lördag 30 oktober 2021

Sista lördagen i oktober är här.

Och visst är vädret lite av vad man kan kalla "trist", men man ska inte klaga när man kan sitta inomhus och se på en gammal tv-serie från 80-talet i form av danska "Matador".

Men nu ikväll ska ju klockan dras tillbaka en timme igen, inom några år så kommer detta att upphöra förhoppningsvis men än så länge får vi stå ut med denna dumhet som väl funnits sen 1980, om jag nu inte minns fel.

Lördag är det ju idag och städning står på schemat hela dagen, halva lägenheten är städad, nu ska bara resten rensas undan från schemat också, med katter i en lägenhet så blir det ju lite mer att städa än utan, det är det ju värt tycker jag och frugan.


Lilla mamma i vinterlandskapet utanför mitt föräldrahem för så längesedan, för 15 år sedan gick du bort, du är saknad.

Men visst saknar man dem som "gått före", det är ju livets gång och man vet aldrig när det är över, bäst att ta tillvara sin tid här i jordelivet.

Ha det fint alla.


8 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Så söt din mamma var! Mor, lilla mor, vem är väl som du, ingen i hela världen.

Jag tror att man i alla tider sagt att man ska ta vara på tiden som vi är här. Det uttrycks bara i olika termer. Carpe diem, mindfulnes osv.

Njut av lördagen! Ät, drick och var glad!

BP sa...

Vilken fin bild på din mamma. Du är mycket lik henne. Snarlika ögon och kinder tycker jag.
Ja, snart dvs. imorgon är det beckmörkt vid 16:30. Vill inte tänka på det utan hoppas innerligt att det är sista gången vi får vrida tillbaka klockan till vintertid. Kanske för mycket att hoppas på att sommartiden blir året-om-tid framöver...
Ha en fin lördagskväll nu!

znogge sa...

Vilken fin bild på din mamma <3 Ja, nog gäller det att ta vara på dagarna.
Själv älskar jag sommartiden och blir matt av att det kommer att vara mörkt vid fem i morgon och värre blir det...

God lördagskväll!

LillaSyster sa...

Håller med dig, det är absolut värt det lilla extra städ jobbet =) Men du slipper städa upp vissa troféer som kommer med in genom kattluckan.
Hösten en tid att minnas de nära och kära som gått före. Som sagt det är bäst att leva här och nu. Ha en bra kväll.

Lotta sa...

Vilken fint foto på din mamma. Förstår om hon är saknad, då känns det bra att kunna plocka fram fina foton och minnas de roliga och allt annat man hunnit med tillsammans. Jag brukar tänka som så att jag ska hinna med så mycket roligt och massor av tokigheter som möjligt med de mina som de sedan ska ha att se tillbaka på den dagen då jag vandrat vidare.
Då var det som sagt lördag och denna sista lördagen i oktober har jag glädjen att vara tolv timmar på jobbet istället för elva som jag annars jobba lördagar och söndagar.

Vilken tur att dina katter hjälper till att stöka ner så du har lite att göra när du är ledig :-)

Klart att frugan och du ska ta en tur till Öland och göra ett besök i Borgholm.

Ha det bäst!

Ditte sa...

Vilken fin bild på din mamma och fina minnen har du. Nog så viktigt. Och vi alla vet vad vi har idag men inget om morgondagen. Så att göra det bästa man kan av dagarna tror jag på och försöker göra det. Trpkigt har jag aldrig.
Har man katter så blir det lite extra att städa men man får ta det som friskvård och katterna ger er ju verkligen glädje.
Önskar dig en fin söndag.

Ama de casa sa...

Vilken fin bild på din mamma!
Vår termometer/klocka står ute på terrassen och väntar på nån signal från Frankfurt (eller var den nu kommer ifrån) för att ställa om sig med automatik. Där har den stått i ett par timmar nu... Kommer säkert att krävas ett manuellt ingrepp, men skam den som ger sig - intet är som väntans tider :-D

Jag hade tänkt städa igår, men glömde sen bort det. Så jag har mitt roliga kvar tills idag. Ifall nu minnet är bättre denna vilodag ;-)

Ha det gott!

Gunnel sa...

Helt rätt att man ska ta var på nuet och njuta fullt ut. Många har alldeles för bråttom och glömmer bort det. Ha en fon söndag.