lördag 23 oktober 2021

En solig lördag i Oktober.

 Med solen högt uppe på himlavalvet och 15.6 grader på utsidan köksfönstret så ska man ju inte klaga, tvärtom, helt underbart är det ju.
Dagens expedition ut med soporna var således helt acceptabel men nu går jag inte ut mer idag. ;)
Hyresrätter då, som många av er skrev i kommentarerna på förra inlägget här, en nybyggd hyresrätt kostar ju skjortan minst sagt, nästan i nivå med att betala för en bostadsrätt ju har jag förstått.
Tur vi bor lite "vintage" här då med en hyra på endast 6000 ungefär, rätt överkomligt skulle jag vilja påstå.

De där nya är ju inte så direkt fina om man frågar mig men jag antar att de är helt ok för köparna, tur att ingen frågar mig.
Nej, jag är ju en "husmänniska" om jag nu ändå skulle äga min bostad igen, inte en massa styrelser att sitta med i som i en bostadsrättsförening.
Mitt hem är ju min borg, jag fäller bara ner bron över vallgraven till de som annonserat sin ankomst via sms tre dagar i förväg.
Så det så. ;)
Arbetssituationen denna vecka som var då kan sammantaget beskrivas med ett enda ord, kaos.
Men nu är det lördag, har precis intagit en liten Martini med lite is i, för tidigt på dagen?
Allt efter Kristus fungerar för mig, det är ju ändå lunch ;)

Ha en underbar lördag nu alla. 

10 kommentarer:

Ditte sa...

Verkar som om du bor bra där du bor. Och mycket rimlig hyra. Vi har en bostadsrätt men föreningen är stor och styrelsen stabil. De har ett helt ok. arvode dessutom. Vi bor ju billigt i vår lägenhet med en avgift till föreningen på ca 3000 inkl. extra förråd och bredband. Och läget är perfekt. Har bott i villa när döttrarna växte upp men saknar det inte alls.
Trist med kaos på jobbet hos dig. Man kan ju hoppas på ett under.
Önskar dig nu en fin helg.

znogge sa...

Ni har verkligen en rimlig hyra för er lägenhet. Nybyggda hyresrätter kostar verkligen skjortan så ibland undrar jag vem som har råd att bo där...

Kaos på jobbet kan man verkligen säga nej tack till!

Hoppas lördagen blir lugn och avkopplande i alla fall :D

LillaSyster sa...

Helt rätt med din Martini! Soligt och fint då kan man ju inte klaga. Ha en fortsatt trevlig helg!

Geddfish ♥ sa...

Samma här, solen skiner och jag bor bra. En får tacke.
Dry Martini hör till favoriterna, fast det var längesen, men ingredienserna finns här.
Önskar trevlig helg!


Åke sa...

Vi hade knappt + grader idag… frosten låg kvar hela dagen eftersom solen inte går in på tomten… jag lade igen en massa hål efter stenarna jag bröt upp. Så tungt arbete men ändå vart jag inte varm liksom för blåsten låg på.

BP sa...

Huvudsaken är ju att man är nöjd med sin bostad och trivs. De nya husen som du visar är precis som här skokartonger och byggda så tajt inpå varandra att man kan se grannens mat på bordet/på balkongen.

Precis som du har vi nåt som heter utsikt utan insyn, och det är jag för evigt tacksam för.

Däremot finns det bara en styrelse i vår förening samt fyra fastanställda på kontoret. Två av dom är fastighetsskötare. Alla sköter sitt jobb u.a. Skulle aldrig falla mig in att sitta med i en styrelse, men jag betalar gärna deras och de anställdas lön via min hyra så länge de gör ett bra jobb, vilket de gör.

15,6 grader - WOW så avis jag är. Vi hade iofs strålande sol, men bara 3,6 grader. På balkongen var det cirka 18 grader, så man kunde sitta ute utan problem.
Kaos på jobbet igen - du bör vara van vid det här laget - suck!!!
Ha nu en fortsatt fin och lugn helg!

Ama de casa sa...

Jobbigt att veckan var så kaotisk, hoppas nästa vecka blir lugnare!

Vi har ju köpt vår lägenhet och garaget vi har. Det ses som två olika "fastigheter" med en varsin lagfart. För dom två tillsammans betalar vi en avgift till föreningen på 450 euro - om året (garaget är ca en fjärdedel av kostnaden). Helt klart överkomligt. Hade det varit "svenskhyror" hade vi aldrig spontanköpt lägenheten, eftersom den till en början "bara" var ett semesterboende.
En gång om året är det stormöte för alla boende som hålls i trappuppgången. Vi brukar inte gå på mötena eftersom dom pratar så in i helsickes fort och vi hänger inte med. Det dryftas om både det ena och det andra och sen utses en "president" och en "vicepresident". Efter ett sånt möte ringde presidenten (för föreningen) på vår dörr. Vad hon riktigt ville fattade vi inte, så vi ringde en kompis som pratar flytande spanska. Hon meddelade att mötet hade utsett Anders till vicepresident (fast vi inte ens hade varit med...). Haha! Hur tänkte dom där? Vår spanska är ju inte riktigt på topp om man säger så :-D

Klart du hade gjort dig förtjänt av den där Martinin! :-)

Ha en riktigt skön söndag nu :-)

Gunnel sa...

Håller med dig om att hus är perfekt där man själv bestämmer. Då är det bara två som ska komma överens. När du skriver om kaos på jobbet känner jag att det är skönt att vara pensionär. Ha en fin söndag.

Susjos sa...

Verkligen en rimlig hyra där nu bor! Vi bor ju i en bostadsrätt, som vi tack vare vårt bostadsrättsradhus i förorten hade råd att köpa då vi gick med lite vinst, men lån har vi, dock en låg avgift.
Jag är uppvuxen i hyresrätter, så att få bo i radhus under barnens uppväxt var fantastiskt , men nu är jag nöjd med lägenhet igen, men oj vad jag saknar Molly!
Ha det fint!

Veiken sa...

Det var en otroligt fin lördag precis som du skriver och en Martini med is sitter aldrig fel.
Hyrorna i nybyggda hus är rent bedrövligt höga! Usch!
Kaos på jobbet kan man klara sig utan!