tisdag 19 oktober 2021

Nu måste det väl vara klart?

Åtminstone på höjden, kan tänka mig ett par våningar till på nummer två av de nya byggnaderna men högre än så här kan det väl ändå inte bli?

Tänker väl mest på att kranen inte kommer att räcka till riktigt men vad vet väl en oteknisk person som jag om det? ;)
En tredje byggnad är dold bakom de andra där vilket jag aldrig sett innan.
Fint blir det väl ändå när allt är klart antar jag.

Det byggs ju väldigt mycket här i stan, välbehövligt är det ju, det mesta är väl bostadsrätter men även hyresrätter byggs det ju, fast inte lika mycket.
De flesta idag vill väl äga sitt boende antar jag, men tyvärr är det ju många som inte har råd, därav vikten av hyresrätter.
Själv hyr jag och frugan sen 17 år vår trea här, var väl inte tänkt så från början men vi "fastnade" här och billig hyra är det ju så man kan spara till resor istället.
Dessutom har vi ju uppgraderat lägenheten allt eftersom så vi numera har både tvätt och diskmaskin, de tidigare ägarna tillät inget sådant men de nya ser ju till att uppgradera alla lägenheter när utflyttning sker.
Vi blir nog kvar här, känns som att vi är lite för gamla för att ge oss in på bostadsmarknaden igen.
Det här fungerar för oss.

Ha det bäst nu alla.

10 kommentarer:

BP sa...

Älskar ju skyskrapor och byggkranar. Så dom bilderna var helt i min smak:-)
Här byggs det ju också hur mycket som helst och precis som i Göteborg är det mest bostadsrätter som byggs. Hyresrätterna är visserligen i minoritet, men hyrorna på nya hyresrätter är svindyra. Hyran på en "gammal" bostadsrätt med fyra rum som byggts under miljonprogrammet är ungefär hälften av vad en tvåa hyresrätt kostar. Så vi flyttar inte heller, inte frivilligt i alla fall.

LillaSyster sa...

Huvudsaken är att man trivs! Själv skulle jag få panik att flytta tillbaka till en lägenhet...
Många lägenheter i de nybyggda höghusen och vilken utsikt dr måste ha. Önskar dig en fortsatt bra vecka!

Ditte sa...

Visst behövs bostäder. I mängder. Men tyvärr blir ju många hyresrätter så dyra. I varje fall i Stockholm, och då strax utamför centrum kan en två på 60m2 kosta en bit över 10 000 i månaden. Ibland mer. Och innanför tullarna mycket mer. Låga avgifter finns inte i nybyggen. Så vem har råd att bo där.
Fint att ni har hittat "hem" och med bra hyra är det ju riktigt fint.
Ha det bra.

Geddfish ♥ sa...

Ens boende styrs ju oftast av familjekonstellationen. Mitt första boende var ett möblerat rum med öppen spis och en kokvrå. Under årens lopp har det varit tre olika villaäganden och nu är jag, inte tillbaka på ruta 1, men i en hyresrätt på 64 kvadrat, en tvåa alltså.
Huvudsaken man trivs!

Ama de casa sa...

Det byggs mycket här i Spanien också. Här finns det inga hyresrätter utan man hyr från privata ägare som har köpt sina bostäder. Tror att det KAN finnas några som kommunen hyr ut till mindre bemedlade människor, men jag är inte säker.

Ni verkar ju trivas toppenbra där ni bor, och då är det ju ingen vits med att flytta.

Ha det finemang!

Veiken sa...

Hahaha! Vi körde vilse när vi skulle till Centralen igår. Snacka om att inte känna igen sin stad.
Enligt min man, som var kranförare på byggen i många år, bygger man på kranarna allt eftersom. Blir det risk för svaj, förankrar man kranen i husväggen medan bygget pågår. Det kan man se ute vid Karlatornet nu! :)
Ha det gott!

Ingrid sa...

Trivs ni med ert boende finns det väl knappast någon anledning att leta efter något nytt. Är dessutom hyran skaplig är det nog ingen nackdel att bo i hyresrätt.
Ha det så gott!

Lotta sa...

Finns ingen anledning att flytta på sig om man trivs där man bor. Billig hyra gillar jag, då kan man spara till annat som är roligt. Jag håller på att spara till en Australienresa som jag ska dra iväg på om några år. Längtar redan!

Ha det gott nu för snart är det fredag igen :-)

Gunnel sa...

Det är drygt 50 år sedan jag bodde i lägenhet, men jag inser att det måste bli så nån gång igen....fast jag hoppas det dröjer länge. Det viktigaste är helt klart att man trivs där man bor.

Znogge sa...

Jag är övertygad om att hyreslägenheter behövs. Alla varken kan eller vill äga sitt boende. En billig hyra är inte att förakta och trivs man finns det ingen anledning att flytta.

Ha en fin inledning på helgen!