torsdag 13 januari 2022

Lite torsdagskvällspyssel.

Man borde väl sluta skriva om covid men när det nu ändå är en del av mitt yrkesliv så lär det väl dyka upp här ändå emellanåt.
Men inte mer idag iallafall och som några av er skrev, man får tänka positivt, så sant.

Men nu så var julen 2021 nedstoppat i sina lådor igen, jösses va mörkt det blev plötsligt igen, nog dags att försöka köpa in lite mer belysning till vår luxuösa takvåning.
 Bild från insamlandet av skolans adventsljusstakar, ena huset iallafall, det andra tog de senare veckan efter.
Inte för att vi har så många här hemma, men tre lyser upp ganska bra i en trerummare trots allt.

Lite städning står ju på schemat också, fast det gör det nästan varje dag förstås, mer eller mindre.
Vi står i begrepp att inköpa en ny robotdammsugare här, utvecklingen på det området har ju gått framåt men vår gamla får väl vara kvar som "komplement" som tack för trogen tjänst. ;)
Vi har varit riktigt nöjda med denna "Rumba" som vi köpte i början av 2016.
Men som skrivet ovan, utvecklingen har ju gått framåt, dags för en uppgradering.

Men nu blir det soffan.

Ha det fint alla.

9 kommentarer:

znogge sa...

Ha ha, jag trodde först att alla ljusstakarna var era och förstod att då blev det mörkt. Så illa var det dock inte för tre stycken känns onekligen mer greppbart.
Robotdammsugare verkar väldigt smart men jag tror att våra hundar hade ogillat en sådan skarpt. Antingen skällt som galningar eller jagat den! Förmodar att era katter struntar i den.

Ha en god kväll nu!

Ingrid sa...

Vilken massa ljusstakar. Vi hade en granne som eldade på väldigt med adventsljusstakar. De fanns i alla fönster ofta två i varje och även i källarfönstren, men så många som du tagit hand om var det nog inte i alla fall. Tur att det var i skolan och inte hemma hos er.
Ha en skön kväll!
/Ingrid

Anki sa...

Det blev mörkt i mitt rumsfönster när adventsljusstaken försvann - ska kolla på lokala loppisen om det finns någon lagom trevlig lampa att sätta dit istället :)
Ha en fin kväll ... i morgon fredag igen!

BP sa...

Precis som Znogge trodde jag först att alla dessa ljusstakar var era. Vilken (o-)tur att så inte var fallet;-)
Vilket jobb det ändå är varje år till första advent att damma av trotjänarna som säkert har hängt med i mera en tio år - minst;-)
Det som förbryllar mig mest med robotdammsugare är att det nuförtiden finns så många olika märken. Vad gör dom, och vad gör dom inte. En djungel helt enkelt. Så jag väntar på att du köper en ny och skriver en recension om den här på bloggen;-) Gissar att ni har andra krav än vi. Typ ni vill få bort allt katthår, medan vi vill att den "hoppar över" trösklar och dammsuger dom samtidigt;-)

Susjos sa...

Håller med dej, det blev mörkt här hemma också när adventljusstakarna förvann...än är det ju mest mörker denna årstid..
Spännande med en ny robotdammsugare, säger som BP, ska bli spännande att se vad ni väljer.
Ha en fortsatt fin kväll!

Lotta sa...

Jag har plockat ner allt som har med julen att göra utom två adventsljusstakar i mitt matrum. Det var just det där mörka som blir när de packas ner som avskräckte mig lite. Så de får stå till helgen, sedan är det dags. Jag tänkte köpa nya fönsterlampor men jag är inte sugen på att köpa några just nu. Jag får väl sitta i mörkret så länge :-)

Städa lugnt!

Ditte sa...

Trodde som Znogge att detta var era ljusstakar hemma. Men alltså icke...
Jag plockade bort allt till nyår och satte tillbaka lamporna i fönstren och det blev lika ljust då. För ljus och lampor vill jag ha.
Är dåligt insatt i hur en robot dammsugare fungerar men du verkar väldigt nöjd. Och säkert har det hänt en hel del på fronten sedan 2016.
Väntar på en recension av den ni köper. Men antar att man själv får flytta möblerna och mattorna innan.Och går den under sängarna? Eller? Så nyfiken. Men kanske får jag a en titt i en butik. Kanske kan man låna hem en och testa. Verkar så spännande.
Ha det gott och trevlig fredag.

Ama de casa sa...

Haha! Även jag trodde först att alla dom där ljusstakarna hade bott hos er :-D

Här åkte också julen bort igår och det blev både tomt och mörkt...

Jag tänker inte uppgradera min dammsugare - det är Anders, alltså. Fast han i sin tur har uppgraderat sin dammsugare ganska nyligen :-D

Ha en fin fredag!

LillaSyster sa...

Lite fönsterlampor är inte dumt det, vi har mest hängande lampor det efter att Busan som kattunge lyckades välta en fönsterlampa på fot som i sin tur var så varm att den brände hål i trasmatta, ner i golvplastmattan och gjorde ett stort svart/brunt hål i spånskivan. Inte kul att vakna av att det luktar brandrök. Innan jag kunde lokalisera ifrån vilket rum det kom.....trodde ju först TV, sen ner i källaren och kollade bergvärmepump/tvättmaskin. Men till slut så hittade jag det i gästrummet. Typiskt att man skulle vara själv hemma just när det hände. Men det brann ju inte. Det blev nytt golv och nya tapeter. Golvet stod försäkringsbolaget för tapeterna fick jag fixa med själv - de var ju inte rökskadade men behövde uppdateras.
Nu har jag svenskmark under fötterna igen – nu kanske det blir lite mer ordning på kommenterandet, det är inte lätt då man bara har tillgång till telefonen. Önskar dig en skön kväll och en trevlig helg!