torsdag 10 mars 2022

Stambyte äntligen.

 Så är det då äntligen dags, imorgon kommer de att arbeta här i vårt hem hela dagen.
Någon sådan där billig variant med nya rör inuti de gamla, tror jag alltså, de ska tydligen förbereda för själva "bytet" som sker på måndag.
Vi har ju lite stopp i avloppet i detta nu, inte så att det svämmar över men ändå.
Ska bli skönt att slippa allt sådant, sen ska väl fungera åtminstone till våran död.
 ;)
Här ska man kunna utföra sina "behov" och tydligen till och med duscha, tur man kan få en egen mobil toalett iallafall i sitt badrum de dagar man är utan avlopp.
Inte vår "grej" att gå ner i badrock och foppatofflor med en rulle dasspapper i handen.
Gymnasiedagarna över för denna gång, nästa vecka kör vi de sista tre dagarna, sen är det över för detta läsåret.
Trapporna där förresten, hujeda mej, vill helst inte gå upp på det våningsplanet igen, man kryper ju på alla fyra efter en tur upp för den trappan, måste vara något fel på den. ;)

Ha nu en fin afton alla.

9 kommentarer:

Ingrid sa...

Det är väl snart dags för stambyten här också. Området byggdes 1983 så det börjar få några år på nacken.
Trevlig kväl1!
/Ingrid

Susjos sa...

Oj, stambyte på gång, hoppas det blir finfint i de nya rören då!
Duscha ute på gårdsplanen, nja....hoppas det löser sig fint!
Trapporna där..hua, jag trodde först att det var rulltrappor!
Ha en fin kväll!

BP sa...

Jo då, stambyte hade vi 2015. Då flydde vi fältet i sju veckor. Men vi hade ett "riktigt" stambyte som tog totalt tre månader, inte relining som ni kommer att få. Relining håller i 25 år, ett stambyte klarar 50 år - sägs det. Vi hade också ett innedass, men där gick gränsen för oss. Vi gick ned till iordninggjorda "riktiga" toaletter respektive duschar i källaren. Önskar er lycka till! Roligt är det inte, men skoj efteråt;-)
Jag hatar att gå uppför trappor. Totalt onödig motion. Att gå uppför en gata/ett berg är inga problem, men just trappor har jag lika svårt för som du.

Ditte sa...

Stambyte är påfrestande och inte minst om man ska vara kvar hemma. Och de flesta har ju inga direkta alternativ. Men skönt att det inte tar alltför lång tid med den variant ni ska göra.Lång tid är det när man är mitt i.
Bra blir det nog när allt är klart. Men tills dess. Pust.
Trapporna som du visade kändes helt onödig.
Önskar er nu styrka inför stambytet.
Ha det så bra ni kan.


Lotta sa...

Stambyte är jobbigt när de håller på men sedan är man nöjd och glad. Jag fick bo hos sonen i tre veckor när de gjorde stambyte i den lyan jag bodde i då. Det var ett jäkla liv om dagarna så det gick inte att sova och baracklivet var inget för mig :-)

Ha en go fredag och glöm inte myset!

Anki sa...

Här startar relining nästa vecka ... vet inte ännu vilka dagar som de kommer att vara i min lägenhet, men vet att det kommer att bli dagar då vi inte kan använda vatten och avlopp. Toalettvagn finns uppställd, dock ingen dusch, men jag kommer nog att bo hos barnbarnsfamiljen under de mest besvärliga dagarna.
Trappor går bra utför, men uppför är jobbigt :)
Ha en fin fredag Micke!

Ama de casa sa...

Jobbigt med stambyte men det blir säkert jättebra när det är klart. Att få en mobil toa låter ju bra ändå, fast att gå till gemensamma toaletter med en toarulle i handen har jag som gammal tältcampare stor erfarenhet av. Det funkar rätt bra, men visst är det bättre med saniteten nu när vi hotellcampar :-D

Ha en fin start på helgen!

Carola sa...

Här gjordes också relining för några år sedan. Företaget som utförde det var klåpare, de bokade in dagar då vi inte fick vara hemma (yngsta dottern var bebis och kemikalierna de använde var inte hälsosamma). Vi höll oss borta, när vi kom hem hade de lagt en lapp i brevlådan "vi fick annat att göra så vi kommer en annan dag istället".
Sedan glömde de skruva fast toalettstolen i badrummet, på lilla toan hade de sönder grejer, de lämnade ytterdörren på vid gavel när de tog lunch på annan plats o.s.v.
Det positiva var att vi kunde använda toalett och dusch utan problem de tider de inte jobbade med grejerna.

LillaSyster sa...

Att gå på utedass mitt i natten det är inget kul - tur att ni fått en mobiltoalett.
Ha nu en härlig helg- här skiner solen och det är så gott ute, kommer antagligen somna som en stock till kvällen för nu har jag fått friskluft sen kl 9.30 och jag ska gå ut en liten stund till - bäst att passa på!