måndag 5 december 2022

Måndagsbloggen.

Tog ju en tur på ICA vid hemkomst, tänkte köpt en grillad kyckling som vi skulle kunna ha till middag.
Höll på att svimma ju, 75 spänn för en grillad kyckling.
För bara ett halvår sedan kostade den 40 eller om det var 45 kr.
Inte för att vara "sån", men en rejäl höjning var det ju där, men jag hämtade mig från chocken ganska snabbt, fick med mig en hem tillsammans med en burk potatissallad.
Gott var det verkligen, trots priset.

Förmodar att det nog handlar mycket om varifrån kycklingen kommer, kanske har man övergått till svensk kyckling som gått fritt inomhus/utomhus, den var faktiskt större än de som vi köpt tidigare.
Är nog prisvärt trots allt, antar jag, jag är bara snål. ;)

Vi har ju även i år fått en present av Göteborgs stad, förra årets stegräknare som jag valde saknade ju en laddare så vi fick en gjutjärnspanna och gryta istället.
I år valde vi en wokpanna som i skrivande stund ska vara på väg hem till oss med Schenker.
Nu får vi bara ordna lite recept för denna Wok, vi har inte använt en sådan på länge.
Ska bli roligt och förhoppningsvis gott.

Gårdagens adventsbild med reklamen för något pensionsföretag på tv, tror jag iallafall.
Precis som BP skrev igår hos mig här, jag kommer att gilla pensionen skarpt när den väl infaller. ;)
Men visst är det så BP, jag  är en "Slow starter" på mornarna, gillar att ha gott om tid på mig och vakna till innan jag ger mig av hemifrån.

Men nu tillönskar jag er en fin måndagskväll.

10 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Det var en rejäl höjning på priset.
Men allt har ju gått upp, även här, där allt är rätt så billigt i jämförelse med hur det var på Åland som vi lämnade för ett drygt år sedan. Där kostade en grillad kyckling runt 10 € redan då. Vi i vår tur tyckte alltid att ni som bor i Sverige hade väldigt förmånliga pris i jämförelse med oss. Allting är relativt som sagt. Här kostar de stora, fina kycklingarna som har sprungit fritt och glatt 3.45 euro/kilo, färska då förstås. Många här tycker att det är jättedyrt. Man kan få färsk kyckling för 1,98 € /kg. Intressant detta med priser.
Vi konstaterade idag att vi ska se om "vårt hus" lite bättre i fortsättningen. Vi märker att slantarna bara rinner iväg mera nu än tidigare.
Du är säkert inte snål Guldkryckan, bara ekonomisk :)

Jag lovar, det är väldigt skönt att vara pensionär, att ha sin egen tid på det sätt som man själv vill använda den på.
Ha en fin kväll!

Anna i Portugal sa...

Oj, ja det var verkligen en rejäl höjning. Hoppas det beror på det du misstänker, att det är svenska och frigående djur. Woka har jag aldrig gjort heller, så berätta gärna hur det går med nya julklappen.

BP sa...

Hahaha! Tusen tack för länken:-) Nästan så att jag förtjänar den genom att ha känt på mig att du räknar dagarna till 65årsdagen;-)
Som jag förstått det så är det hönsfodret som har stigit i pris. Det kom nämligen från Ukraina. Har också läst att hund- och kattfoder har blivit astronomiskt dyra.

Jätteskoj med en wokpanna. Enligt min man så "krävs" det en jasspis för att få "rätt" värmeeffekt för pannan, men det funkar visst även med en vanlig spis. Önska dig en asiatisk kokbok i julklapp;-)

LillaSyster sa...

Jo allt blir ju dyrare, men du får tänka att kycklingen räckte till mer än en middag och då kanske portionspriset inte blev så farligt? Min wok står i en hylla i källaren.....den får nog stå där lite till- men du kanske inspirerar efter nyår med bra recept =)

znogge sa...

Allting har verkligen blivit mycket dyrare och jag misstänker helt klart att handlarna passar på. Även Riksbanken har uttryckt den misstanken eftersom Sverige sticker ut jämfört med Norge och Danmark. Tur att kycklingen var god i alla fall :D

Önskar en god kväll nu!

Ditte sa...

Trevligt med en present och en wokpanna är riktigt bra. Vår är i bruk ett par gånger i veckan.
Visst har allt blivit dyrare. Kanske ska du slå till med lite kycklingar på balkongen. Å andra sidan ska de ju köpas och förses med mat så det blir nog inte billigare. Sen ska de ju också ha tillsyn.
Nja, blir nog bra att köpa en färdiggrillad-
Önskar dig en fin kväll.

Klimakteriehäxan sa...

En lugn start på dagen är guld värd, öven om man inte kan få en sån hela tiden! Grillad kyckling blev jag sugen på nu, det köper jag i morgon!

Anki sa...

Allt har blivit mycket dyrare ... inte kul alls. Hoppas att de som odlar våra grödor och föder upp olika djur får bättre betalt - och att handlarna inte bara "passar på" att öka sina egna vinster.
Önskar dig en fin tisdag Micke!

Gunnel sa...

Det märkte jag med sist jag stod och kollade in grillade kycklingar, men jag var för snål och avstod. Läste idag om elräkningen som kommer att bli enormt mycket högre i januari. Roligt nästan jämt. Ha det bra.

Susjos sa...

Lustigt nog så köpte jag också en grillad kyckling på vår lilla butik som ligger närmast oss (Hemköp) där hade de extrapris, så jag fick en halv grillad kyckling för 29 kr..vet inte om det var så billigt, men den var god och räckte till oss!
Vi ska också få en julgåva från "region Stockholm", och det var så mycket att välja på, så jag har inte bestämt mig ännu...bl.a fanns en wokpanna!
Ha en fin tisdag kväll!