lördag 15 januari 2022

Det kalla kriget fortsätter.

Så har vårt försvar utökat sin närvaro på Gotland, kalla kriget del två fortsätter.
Ryssen har utökat sin flotta i Östersjön med ytterligare tre landstigningsfarkoster som kom åkande härom dagen.
Ett plan lastat med "något" flög in till Ukraina raka vägen från Washington, vapen?
Militär personal?
Tja, vem vet??
Det är mycket nu, de ryska krigsfartygen kan man väl för det mesta inte se, de har inte sina AIS-transpondrar igång.
Tur vi har vårat flygvapen som har lite koll på "fienden". ;)

De flesta av er läsare här var ju också med på tiden när kalla kriget var ett riktigt hot mot världsfreden, nu är vi väl där igen.
Putin har återupplivat rysskräcken, vi "pissade" på Ryssland efter att muren föll, det tror jag att han kände, ingenting fungerade ju där efter murens fall.
Vi får se vad som händer.

Men nu ska lördagen tas itu med här på hemmaplan, frugan tömmer i skrivande stund diskmaskinen hör jag härifrån min "mancave", går nog ut och frågar hur det går, efter att det slutat skramla. ;)

Ha en fin lördag nu alla.





 

8 kommentarer:

BP sa...

Jamen visst, det var länge sedan att det hände nåt på den fronten. Skrattar varje gång när det svenska försvaret "mobiliseras". Skrattretande, vi skulle ju aldrig ha en chans mot Ryssland. Men för syns skull så. Ta det som en militärövning, så att soldaterna får lite träning;-)
Önskar dig också en fin fortsättning på helgen:-)

LillaSyster sa...

Du kommer antagligen få onda ögat om du frågar hur det går efter att det slutat att skramla.... Men du kanske har tänkt att tömma den nästa gång =) Ha en bra kväll. Kan bara instämma med BP...inte en chans.

znogge sa...

Ja, nu är ryssarna i farten igen får man säga. Vi är väl tämligen chanslösa mot dem men frågan är hur intresserade de är av oss. Kanske är det ändå bra att den svenska armén visar upp sig...

God kväll!

Ditte sa...

Putin har väl fått storhetsvansinne igen. Sverige har ju ännu ingen "option"vad gäller NATO men det har ju Finland somnär som helst kan söka medlemskap där och de måste vara "Natokompatibla". Där är inte Sverige än. långt därifrån. Annat är det med Norge och Danmark. Sverige räknar väl med stöd ändå.
Hur som helst är det ju bra att armén tränar. Men när blir träningen mer allvar? Putin vill gärna ha territorium. Inte för att han är trångbodd...
Hoppas du haft en bra lördag.

Susjos sa...

Usch ja, vad är det som händer...illa om det blir krig för Ukraina!
Ha en fortsatt bra helg!

Lotta sa...

Den lilla människan, vad kan en göra. Det känns som man vart man än väder sig så har man rumpan bak. Önskar att mitt mandat varit större. Krig är inte min grej, inte ens låtsasvapen.
Hoppas att du fick hjälpa till med disken :-)
Önskar dig en fin söndag

Ama de casa sa...

Jag tycker att det är läskigt med upptrappningen som sker nu...

Ha nu en riktigt fin och skön söndag!

Veiken sa...

Visst känns det lite oroligt, men jag är optimist av födseln. Hoppas verkligen att det lugnar ner sig och att allt blir normalt på alla sätt!