söndag 20 november 2022

Lite planering inför julen här.

Julmusten är inköpt, julölen är beställd och ska väl hämtas på systembolaget i veckan som kommer.
Julmaten är också beställd men den kommer inte förrän den 21 nästa månad.
Vi låter även i år Gårdssällskapet stå för detta, det var så gott förra året så det får absolut bli en repris.
 Vi köper inte lika ofta som förr, men ibland vill vi unna oss något litet extra, det förtjänar vi tycker vi. ;)

Alla julgrejer, gran och ljusstakar mm är också framtaget och står i sina säckar i min "mancave" redo för att tagas i bruk, men inte en dag före den första december, då ska allt sättas upp, en tradition vi startat här på egen hand.

Men nu ska man väl ta och planera lite inför arbetsveckan som kommer också, medarbetarsamtal på gång igen med min närmsta chef.
Lite att läsa på och dessutom skriva ner lite saker till detta.
Tänker att det nog får vikas en timme åt detta ikväll så man slipper göra det i veckan.

Men visst är det som BP skrev i kommentaren i gårdagens inlägg, speciellt praktiskt lagd är jag inte, det är det jag har kära hustrun till, hon är bäst.
Utan henne hade jag aldrig kunnat handla på Ikea tex. ;)


Nu får ni ha en fin söndag allihopa.

9 kommentarer:

znogge sa...

Så smidigt att beställa julmaten. Det är ju ingen mat som jag uppskattar och då blir det inte precis roligare att tillaga den heller.
Får se om vi sätter upp ljusslingan i dag. Det är soligt och fint så man borde passa på.
Hoppas det blir ett givande medarbetarsamtal med chefen.

Önskar en god söndag nu!

Ingrid sa...

Det låter ju helt underbart att kunna beställa julmaten. Men vi är ju några som hjälps åt, så det brukar ordna sig, men visst är det mycket stök innan allt är klart.
Ha en skön söndag!

BP sa...

Kollade Gårdssällskapet och såg att de har sitt huvudkontor i Solna, dvs. de levererar jullådor även i stor-Stockholm gissar jag. Tack för tipset. Nu är jag ju ensam och skulle troligen få äta mat ur jullådan i tre veckor minst, men... jag ska fundera. Vad jag gillar att de levererar "traditionella" jullådor, inte "exotiskt jux". Okej, jag älskar asiatisk mat, men inte nödvändigtvis på ett julbord.

Måste beundra din framförhållning. Bra där Guldkryckan. Ännu bättre att dina juldekorationer först kommer upp första advent:-)

Skrattade gott åt att det är din fru som är teknikern i familjen. Det är min bästis Yvonne också. Hennes man däremot är världens bästa kock, tvättar och städar. Bra fördelning där;-) Stort tack för länken:-) Jag tycker att icke tekniska män är så charmiga, för de är definitivt i minoritet, eller så har jag bara fördomar;-)

Medarbetarsamtal - de gör bara nytta när man är relativt nyanställd och kan kräva löneförhöjningar. Sedan är utvecklings- och medarbetarsamtal bara bortkastad tid - enligt mig alltså;-)

Men lycka till! Och ha en bra början på veckan!

LillaSyster sa...

Skönt att ha framförhållning både på mat, dryck och pynt=) Är också analog vad det gäller almanacka. Lycka till på ditt samtal. Ha en bra kväll!

Anna i Portugal sa...

Förberedd för jul läser jag, härligt! Jag ska ta tag i fönsterputsandet i veckan tänker jag. Idag blev det i alla fall skurade golv. Jag brukar julpynta den 1 advent så det är julmysigt på adventsfikat på eftermiddagen. Lycka till med medarbetarsamtalet, bra du förbereder dig!

Geddfish ♥ sa...

Du verkar vara förberedd och i god form för jul. Härligt!!
Jag har den förmånen att själva jul får jag fira hos två av mina barn. De smyckar tillräckligt oh jag är behjälplig till viss gräns.

Det är så himla gott att vara ute i god tid med allt. Mindre stress.
Lycka till med ditt samtal och god söndagskväll!

Ditte sa...

Bra och smidigt att beställa julmaten om en ska ha någon. För min del ar den inte direkt någon favorit. Men en kan ju beställa det en önskar äta. Blir vi hemma blir det nog så också. Med skaldjurstema-. Men lite skinka brukar vi ha.
Inget julaktigt här heller förrän första advent.
Lycka till med medarbetarsamtalet. Går säkert bra.
Önskar dig en bra start på veckan.

Veiken sa...

Nu verkar det julplaneras överallt i gamla Sverige! Här märks ingenting - ännu!
Jag läste om gårdssällskapet i går och blev lite lockad av deras lådor framöver. Lagar man allt själv eller är det "bara" råvarorna man får hem??
Du får träna på IKEA! Hahaha!

Äventyret framtiden sa...

Ni är kloka du och din fru.
Att beställa mat i god tid och att slippa allt jobb med sådan till julen är det bästa.

Glad måndag!