tisdag 20 september 2022

Tisdag 20 september 2022.

 Jomenvisst, det finns ju kattpensionat när man som kattägare ska resa bort.
Men vår katthona här har ett lynne som inte är av denna värld med jämna mellanrum, vi vill helst bara att de får vara hemma och ha det bra tillsammans med åtminstone en av oss denna gång då ingen kattvakt finns att uppbringa.
Risken är ju att hon löper amok och så kan man ju inte ha det. 
Annars hade jag åkt till spanien jag också, absolut!!

Tisdag, en av de längsta dagarna på veckan för mig, måste ju arbeta till 16:30 de dagarna om de inte släpper oss tidigare, ibland har man ju tur och slipper undan, idag blev det lite välbehövlig planering, har fått mitt schema äntligen så nu blir det ordning på det beryktade torpet, lite tidigare slapp jag iväg också, tacksamt.

Torsdag är nästa långa dag för mig, fast denna torsdagen har vi studiedag, denna gången med inriktning SKUA.
Trodde det hade med annat att göra när jag läste det först, jösses vilket sömnpiller detta kommer att bli, blir att ta med lite energidricka tror jag bestämt. ;)

En och annan läskedryck klämmer man ju på en vecka, det börjar bli fullt nu minsann.
Det gick så långt förra läsåret att mina kollegor ordnade en pepparkaksburk att ställa burkarna i, den blev snart full. ;)

Blir att bära upp dem alla till kollegan i andra huset och donera det till förmån för fiskarna i akvariet där som ju behöver föda.
Ett nog så gott ändamål tycker jag.

Ha det nu så jättefint allihopa.

7 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Nu har jag inte hängt med på ett tag. Resa till Spanien? Nä, det är alltid nåt som kommer emellan.
Har man djur, så har man.
Ha nu en fin tisdagskväll🤗

Äventyret framtiden sa...

Har man djur så får man oftast se till att någon är hemma och sköter om dem. De liksom allt annat i livet har sin tid. Vi hade katter tidigare men så snart de blev så gamla att de inte orkade vara med längre i den här världen skaffade vi inte flera husdjur alls. Inte enbart med tanke på att vi inte hade så stor rörelsefrihet med husdjur utan också för att vi inte hade den tid som krävs för att de skulle må bra. Men fint är det att ha katter. Skulle gärna ha igen men då blir vi åter låsta om vi vill fara till barnen i Sverige.
Ha en fin kväll!

BP sa...

Ja, inte kommer det gå någon nöd på dig när frugan och familjen solar sig i spansk värme;-)
SKUA, ja, jag trodde också det var nåt helt annat. Sedan förstår jag inte riktigt varför du/ni som jobbar på högstadiet ska delta i SKUA som riktar sig till förskolor. Eller så har jag missuppfattat det hela. För sååååå intressant läsning var det ju inte. Å kvinnorna som visades i bild hade "nåt visst i blicken" om man säger så;-)

Nästa sak jag inte förstår är att man matar fiskar med läskedryck. Eller så missuppfattar jag det också. Är kanske inte riktigt skärpt ikväll. För jag förstår inte heller att du får dricka läskedryck som diabetiker...

Nej, bäst att sluta innan jag ställer en fråga till;-) Ha en riktigt fin kväll nu!

LillaSyster sa...

Det är alltid ett litet pyssel när man ska resa bort. Nu har jag turen att grannarna i huset bredvid som också har katt brukar ställa upp och sköta om Busan. Finns det ingen granne du litar på? Till en annan gång? Skulle aldrig lämna in katten på pensionat- jag är övertygad om att katten har det bäst hemma. Ska tänka på dig på torsdag =)

Anna i Portugal sa...

Tycker det är fint att ni tänker på kattens välmående.Läskedryck har jag aldrig varit särskilt förtjust i, men coca-cola kan jag njuta av ett glas emellanåt. Särskilt till pizza om jag skippar rödvinet. Trevlig kväll!

Susjos sa...

Minns när vi lämnade in Maja på ett litet kattpensionat...i tre veckor när vi åkte till USA, hua så tufft det var!
Aha, du donerar returflaskorna till kollegan som kan köpa fiskmat för pantpengarna, smart, och absolut för ett gott ändamål!
Snart är tisdagen slut och onsdagen står för dörren!
Ha en fortsatt fin vecka!

Znogge sa...

Visst finns det katt- och hundpensionat men det är inte helt lätt alltid. Vissa är bra och andra betydligt sämre. Dessutom trivs inte alla djur på pensionat så jag förstår helt hur ni resonerar.

Även i min gruva är det studiedag på torsdag men det behöver jag inte bekymra mig om ;-)

Ha en god onsdag!