söndag 13 mars 2022

Söndag.


Lite så är det väl när jag kikar på tavlan i ett klassrum där mattelektionen pågår, X och Y i en salig röra.
Tur jag kan räkna i vardagen iallafall, men det där har jag aldrig brytt mig om att sätta mig in i ordentligt även om jag trots det lyckas hjälpa kidzen någorlunda. 
Ge mig Engelska, svenska, No, So eller något annat ämne, vad som helst, det fixar jag, men matte? Nja, Usch. ;)

Det var ju skönt när allt var klart igår med arbetet i lägenheten.
Fick ju skura golvet efteråt men det var det väl värt, och när man ändå har tagit bort allt på golven så vore det väl nästan korkat att inte ta en sväng med svabben även om det inte fanns behov överallt.
En sväng till systembolaget fick det bli också, blev plötsligt lite sugen på en öl eller två, det satt riktigt gott måste jag erkänna. 


Flizan hälsar så gott, ha det fint nu alla.

10 kommentarer:

znogge sa...

Så skönt när allt är klart.
En kall eller två kan man gott unna sig tycker jag :D Favoriten är Lagunitas maximus ipa men den får man dricka med andakt för den är stark :D

Önskar en god söndag!

Åke sa...

Viken röra det ska bli eller är… sedan ska allt tillbaka också, ja vart det något spännande från bolaget tro…

LillaSyster sa...

Du den där matteskylten - precis så på pricken är der för många av oss. Ååå tänk, vi har ju klarat oss bra i livet ändå. Skönt att ha det städat. Ha nu en bra kväll, själv vart jag sugen på ett glas rosé nu efter en heldag ute. Ha det bäst!

BP sa...

Vad gäller matte så är vi helt överens. Matte var mitt sämsta ämne i plugget tillsammans med kemi och biologi. Men huvudräkning kan även jag - konstigt nog. Å det är jag bättre på än dagens unga kassörskor. Bara en sån sak;-)

Vilken tur att relingen gick så fort hos er. Bara tacka och ta emot. Å svabba golvet några (få) gånger per år kan man väl står ut med;-)

Önskar dig en bra och solig början på vecka 11:-)

Ditte sa...

Kul exempel! Lite så kan nog matte vara ibland. Vill till att det finns en bra lärare till hands som kan förklara. Har nog varit en sån. Mina elever på högstadiet fick träna på att räkna ut arean genom att ta reda på hur mycket färg som gick åt för att måla olika ytor. Ja, en hel del annat men detta hade de praktisk nytta av . Likaså att räkna ut hur många tapetvåder som behövdes osv. Mycket praktiskt jobb.
Skönt att jobbet i lägenheten blev klart.
Önskar dig nu en bra vecka.
Hälsa Flizan. Så fin.

Susjos sa...

Haha, älskar den där texten om matte, så är det för mej också!
Skönt att arbetet är klart i lägenheten. Ha nu en bra start på veckan!
Kram till Flizan också!

Veiken sa...

Tack för ett gott skratt! Matte kan vara nog så svårt ibland, men det brukar fixa sig. Skönt att stambytet är färdigt och ordningen återställs!
Ni får njuta av den vår som tydligen har kommit till gamla Sverige!

Anki sa...

Så skönt att det är klart ... här startar arbetena idag.
Haha ... skrattade gott åt dina tankar om matte och erkänner att jag känner likadant! Matte har aldrig varit min grej.
Ha en fin ny vecka Micke!

Ama de casa sa...

Jag var rätt duktig på matte i skolan fram tills det började dyka upp derivata och integraler, men det var först på naturlinjen på gymnasiet och då hoppade jag av och började på djurvårdarlinjen istället.
Det var tur ändå att jag skötte mig bra på högstadiematten i alla fall, då min lärare där sedermera blev min svärfar. Det var Anders pappa, alltså, men det visste jag inte då :-)

Hälsa tillbaks till Flizan och ha en fin start på veckan!

Gunnel sa...

Matte har aldrig varit min starka sida. Jag tycker det är enbart tråkigt, men jag säger som BP..huvudräkning är jag bra på. Härligt när man kan se slutet på det man börjat på. Ha det gott.