måndag 12 december 2022

Vecka 50 2022 är inledd.

Nu närmar sig slutet på denna terminen, den 22/12 går vi väl nästan alla i skolan på en längre ledighet, en välbehövlig sådan.
Mycket sjukdom bland lärare och annat löst folk såsom jag själv, jag hoppas att ett nytt år, 2023, kan bli en nystart för alla, det är inte så roligt att vara sjuk om man säger så. 
Hade hellre varit hemma fullt frisk således.

Tänker lite på förr när man beställde hem matvaror från den lokala butiken på ön, nån grabb kom med lastmoped och bar upp ett par bananlådor med varor varpå lådorna togs med tillbaka till affären.
Idag får vi ju hem lådor med varor mest hela tiden känns det som, åtminstone om man ska se till alla kartonger vi får plocka isär för att få ut dem på ett smidigt sätt.
En del av emballagen från de senaste veckorna, katterna gillar ju att "bo" i dem så ibland blir de kvar ett tag endast för deras skull.
Ozzy undrar såååå varför deras kartonger är i detta skick. 

Imorgon firar vi Lucia på skolan, pepparkakor och julmust såg jag i förrådet, läsk på en skola tänker kanske ni?
Blev faktiskt lite förvånad själv får jag ju erkänna, men julmust är ju julmust, det räknas väl knappast som läsk? ;)

Ha en fin måndagskväll nu alla ni.

10 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Så skönt för dig och alla de andra att höstterminen snart är slut. Ett fint jullov väntar förhoppningsvis och att du är helt frisk då.
Ja, det är inte riktigt klokt så mycket emballage det blir i dagens värld. Mera vi pratar om miljö, mera får vi att ta hand om...tycks det som.
Givetvis gillar katterna det; de älskar för det mesta allt i kartongväg och lådor.
Ha en fin dag!

Anna i Portugal sa...

Kartonger och katter - vad är grejen? Det är så fantastiskt roligt att se hur de liksom flyttar in i varje kartong de ser. Vårt "barnbarn" är en katt och vi får se så ljuvliga bilder när han boar in sig i varje kartong som kommer in i deras hem. Jag kan absolut förstå att det blir julmust och pepparkaka på skolan till jul. Det är väl inte en läsk om året som är problemet, utan om det alltid finns tillgängligt.

BP sa...

Samma här! Många sjuka i skolorna. Samma sak varje år den här tiden.
När jag ser dina kartonghögar så kan jag inte låta bli att tänka på pappersindustrin. Den branschen måste vara hur välmående som helst efter pandemin. För jag tror att många har bytt "inköpsvanor" under pandemin och hållit fast vid de ändrade vanorna.

Julmust liksom Påskmust är... ja, nåt jag inte dricker. Försött och sliskigt för mig. Men många älskar ju denna läsk vid dessa tillfällen. Så skolan är förlåten just imorgon då;-) Googlade och julmust innehåller 0,3 procent alkohol och då klassas drycken som alkoholfri. Nu vet vi det.

Ha en fortsatt fin kväll och en "stämningsfull" Luciadag imorgon!

LillaSyster sa...

Julmust är ju bara färgat sockervatten i min värld=) Men visst unnar jag de som gillar must att dricka! Hmm jag är mer tveksam över kombinationen med pepparkaka, på den tiden jag drack must så tyckte jag att det var godast till julmaten.
Katter och kartonger......känner igen det där, men ibland måste man bara få röja ut och slänga. Det kommer ju snart nya leklådor till dem. Ha en bra måndagskväll och så håller vi tummarna för att vi är friska och krya under 2023 - för att vara sjuk är då inget roligt.

znogge sa...

Ja, nog behövs den kommande ledigheten för såväl stora som små. Ett tag rådde en sockerskräck på vår skola men nu har det blivit lite mer balans i tillvaron. Ärligt talat så lär barnen knappast ta skada av att bli bjudna på det en gång under läsåret.

Katter och kartonger ja! Jag vet precis hur det var :D

God kväll nu!

Susjos sa...

Åh, dessa ljuvliga katter och deras kärlek till kartonger, visst är det fantastiskt! Verkligen skönt att beställa hem julklapparna på nätet, så visst kommer det hem en hel del kartonger!
Snacka om att många är sjuka nu, det är faktiskt inte klokt så många som är borta på jobbet! Såklart ska eleverna få julmust på Lucia!
Ha en fin Luciadag i morgon!

Ditte sa...

Jag tillhör dem som tycker det är trevligt med julmust, pepparkakor och ev. en lussekatt i skolan när det är Lucia och avslutning. Och i varje fall under mina drygt 40 år i skolan så var detta väldigt uppskattat och omtyckt.
Katter och kartonger är ju en rolig kombination. Och så roligt de har.
Önskar er en trevlig Luciadag.
Kram

Anki sa...

Julmust hör liksom till den här tiden :)
Katter är sig lika ... tänk att det kan vara så spännande med kartonger ... ellrr även en stor papperskasse :)
Förstår att ledigheten är efterlängtad!
Ha en fin tisdag Micke!

Veiken sa...

Så tråkigt att vara sjuk och det verkar vara massor av baciller och virus som härjar nu!
Hoppas du blir helt frisk till jullovet och kan njuta av välförtjänt ledighet!
Alla dessa emballage som dräller in när man köpt något. Retur på sånt tack!
PS. Vilken ö kommer du ifrån??

Lotta sa...

Sjuk vill man då inte vara, absolut inte om man är ledig. Hoppas du piggar på dig så du kan njuta fullt ut. Här på mitt jobb insjuknar nåra medarbetare i covid varje dag. Jag håller andan för jag vill då inte bli sjuk, det har jag då inte tid med.
Sötaste Ozzy, ville ju så gärna boa sig i en kartong. Förhoppningsvis bler det någon efter den 24:de :-)

Krya på dig och ta det lugnt!