söndag 23 oktober 2022

En liten söndag..

 igen ska man väl kunna stå ut med, speciellt när man har en hel veckas ledighet framför sig. ;)
På tisdag kommer hantverkarna till vårt palats här på femte våningen, ventilationen ska "fixas" och kontrolleras lite, undrar om de sätter fast den ena "öppningen" för ventilationen då?
Den har jag själv hantverkarmässigt tejpat fast på väggen när den lossnade för längesedan, har aldrig påstått att jag är teknisk av mig, jag gör bara så gott jag kan, med tejp kommer man ju ganska långt. ;)

Har ju läst hos en del av er om vilka butiker ni tycker är bäst att gå till och själv finns det väl bara en i området som egentligen tilltalar mig, Lidl.
I övrigt blir det  väl en sväng till ICA nån gång i månaden eller Coop nere i Gamlestaden halvvägs till stan.
Online är ju mera våran grej numera, så skönt att slippa bära på en massa varor.
Vi började ju med det långt innan pandemin tog sin början och så lär vi väl fortsätta.
Men, det kan ju vara bra ibland att vara på plats och faktiskt se vad det är man köper, det förstår jag ju också.
Kapten Blåtand hälsar så gott. ;)

Nu tillönskar jag er en fin söndag, det ska jag ha.

10 kommentarer:

Znogge sa...

I vår kommun finns bara ICA och Coop. Kommunledningen har varit kallsinniga när bland annat Lidl ville etablera sig här. Minst sagt märkligt tycker ja... Misstänker att butiken, enligt deras uppfattning, inte passar i en av Sveriges rikaste kommuner. Blaha tycker jag.

Önskar dig, frugan och Blåtand en fin söndag nu!

LillaSyster sa...

Vad ska Blåtand ut och jaga för något? Duvorna?? Troligen inte rätt ammunition för fågel i tätbebyggt område.
Jo, tejp går ju att ha till mycket =)
Visst är det smidigt att shoppa på nätet, fast ibland vill man ju se varan.
Du ha en bra söndag, här börjar solen att leta sig igenom det gråa täcket.

Ingrid sa...

Här får vi nöja oss med Coop Konsum, det är den enda livsmedelsbutiken. Närmaste ICA ligger två mil bort.
Ha en skön söndag både du och Kapten Blåtand.
/Ingrid

Anna i Portugal sa...

Det som inte går att laga med silvertejp är sönder :) Jag tycker numera det är väldigt trist att handla. Men vi har ingen möjlighet att köpa online, vi bor lite för långt från affären.

Gunnel sa...

Jag har en uppsjö av butiker på nära håll så jag kan bara välja och vraka. Jag måste givetvis ta hjälp av bilen, men jag når samtliga butiker på en kvart, så jag kan inte klaga. Tejp är bra till mycket...det bevisar ju McGyver. Ha en fin söndag.

Äventyret framtiden sa...

Även jag har många butiker runt omkring mig i olika storleksordning, bl.a Pingo och Continente. Lidl är på gång har jag förstått..Vet alltför lite om Lidl för att kunna ha en åsikt ännu men om något år kanske)
Silvertejp brukar man kalla till Jesustejp har jag förstått och allt går att tejpa med sådan. T.om. bilar vet jag. Har vänner som har gjort det så det är bevisat ;).

BP sa...

Älskar Kapten Blåtand, nu när han har utrustats med ammunition också, för att inte tala om en värmande mössa;-)
Ska bli skoj att se vad montörerna tycker om dina DIY-kunskaper. Vet bara att el-/gaffatejp är oslagbara när vi pratar lagning av precis allt, inklusive sätta fast en kotfångare på bilen;-)
Lidl är bra, om inte annat för skyltar till Skyltsöndag. Sedan gillar jag deras toa- och hushållspapper. Min man var väldigt förtjust i deras olika korvar också.
Det där med att shoppa online har jag definitivt anammat, men har inte kommit lika långt som du med matvaror. De vill jag no gärna se, kolla bäst före datum med mera. Däremot kör jag regelbundet med hemleverans av "hemlagade" maträtter som görs av olika restauranger i närområdet.
Ha en bra semestervecka nu!

Åke sa...

Du ska ha en fin söndag med. Kapten Blåtand verkar äta lite :)

Susjos sa...

Visst är det skönt att handla online, vi gjorde ju det ett tag, från Mathem...men det kostar lite mer, och ibland höll inte varorna måttet, men sååå skönt att slippa gå till butiken och handla själv!

Va härligt för dej att slippa söndagsångesten idag och ha en hel veckas semester framför dej!
Vink vink till Kapten Blåtand!
Ha en fin söndagskväll!

Ditte sa...

Skönt att du har en veckas ledighet framför dig men dock med några hantverkstider att passa.Hoppas de kommer på bestämd tid så du inte får vänta en hel dag.
Vi varierar butikerna där vi handlar och jag vill alltid själv se det jag köper. Har ju inga problem med att ta mig till butikerna. Vad gäller kött, fisk och skaldjur vill jag helst köpa manuellt och då är det speciella butiker. Vill helst inte ha färdigpackat kött, men ibland blir det så ändå. Då ofta kött som ska lagas en längre tid och mörheten består av tiden man tillagar det.
Men annars blir det oftast Hemköp elle ICA.
Skönt att inte behöva bära men jag vill se vad jag köper. Bra att en kan välja. Uppskattas.
Önskar dig en bra måndag.