torsdag 16 december 2021

Torsdagens blogg.

 I år har vi för första gången på många år skickat julkort, tänk om alla gjort det, då kanske man sluppit det höga portot som man idag är tvungen att köpa.
Fast vår förvåning kanske uppkommit av att det är många år sedan vi köpte frimärken, vad vet väl vi om det?
Men alla priser går ju upp i samhället, en naturlig utveckling på det hela taget.

Vi lyckades betala via nätet och fick koder att skriva på kuvertet, jösses vad utvecklingen gått framåt, känner mig plötsligt lastgammal ju ;)

Jag och lillebror har kvalitetstid med tomten, tomten var väldigt lik vår mormors syster, vem vet, de kanske var avlägsna släktingar? ;)
Barndomens små guldkorn på ett fotografi, nostalgi som de flesta av oss väl njuter av vid högtider som denna kommande julafton.

Nu ska jag ta och vila lite till, förkylningen håller i sig och testresultatet tar väl ett tag till, idag är det utlovat, fast det är ju ett väldigt tryck på detta när det gäller tester för covid.
Hoppas hoppas!!

Ha det fint allihopa.

11 kommentarer:

Znogge sa...

Jag skickar sällan vanliga brev numera och fick nästan hicka när jag insåg att ett vanligt frimärke kostade 12 kronor. Tyckte inte det var länge sedan det kostade 6 kronor... Här skickades några julkort men bara en bråkdel av vad vi skickade förr. Själv tycker jag det är mysigt med en handskriven hälsning.

Ha det gott och krya på i avvaktan på det förhoppningsvis negativa testsvaret.

LillaSyster sa...

Håller tummarna för att det är ett negativt svar som kommer tillbaka.
Jo, tomten är mycket lik gamla släktingar - det minns jag också från barndomensjular. Det blev svårare att lista ut vem det var när scoutkåren tillhandahöll tomte mot en liten ersättning, pengarna gick till sommarens scoutläger. Krya på dig, jag är så gott som på banan igen. Strax ska jag gå ut och titta efter den flygande julgranen som utlovats idag från flygflottiljens skola.

Geddfish ♥ sa...

Ja, ack för den tomten, som så många har trott på fastän kanske vetat innerst inne vem det var.
Hoppas du får ett negativt svar. Det fick inte äldsta dottern, som är lärare i lågstadiet. Ändå så är hon dubbelvaccinerad, men känner sig inte så jättesjuk. Man stängde skolan idag.
Jag såg inte, men hörde julgranen flyga över här.

Krya på dig!

BP sa...

Vilken söt liten kille på bilden - och då menar jag inte lillebror.
Håller verkligen tummarna att ditt test är negativt. Det vore ju max otur om du och frugan drabbades en gång till och dessutom efter två vaccinationer. Är nästan säker på att ni klarat er, eller att du klarat dig.
Har aldrig slutat skicka julkort faktiskt. Men från 1980-talets fyrtio stycken är det bra fyra kvar som jag skickar till. Resten får ett e-mail med julbild istället.

Ditte sa...

Har köpt julfrimärken 10 st för 110 kr på ICA:s postkontor. Ingen kö. Äen julkort från UNICEF är inhandlade och ska skickas i morgon. Bra jobbat att du ordnat dina frimärken digitalt. Hade inte en tanke på att det gick.
Fint foto av ert möte med tomten. Och visst är det också roligt att ha lite nostalgi med sig i dessa juletider.
Hoppas du nu blir bättre och bättre dag för dag. Och hoppas att Covid håller sig borta från dig.
Ha det så bra du kan

Susjos sa...

Ja, visst har portot ökat rejält i pris, tur man inte skickar ett 40-tal julkort längre som jag liksom BP gjorde när barnen var små!
Men de tär kul att få handskrivna julkort, och jag skickade nog ett 20-tal i år. Men visste inte att det gick att köpa "frimärken" eller koder då på nätet, smart ju!
Nu får du krya på dig också från din förkylning, och idag är det jag som håller tummarna för att du får ett negativt svar!
Ha det fint!

Lotta sa...

Jag tillhör inte heller den där skaran som skickar julkort. Kanske jag skulle överträffa mig själv i år att göra som du. Det där med koder som frimärke var ju lite kul. Hur går det nu med frimärkssamlandet. Det får bli att samla koder då istället.
Gulligt foto!
Krya nu på dig och ta dig en stänkare ikväll, det lättar upp.

Ama de casa sa...

Vilken härlig nostalgibild!

Fortsätt nu att krya på och självklart håller jag tummarna för ett bra provsvar!

Ha det gott!

Anki sa...

Mysigt gammalt kort - ett fint minne från forna dagar :)
Jag skickar några få vanliga julkort, resten digitalt ...
Ha en bra fredag och krya på dig!

Veiken sa...

Det är ruskigt många som är rejält förkylda nu! det bara flyger på oss! :(
Det är många år sedan vi skickade julkort. Jag föredrar att ringa och önska God Jul tidigt på julaftonsmorgon. Det blir så personligt!
Krya på dig!

Gunnel sa...

Det är ytterst sällan jag skickar brev...någon gång blir det paket och jag tycker med det är otroligt dyrt. Hoppas att testet är ok. Krya på dig!