lördag 30 april 2022

Valborgsmässoafton 2022.

Det var ju inte igår man bevittnade en valborgsmässoeld, som barn hade vi ju, som så många andra, en tradition att gå ner och fira in våren vid valborgsmässoelden.
En tradition jag och hustrun inte har fört vidare, men minnena finns ju kvar från förr.
Kanske vi återupptar den traditionen någon gång, men just nu räcker det med att se det på tv. ;) 

Växterna fick igår flytta ut allihopa på balkongen, några till ska köpas in, lite mer ska det städas, sen ska väl vår oas vara i fullgott skick för denna säsong.
Ser fram emot sommarens stunder på denna balkong, bättre bilder utlovas också när allt är klart.

Ha nu en jättefin valborg allihopa, det ska vi. :)

6 kommentarer:

Ama de casa sa...

I Spanien firas "valborgsmässoafton" på midsommar. Då eldas det stora brasor på stränderna (och på torg i inlandet). Fast dom senaste åren har dom evenemangen varit inställda på grund av... Ja, du vet vad. Vet inte hur det blir i år, men det lär ju visa sig i juni.

Ha en finfin valborgsmässoafton!

BP sa...

Nej, det var inte igår här heller. Men inte helt så långt som i ditt fall. Brasan tänds i år igen hundra meter från där vi bor. En kör sjunger lite vårsånger, en kvinna läser en passande vårdikt. Det hela avslutas med ett litet fyrverkeri. så var det senast 2019. Men i år satsar man på det igen utanför en kyrka (så passande...). Som sagt vi har bevittnat det hela en enda gång och frusit ihjäl på kuppen...
Seen it, done it så att säga.
Kul med en balkong med så många plantor/blommor. Hoppas att vädret är gynnsamt för planteringarna.
Ha en fin valborg nu!

Ditte sa...

Nu var det ett tag sedan jag såg någon eld men det går ju bra ändå. Annat var det förr, i ungdomens och studietidernas år i Uppsala. Roliga minnen som består. Och ni har ju också minnena med er. Vad roligt att växterna fått flytta ut och det ger ju en fin vårkänsla.
Hoppas ni haft en bra Valborg och att det blir en fin 1:a maj.
Ha det gott

Susjos sa...

Ja, det var ett tag sen man var vid en "majbrasa", ser istället fram emot att se och lyssna på Lunds studentsångare som sjunger in våren i morgon kväll på svt kl 18.15, brukar vara stämningsfullt.
Va härligt att kunna ställa ut växterna på balkongen nu, äntligen är våren här!
Ha en fin 1:a maj!

LillaSyster sa...

Skönt när man kan flytta ut växterna. Kommer att bli toppen bra.
Såg inte ens en eld på TV:n......och det är nog 15 år sedan vi senast stod och tittade på en eld. Däremot var det någon som drog av ett litet fyrverkeri i närheten. Ha en fortsatt skön söndag!

Geddfish ♥ sa...

Låter så mysigt med växterna på balkongen. Jag får snart komma till skott. Jag har bara solstolen framplockad än så länge.
Jag älskar ju min balkong!
Ja, jag fick förmånen med valborgsmäss igår, annars hade jag nog inte dragit iväg nånstans.
Ha det fint på Valborgsdagen idag!