantastiskt gott.

Njut av ledigheten!