söndag 5 december 2021

Julbord?

 Undrar så hur det blir med vårt julbord med skolans personal, blev ju "tvångsinbokad" till detta då jag inte brukar gå på fester med arbetskamrater.
Har ju så mycket annat i livet som lockar än fester ;)
"Regionen" har tydligen stoppat alla julfester, okunnig som jag är på området så trodde jag det handlade om oss också fast en lärare sa att så inte var fallet, jag fattar som vanligt ingenting.
Jaja, vi får väl se, tycker det är otrevligt att gå med tanke på coviden, lutar nog åt att jag inte går dit även om det blir av.

Söndag är det och då mina arbetsuppgifter numera faller mig i smaken så är det helt ok för mig, ingen söndagsångest alls, ja, lite kanske men inte så att det stör.
Däremot svär jag nog lite tyst för mig själv när klockan ringer imorgon bitti. ;)
Lite julstämning här på bloggen igen.
Jag kan inte få nog av julbilder, sorry alltså. ;)

Idag blev det en tur ner till ICA för att lämna in ett paket som skulle till frugans ena dotter, passade då även på att köpa in en julskinka.

En gran hade de minsann fått upp också, det var enligt mina kvalitetskrav helt ok, skinkan åker in i ugnen här under eftermiddagen.
Vet inte något om tillverkaren där, jag tog en i högen bara, den "riktiga" julskinkan kommer innan julafton från gårdssällskapet, levereras till dörren tillsammans med en massa andra godsaker.

Nu blir det ett glas Martini här, ha en fin kväll allihopa och en fin andra advent.

12 kommentarer:

LillaSyster sa...

Det måste väl ändå vara till var och en om man vill gå på julbordet eller inte....beror ju helt på i vilken situation man befinner sig i och om jag fattat rätt så är din fru i riskgrupp, klart att man inte vill riskera att dra hem extra baciller och virus då. Gott med julskinka och en lagom stor en =)
Ha en bra söndag och visst är det skönt att slippa ha ångest inför jobbdagen - snart får du nu lite jullov!

Znogge sa...

Jag valde att avstå skolans julfest. Hade helt enkelt inte tid och det fungerade alldeles utmärkt!

Önskar en fin 2:a advent!

Åke sa...

Nej fy för julbord nu, speciellt när allt verkar vara på uppgång igen. Vi har också ett i veckan... men jag tror inte jag heller dyker upp. Nu har jag 10 timmar i bil dit också... men inte bara den orsaken att jag inte deltar. Ni har mycket snö. Shopping ligger inte högt prioriterat nu ;) Fint med snö sådär på tomaterna också.

BP sa...

Ja du, julbord eller inte. Bra fråga! Jag menar om alla är vaccinerade så skulle jag nog gå. Inte annars. Måste medge att jag saknar jobbets julbord, men där kunde man välja om man ville vara med eller inte. Dessutom tycker jag att just i ditt fall har du "lidit" tillräckligt under året. Du har liksom "jobbat ihop" till en bjudning till julbord...

Den första bilden du lägger upp är suverän. Surrealistisk som bara den.

En skinka på nästan 2 1/2 kilo för två personer. Sedan en till skinka till julen. Ja du, då vet jag vad ni äter de närmaste tre veckorna då;-)

Önskar dig en toppen kväll och en fin start på veckan:-)

Susjos sa...

Nja, julbord blir det inte här heller, vi brukar gå på ett julbord med familjen på restaurang , men i år blir det inget förrän julaftonen. Ser ut som en fin skinka du fick tag i, och viss tär det fint med lite julstämning och pyntade granar, kanske vi snart ska klä vår minigran med lite röda kulor?
Men först en natt på jobbet, sen blir det en ledig vecka, det ser jag fram emot!
Ha en fin kväll!

Ingrid sa...

Skinka köper jag färdig och skivad nu under adventshelgen, men när vi kommer lite närmar jul blir det en liten färdigkokt som bara behöver griljera.
Ha en fin ny vecka!

Ditte sa...

Klart att var och en får bestämma om man vill gå och äta julbord eller inte. Och om man inte vill kunde man ju få ett presentkort på motsvarande.
JUlmaten är inte min bästa gren så jag skulle inte sakna det. En skinksmörgås tar jag gärna och några köttbullar. Men i övrigt väljer jag skaldjur.
"Förr i världen", blev det i varje fall ett restaurangjulbord och då oftast på Grand hotell i deras Vinterträdgård. Men det var då det och mest för att det var trevligt. Och gott om skaldjur.
Skönt att jobbet nu känns ok. Betyder ju mycket.
Gillade verkligen första bilden och granen fanns ju också på plats.
Hoppas du kunde provsmaka skinkan i kväll.
Ha det gott.

Anki sa...

Julbord är ju trevligt, men kanske inte just nu, när smittan verkar vara på uppgång.
Kalas med julskinka, men här är det tabu före kvällen innan julafton :)
Nu är jag lite sent ute med min kommentar, men jag önskar dig en bra start på veckan!

Veiken sa...

Julfester känns inte direkt lockande som det ser ut nu! Det finns andra trevliga saker att göra som passar mycket bättre!
Se där ja, redan på skinkan. Inte fel alls!

Ama de casa sa...

Det är kul med jul, alltså är även julbilder kul :-)

Att trängas är något som även vi undviker så långt det går...

Hoppas att skinkan smakade bra!

Hoppas du får en fin start på veckan :-)

Gunnel sa...

Det måste väl vara upp till var och en och själv få bestämma om man vill vara med på julbordsfestlighter eller inte. I dagens läga hade jag avstått. Ha det gott.

Veiken sa...

Nu verkar det vara regn på gång! Hoppas att det inte blir en massa slaks som ligger och skräpar!
Ha det gott!