fredag 24 juni 2022

Midsommarafton över för denna gång.

 Matjesill med färskpotatis, dill och gräslök, lite gräddfil, ja, det var ju riktigt gott det där men nu är det över för denna gång.
Tur man kan äta matjesill även andra dagar på sommaren, sitter ju inte så fel en varm sommardag om man säger så. ;)
Några trän utanför vårt hus, jag som tyckte det var ett elände när de sågade bort stora delar av det för några år sedan, men det var väl rätt att göra antar jag, riktigt vackert nu ju.
Ett litet moln på himmelen där kom också med på bilden, regnrisken var ju överhängande då, tur jag gick in. ;)

De obligatoriska jordgubbarna såklart, hyfsat pris också, 30 kr asken, svenska, blir väl inte billigare än så.
Det högsta pris jag sett i handeln var 100 kr asken, jösses.

Men nu blir det en sejour ut på balkongen och vattna våran "Oas".
Ha det bäst alla.

8 kommentarer:

BP sa...

Tycker din gård är så fin. Åtminstone ser den alltid så fin ut på dina bilder. Gillar träden. Det ser ut som om bostadsföreningen anlitat "proffs" för att klippa till lövverket som bollar. Snyggt!

Vi testade för första gången inlagd saltsill istället för Matjessill. Det blev inte hel fel, mera sälta en inläggningarna med Matjessill som lätt bli söta. Som du förstår köpte vi "nyheten";-)

30 kronor för en liter jordgubbar är otroligt billigt. De billigaste svenska gubbarna jag såg var 500 gram för 49:90. Å de var rätt sura kan jag säga...

Fortsätt och njut i din oas på balkongen. Det tänker jag göra:-)

Ha en fortsatt glad midsommarhelg!

Ditte sa...

Skönt med fint väder denna midsommarafton. Jo, du hade ett moln med.Fint att du fick med det på bild.
Någon matjesill blev det inte men däremot en del annat gott.
Bra pris på jordgubbana.
Vi köpte för 45 kr/liter och jordkubbarna var från Uppsala och riktigt goda.
Fint med träden hos dig och de har helt klart växt till sig. Området ser ut att vara välskött och det bidrar ju till trivseln.
Önskar dig en fortsatt fin midsommarhelg och njut av det goda.

Hannas krypin sa...

Här på Gotland kunde man köpa två askar svenska jordgubbar för 160 spänn. Så gott är det inte med jordgubbar så det blev inga jordgubbar för min del. Så gott är det inte. 30 spänn var ju bra pris. Blev galet sugen på sillunch, måste ta det någon gång i sommar. Barnen gillar det inte så får ta det när jag kan tänka mig att laga två olika rätter.

Ama de casa sa...

Matjesill är gott, men har du testat Klädesholmens ansjoviskryddade sillfiléer? Den sorten har blivit min absoluta favorit sen jag testade den första gången. Fungerar perfekt till att göra Janssons med också.

Ha en fortsatt fin midsommarhelg och hoppas du klarar dig undan regnet som hotar där på himlen ;-)

Ingrid sa...

Jag har ätit matjesill med färskpotatis, ägg, gräddfil och gräslök i dag till lunch och det gick riktigt bra. Sommartid är det en ofta återkommande lunchrätt hos mig.
Kram, Ingrid

LillaSyster sa...

En helt ljuvligt solig midsommar =) Men lite skugga är ju inte fel. Jag springer och vattnar mest hela tiden......jag passar grannens växthus och katt, växthuset kräver mer omsorg än mina för deras ligger i stekande sol hela dagen. Jag fattar inte hur jag ska klara livhanken på deras växter imorgon då jag jobbar hela dagen......Ha det gott på er oas! PS mycket bra pris på Jordgubbarna här var det mer än det dubbla 65kr två för hundra.

Susjos sa...

Sill är oslagbart på sommaren! Gissa om vi har ätit matjesill denna midsommar! Mums! Jag köpte med mig svenska jordgubbar till våra vänner i Roslagen, men hittade inte såna billiga som du, jag fick ge 70kr asken, köpte två, nu var jag inte på den billigaste butiken, ICA på vårt stora Mall of Scandinavia är ju inte billigast precis, men nöden har ingen lag, det var närmast och jag var ute i tid på morgonen innan de eventuellt skulle ta slut.
Ha det fortsatt fint!

Lotta sa...

Idag har jag plockat jordgubbar, mycket gott. 30 kr litern var billigt plockade. 50 kr tar de här hos mig. Självplock kostar det 22 kr litern men då ska man ju köra dit också. Mums vad gott med sill och potatis, det kan jag äta ofta.
Önskar dig en finfin vecka!