söndag 16 januari 2022

Melodifestivalen.

Så gick det som det gick med melodifestivalens turné även detta år, vill minnas att allt sändes från stockholm även förra året.
Är väl inte mycket för det kanske, men man satt ju där och kikade förr iallafall. Nu försvinner ju dock, även i år, "livekänslan" med all publik, 500 i publiken endast, jaja, det får väl gå det också antar jag med all ödmjukhet jag kan uppbringa ur mitt innersta.
Musik ska väl trots allt upplevas på plats, har inte gjort det på många år, även innan covid men det är ju speciellt att vara på plats.


Min första spelning som jag gick på var med Kiss, den turnén med albumet "Lick it up" pågick från 11 oktober 1983 till 17 mars 1984.
"Vår" spelning här i Göteborg den 18 november var som jag minns det riktigt bra, min första som skulle följas av många fler, dock var detta deras första turné utan smink, tur att man kunde se dem med smink 1996 iallafall. ;)

Andra band man sett:
Ozzy
Iron maiden
Wasp
Judas priest
Udo
Anthrax
Pantera
Tom petty
Mötley crue
Deep purple
Vixen
Metallica

Sen har vi ju då de som sticker ut lite:
Eldkvarn
Nordman
och det som tilltalat mig mest känslomässigt:
Tomas Ledin.
Jösses va bra han är, sett honom tre ggr om jag minns rätt.
Hoppas det kan bli åtminstone en till konsert  med honom.

Branschen som sådan blöder ju ekonomiskt, läste för ett tag sedan att stackars Diléva fick sälja sin ena gitarr för att få det att gå ihop ekonomiskt.
Men mest är det väl all "kringpersonal" som lider ekonomiskt, de har ju inget jobb att gå till, en del hoppar in på "annat" för att få ihop till brödet på bordet och hyran.
Hoppas de kan komma tillbaka till musikbranschen igen, annars blir det nog problem.

Hujeda mej.  :(

Nu blir det kvällsmat.

Ha det fint nu alla ni därute.

9 kommentarer:

Ingrid sa...

Mello bekymrar jag mig inte över precis. Min dåliga hörsel och hörapparaterna gör inte musik från tv-apparaten speciellt njutbar.
Ha en skön söndagskväll!
/Igrid

LillaSyster sa...

Oj vad många spelningar du varit på =)
Mig kvittar om inte Mellot gör någon turné - jag hr tappat intresset totalt, det är för dåligt.... det var bättre förr och mer spännande inte massa tjafs hit och dit. Anders Berglund och liveband.
Klart att du kan måla din egen kattskylt, fram med färg och penslar- jag ser fram emot resultatet du är ju duktig! Ha en bra kväll och jag antar att äggen är uppätna.

BP sa...

Mellon har aldrig varit nåt för mig måste jag säga, men eftersom Susjos är ett stort fan och delade med sig av sina äventyr i Europa så började jag titta åtminstone på ESC, och ibland även på den svenska finalen.
Tycker synd om både musiker, dansare och skådespelare på teatrar. Det lär ta år till de branscher är tillbaka i live-format.
Att du skulle se en konsert med Tom Petty var helt otippat. Du och jag har ju helt olika musiksmak, men Tom Petty har jag faktiskt sett IRL, liksom Lou Reed och Neil Young. Eva Dahlberg och Thomas di Leva har jag också sett live.
Å nu får jag väl gissa vad det blir för mat hos dig. Fem ägg som ska kokas ser det ut som. Ägghalvor med räkor kanske...
Ha en bra början på veckan nu!

Znogge sa...

Det var väl inte helt oväntat beslutet och samma sak kommer det inte att bli. Nu står och faller jag inte med det men mellon hör ändå liksom till.

Så många stora du har sett. Här har det mest blivit svenska artister. Boomtown rats med Bob Geldof såg jag på ett litet hak i Malmö för en evighet sedan. Har hans autograf också någonstans. De var inte så kända då men de var hur bra som helst och vilket ös.

Önskar en fin söndagskväll!

Susjos sa...

Ja visst är det trist att det inte blir nån melloturné i Sverige! Vi hade bokat hotell i Göteborg faktiskt! Med ett litet kanske...för hade jag varit nyopererad så hade jag kanske inte kunnat åkt, nu blir det hur som helst inget mello i Göteborg eller de andra städerna. Men jag är glad att det blir på TV i alla fall, mellofan som jag är!
Så många konserter du varit på, måste berätta för min man att du sett Deep Purple live, då blir han avis, det är en av hans stora favoriter!
Blir förvånad att du som är hårdrocksfan gillar Tomas Ledin, va kul! Han har jag sett live några gånger, första gången var i folkparken i Hofors, de senaste gångerna på Skansen, en av mina favoriter också.

Jag har sett Meatloaf på Gröna Lund en gång i tiden, det sticker ju ut lite, liksom Toto!
Ha en fin söndagkväll!

Åke sa...

Ja det är mycket tråkigt för de i musikbranschen. Man lider. Men har du sett Petty!!! Han stod högt min min lista... Ledin är bra men jag mins en konsert där han liksom startade upp/om igen... den var inte bra. De jag sett mest uppträden med är Uffe Lundell och Micke Rickfors. Mellon klarar jag mig utan. Vist är det kul att artister kommer fram... men det var det bättre förr. Tänk vad länge låtarna höll från förr. Ja ta bara som Körberg, Ledin, Skifs, Marie Berman ja ABBA var ju hyffsad. Tom Carola Häggkvist var ju bra.

Ditte sa...

Vad gällre "Mello" numer är det inget jag tycker är roligt numer. Vill ju helst komma ihåg något av melodin nästa dag.
Så många band du sett live. Kul!
Har live sett the Beatles i programmet "Drop In " 1963 där Lill Babs var huvudnumret. SEdan såg jag i början av 90-talet "Guns och Rosas orkester" på Stadion i Stockholm., "Guns N`Roses". Och en gång Bruce Springsteen 1991 i Göteborg på Scandinavium. Kan ha missat någon/något.
Men jag har varit på Dalhalla några gånger och den arenan är fantastisk.Glömde har varit några gånger på Globen också men minns inte vilka jag sett. Men vad jag minns är att jag sett Tina Turner i Las Vegas. Så häftigt. Och av en slump.
För egen del hade jag två av medlemmarna i "Europe" i min klass i upplands Väsby på 70-talet. Men då var de 10-12 år och just börjat med gitarr och bas. De tränade på rasterna och i grupprummet minns jag.
Ha det fint och trevlig start på veckan.


Ama de casa sa...

Jag har varit totalt Schlagerfestivalberoende, men det har börjat gå över nu på senare år (till Anders STORA lättnad, för jag tvingade honom att titta på spektaklet med mig ;-) ).
Jag såg ABBA i Skellefteå Folkets Park 1974, året dom vann med Waterloo, alltså. Året efter uppträdde den holländska vinnargruppen Teach-in på Parken. En stor världsscen alltså :-D

Har sett en del andra konserter också på olika platser, men det var ett tag sen nu. Ett långt tag sen, när jag tänker efter.

En kompis till en kompis bor (bodde?) i samma hus som Thomas Ledin. På julaftnarna plingade Thomas på hos alla grannar, gav dom en flaska skumpa och sjöng en trudelutt. Väldigt trevligt gjort av honom :-D

Ha nu en fin start på veckan!

Anki sa...

Jag bryr mig inte ett dugg om Melodifestivalens vara eller icke vara, men tycker ändå synd om alla de drabbar. Sen är jag verkligen djupt imponerad av hur många livespelningar du varit på! WOW!
Ha en bra start på veckan!