onsdag 21 september 2022

Onsdag 21 september 2022.

Det är så skönt att de äntligen fått ordning på scheman för alla på skolan nu, allra mest är jag glad för min egen skull då jag inte haft ett schema på flera år nu.
Med två klasser med olika behov så är det ju lätt att alla drar i en till sist och ibland får jag dela på mig nästan.
Men inget är ju inte hugget i sten, bara en riktning att gå under en arbetsdag, det underlättar dock mycket.
Men visst hade man ju önskat att schemat vore klart innan terminsstart åtminstone.

Onsdag, "lillelördag" som det så fint kallas bland en del av medborgarna i detta vårt kära fosterland, dagen för att ta sig en liten "knaber" eller två.
Här innebär det dock istället dagen för intagande av veckodosen för diabetesen utöver den vanliga diabetesmedicinen, den som verkligen gör skillnad.
Blodsockret är perfekt och vikten har minskat, det blir knappast bättre än så.
Tror nog jag överlever några år till. ;)
Bra fråga, men i min värld, och i kollegans som äger skylten, så är det den egna hälsan, förutom den så kan man inte finnas till för andra som man kanske helst vill kunna.
Viktigt det där.

Ha nu en fin Onsdags kväll alla.

8 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Grattis till fina värden och till schemat, det efterlängtade.
Prio ett är att ha god hälsa, absolut, jag håller med dig i ur och skur när det gäller just det!

Ha en fin lillelördag!

BP sa...

Det var då ett riktigt mitt-i-veckan-solskens-inlägg. Fantastiskt att dina diabetesvärden är så bra och att du till och med har gått ned i vikt. Då tycker jag att du kan fortsätta med dina intag av läskedryck - hahaha:-) Är faktiskt riktigt stolt över dig att du klarar behandlingen så bra som du gör.

Ja, det vore ju önskvärt att ha ett schema klart INNAN terminen börjar., men jag gissar att ni är nästan tacksamma att ni fått ett över huvud taget.

Hälsan är alltid prio nummer 1. Det har man lärt sig den hårda vägen. När man var ung tänkte man aldrig på hälsa, åtminstone inte jag...

Ditte sa...

Visst borde ju ditt schema vara klart vid terminsstarten. Kan ju inte vara så svårt. Men kanske är det så för dem som ska göra det att det är knepigt.
Bra att din diabetes sköter sig och om du mår bra så är ju det bra nog. Heja!
Hoppas det varit en bra dag.

BP sa...

Me again: Komp precis på att jag ju glömde gratta dig till att du tog dig hem. Det var ju stor trafikkaos i Göteborg idag. Inte bara att alla tåg stod stilla utan reseplaneraren funkade visst inte heller. En liten tröst - att inte bara vi nollåttor drabbas med jämna mellanrum av tåg-, pendeltåg- och t-banastopp;-)

Gunnel sa...

Härligt att värdena ligger bra och jag håller absolut med dig...prio ett är den egna hälsan. Ha det bra.

Anna i Portugal sa...

Ens eget välmående är absolut den första och högsta prion. Det gäller även den mentala biten. Glad att dina värden är fina!

LillaSyster sa...

Så bra att värdena är bra. Läsk dricker jag inte längre, inget som jag är sugen på nu förtiden. Tar hellre ett glas rött till maten någon gång i månaden. Ha det bäst!

Veiken sa...

PRIO 1 är hälsan - det allra viktigaste. Det går inte att förhandla bort!
Härligt med struktur och schema så man vet hur man ska förhålla sig!
Grattis till dom bra värdena!