söndag 15 maj 2022

Avslut på vecka 19.

 Yrkesmässigt bestod det ju av det "vanliga" men denna veckan blev det även möte med föräldrar efter lite "kuckelimuck" mellan ett par elever.
Allt nu löst till det bästa hoppas jag och nu ser jag fram emot en vecka utan möte med föräldrar när det gäller sådant.

Stambytet kanske ni undrar över?
Allt var avklarat redan i onsdags och inga var ju gladare än vi, utan avlopp försmäktade ju vi i denna lägenhet...absolut...skönt att det är över nu...nu håller det 60 år till hoppas vi fast då är vi ju borta och begravda sen länge, inte ens huset finns väl kvar då kanske.

Melodifestivalen,   är ju inte så förtjust i deltävlingarna här i fosterlandet men just den stora finalen där världsmästare i sång och musik ska utses, ja, det funkar för mig trots allt.
Men om sanningen ändå ska fram så bestod mitt deltagande från soffan, med näsan i mobilen för det mesta, av djupa suckar och skakande på mitt arma huvud.
En och annan uppgiven svordom kom över mina läppar vid ett par tillfällen, men jag höll ut nästan till slutet trots allt.
När röstningen började orkade vi inte mer, jag svor en sista gång innan jag stängde av vår tv.
Fint att det trots allt finns folk som gillar det, önskar att jag hade gjort det också ibland, någon gång kanske jag lär mig. ;)
Sommarens blivande oas är på gång, den ena tomatplantan avled tyvärr och en ny är beställd, ny bild när allt är klart utlovas härmed.
Potatisen är också på gång, nu är det bara att invänta midsommarafton. ;)

Ha det bäst nu alla.

11 kommentarer:

Ama de casa sa...

Skönt både att kuckelimucket ordnade till sig och att stambytet är klart!

Jag är (snarare har varit) precis tvärt om. Dom svenska uttagningarna är kul, men Storschlagern har jag knapp aldrig orkat se. För många artister som är totalt okända för mig och en konstig musikgenre i många av bidragen. Nuförtiden tittar jag inte ens på dom svenska uttagningarna utan brukar nöja mig med att snabbspola det hela efteråt.

Vad fint det har tagit sig på balkongen! Ja, förutom tomatplantan då... :-)

Ha en fortsatt fin söndag!

BP sa...

Grattis till avklarat stambyte. Det gick verkligen fort! Här tog det nästan tre månader, men då fick vi ju ett helt nytt badrum och en helt ny gästtoalett "på köpet" så att säga.
Kollade ESC och vad ska man säga? Ukraina kan tack Rysslands president för segern. Det engelska bidraget som ledde efter 40(!) länders röstande var gräsligt, även om killen hade en enastående fin röst. Spaniens bidrag liknade en kinky striptease-show osv., osv. Nu är jag ju egentligen tondöv (sägs det), så jag bör inte yttra mig, men min Barbershop-sjungande bästis Yvonne var av samma åsikt, så. Å du verkar också hålla med oss.
Din oas på balkongen ser väldigt inbjudande ut:-)
Önskar dig en bra början på veckan:-)

Ditte sa...

Skönt att stambytet är klart och livet återgår till det mer vanliga.Förstår att ni uppskattar det.
Trassel mellan och med elever är ju inte ovanligt och skönt att det kunde redas ut.
Visst suckade jag också en del över bidragen. Skämt! Och att Ukraina vann var ju mer ett "Statement"
Jag gillad bäst Sveriges bidrag och även det från Storbritannien.
Så fint det blir på balkongen. Och potatisen är på plats. Tror vi får öka takten med den.
Ha det bra.

Geddfish ♥ sa...

Fint att ni haft det bra! jag har varit en hängiven lyssnare av Mellon, men nu undviker jag, inte min grej längre.
Jag tycker mina körer ger mer!
Trevlig kväll!

Åke sa...

Jag förstår mig inte på Melodifestivalen. Man hade väl kunnat räkna ut innan vilka som skulle vinna (jag ser aldrig på sådant) Däremot såg jag på sådant som liten när det var begränsats med två kanaler. Då kunde man välja på mellan pest eller kolera liksom. Ja stambyte ja... nu är det väl plast som håller... Tråkigt med eleverna och föräldrar ska bli inblandade... Vad mycket intressant ni ska få se. Jag antar att det kallas uppfostran.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
LillaSyster sa...

Skönt att avloppet fungerar igen. Jag har också en tomatplantor som tackade för sig.....
Bra att konflikten är löst, nu är det snart sommarlov =)
Ha en fin kväll!

Znogge sa...

Tyvärr förekommer det ju en del bråk när man jobbar där ungdomar befinner sig men nog är det skönt när det lugnt och slipper kontakta föräldrarna. I dag hade vi en ovanligt bra dag men fredagen hade inte varit rolig så det var skönt att inte arbeta då.
Kan tänka mig att det är skönt att stambytet är klart nu för det är ju en omfattande reparation. ESC ja, en väntad seger för Ukraina och jag tror att de hade vunnit med vilken låt som helst.

Ha en god måndagskväll nu!

Anki sa...

Skönt att stambytet är klart ... och fint att det slutade bra med "kuckelimucket".
Jag är ingen fan av schlagertävlingar - inte den svenska uttagningen och inte finalen - tur det finns annat att titta på :)
Ha en fin vecka Micke!

Lotta sa...

Grattis till stambytet, underbart när det är klart. Nu är ordningen återställd. Jag hoppas också att du fick en bra vecka utan en massa extra möten. Det brukar bli lite extra att göra innan sommarlovet, alla vill inte vara lediga.
Jag och två boende satt och kollade lite på schlager mellan larmen. Jag och säkert många med mig visste reda vem som skulle gå vidare och vinna så det var ju ingen nyhet. Jag brukar kolla, tycker det är lite roligt att se vad alla har att erbjuda sångmässigt.
Ha en go helg nu och glöm inte vattna dina grödor :-)

Veiken sa...

Härligt att stambytet är avklarat och att allt kan bli normalt för er igen.
Jag håller tummarna så att ni får egenodlad potatis till midsommar!
PS. Det har varit svårt att kommentera hos er på blogger från båten, så jah hoppas att den här kommentaren kommer fram!