söndag 16 oktober 2022

Snart en längre ledighet.

Ser ju verkligen fram emot nästa veckas ledighet, bara fem dagar kvar nu innan nio dagars tillvaro utan arbete tar vid.
Frugan åker ju med barn och barnbarn till spanien den 24/10 medan jag passar katterna och förgyller min tillvaro som gräsänkling med en flaska vin eller två. ;)
Det har helt enkelt fallit sig som så att detta med "kattvakt" inte gått att ordna denna gång men det känns ju bra ändå med tanke på att vår katthona är lite "lömsk" sen en tid tillbaka.

Utöver allt detta så har vi hantverkare på gång den 25 som ska in i lägenheten, inte riktigt min grej att lämna överlåset i öppet läge som de ville om man inte var hemma.
Tror inte försäkringen skulle täcka vid ett eventuellt inbrott.

Vår trappa på högstadiet som nästa år ska bort och ersättas med en ur säkerhetssynpunkt bättre variant.
Men fram till dess ska jag njuta av dess skönhet och fota så mycket jag kan. ;)

Nu ska jag ta tag i och rensa några skåp här, det man inte gjorde igår får man ju göra idag istället, så tänkte jag några veckor innan semestern angående samma skåp, hög tid således. ;)

Ha en fin dag nu alla.

8 kommentarer:

Gunnel sa...

Jag skulle inte heller våga ha upplåst till mitt hem om jag inte var hemma. Är 100% säker på att försäkringsbolaget inte betalat ut en krona vid ett inbrott. Vacker trappa ni har i skolan, men den ser ut att vara som klippt och skuren för en massa olyckor, så det är nog ingen dum idé att få den utbytt.Ha en fin helg.

LillaSyster sa...

Smart att vara hemma, är väl ingen som vill lämna dörren öppen och vad säger att hantverkare är en ärlig person.....
Trappan är vacker, men ser halvt livsfarlig ut med tanke på stökiga högstadieelever. Lycka till med städet=)

Ingrid sa...

Jag förstår mer än väl att du inte vill ge tillgång till lägenheten.
Trappan är verkligen enormt vacker!
Trevlig söndag!

BP sa...

Nu förstår jag inte riktigt - du ska alltså vara ledig nästa vecka plus veckan efter. Ja, då har du ju semester också på något vis, även om temperaturen inte lär vara lika angenämt som i Spanien.

Polislåset brukar jag också låsa. Nackdelen är bara om man låser ut sig, då går det inte att öppna dörren med huvudnyckel respektive utan "våld".

Å så renlig som du är så kan jag bara föreslå att du fortsätter här hemma hos mig när du är klar hos dig;-)

PS. Bilden på spiraltrappan är en absolut höjdare. Men jag förstår att man blir sjösjuk när man går nedför trappan... DS.

Ditte sa...

Lite trist att du inte kunde hänga med till Spanien. Men givetvis måste ju katterna ha omsorg. Är det sedan också hantverkare på gång så kör det ju ihop sig ytterligare.
Vi har en "tub", en sorts nyckelbehållare, på dörren som kan nås med en specialnyckel från Bostadsrättsförvaltningen. De kan då komma in men måste vara två och försäkringen gäller
Trappan på jobbet är hur läcker som helst så synd att den ska bort. Men kan förstå att den kanske inte är så bra ut arbetsmiljösynpunkt. Men märkligt att man inte tänkte på det från början.
Önskar dig en trevlig kväll.

Äventyret framtiden sa...

Jag har full förståelse för att du stannar hemma och sköter om katter och om att låsa, öppna etc.
Trappan är läcker, riktigt snygg. Får du ta vara på den? Jaha, du måste ha plats för den någonstans? Haha..men tänk om. Din fru kanske vill lägga blomkrukor på trappstegen. En överdådigt vacker blomstertrappa?
Önskar allt gott!

Anna i Portugal sa...

Förstår att du vill vara hemma och ta hand om katten. Och lämna dörren halvöppen känns inte bra så klart. Trappan är jättevacker.

Anki sa...

Förstår dig absolut - skulle inte heller åka hemifrån utan att säkerhetslåset är aktiverat. Urläcker bild på trappan! Snyggt jobbat Micke!