lördag 19 mars 2022

Skönt med helg igen.

Så lägger vi ytterligare en vecka i yrkeslivet till handlingarna.
Av tio möjliga poäng får den hela åtta poäng, det var lite övertid denna veckan så poängen stannade där, nästa vecka siktar vi på en tiopoängare. ;)  

Skattepengar på ingång igen såsom varje år, aldrig fel att få tillbaka en slant och denna gång en riktigt rejäl sådan, man tackar. :)
Är ju bättre att betala lite för mycket i skatt än att hamna på minus.

Det var lite "mycket" denna veckan, tröttheten har tagit överhanden kvällstid, har inte orkat så mycket som jag kunnat önska, men så är det väl ibland, bara att acceptera och gå vidare, snart kommer sommaren med ljusa nätter och sköna kvällar, ser fram emot detta.
Lite från tekniken på skolan, bästa teknikläraren vi haft tror jag, han ger extralektioner vid behov utan att ens ta betalt för det, hans prioritet är ungarnas betyg och att de ska tycka det är kul.
En heder att få arbeta med en sådan lärare.

Men nu tillönskar jag er en fin fortsättning på helgen.

12 kommentarer:

Znogge sa...

Visst är det härligt med helgen även om jag tycker mitt arbete är helt okej!

Grattis till en rejäl återbäring! Här blir det till att betala in i stället vilket känns lite surt men det är som det är.

Kan tänka mig att teknikläraren är uppskattad och eleverna verkar syssla med roliga projekt. Tar vi extra lektioner vilket händer lite då och då får vi aldrig extra betalt. Det är bara något man förväntas att göra...

Önskar en fortsatt fin helg!

LillaSyster sa...

Kan bara instämma, bättre att få tillbaka än att betala in. Men stackars lärare....måste ju få betalt för övertiden-men samtidigt trevligt med en riktigt engagerad själ. Här sitter jag på det nya överdraget och på det andra ligger Busan- trevligt med sällskap till kaffet. Ha en fortsatt skön helg!

BP sa...

Ja, det var ju lite tyst här hos dig under den gångna veckan. Kul att läsa att du ger veckan toppbetyg. Hoppas att nästa vecka blir lika bra!
Är det ett husmodellbygge som du visar? Ser ut så. Å huskroppen motsvarar perfekt alla skokartonger som byggs nu för tiden. Man måste verkligen älska sitt jobb/kall när man jobbar utan att ta betalt. Eloge!

Susjos sa...

Fint med en bra vecka, trots lite övertid. Imponerande att läraren ställer upp för eleverna.
Hoppas du har en fin lördagkväll, kanske ser du , eller i alla fall fru Guldkrycka på Lets dance?
Ha det fint i alla fall!

Ditte sa...

Vad roligt att möta helgen och ha med känslan av att det varit en bra arbetsvecka. Och då kan ju tröttheten accepteras på ett annat sätt.
Och att veta att en skatteåterbäring kommer är skönt. Håller helt med dig om att det är fint med pengar tillbaka. Blir så här också.
Roligt med tekniklektionerna och extra bra med en engagerad lärare.
Önskar dig en fin helg.
Ha det allra bäst-

Ingrid sa...

Visst är det gott när man har återbäring att vänta, men det är inte allom givet. Hoppas att du får en fin fortsättning på helgen och hämtar krafter inför en ny vecka.
Ha det så gott!
/Ingrid

Ejris sa...

längtar efter sol o värme ..känns behövligt efter denna skitvinter med sjukdom o skrutt...
Vi kommer gå plus minus noll med skatten ajg får tillbaka det får inte gubben..skrutt...

Lotta sa...

Åtta av tio är inte illa och övertid ger förhoppningsvis lite mer klirr i kassan eller extra ledigt. Så en nia kunde det ju ändå blivit :-)
Toppenlärare som ger extralektioner. Han får tio av tio möjliga av mig.
Önskar dig en finfin söndag med massor av sol!

Anki sa...

Låter som en riktigt bra vecka! Bra med återbäring på skatten - jag vet inte hur det blir här - ska ju betala skatt från husförsäljningen ...
Ha en fin söndag!

Ama de casa sa...

Tänk om alla lärare kunde vara lika bra som er tekniklärare! Fast nog tycker jag att man ska få betalt för det jobb man utför...
Grattis till återbäringen! Sätt nu inte sprätt på alla slantarna på en gång bara ;-)

Ha en skön söndag!

Gunnel sa...

Grattis till skatteåterbäringen! Låter härligt med engagerade lärare, som i och för sig inte är så sällsynt. Tyvärr skrivs det inte så mycket om dessa eldsjälar. Det blir mest gnäll , tycker jag.

Åke sa...

Vilken fin tekniklärare. Barns bästa. Man blir så förvånad när man tittar vad klockan är mot kvällarna… ljuset är så härligt.