fredag 6 januari 2023

En fredag med lite svar och annat.

Men visst är det så Bp, jag håller mig ännu ifrån cigaretterna och piporna, men snus kommer jag aldrig att överge, skattepengarna måste ju in till staten. ;)
Sänkt elräkning trots dagens priser?
Jag gratulerar, bara att hålla tyst och njuta, här ligger vi på 700-800 kr tror jag, 200-300 mer än innan ungefär, överkomligt.
Vi sparar inte på el heller, tror man kan se vår lägenhet från den internationella rymdstationen, iallafall i jultider. ;)

Lillasyster undrade vad jag ska ta med till skolan för att ha till lunch på måndag.
Det blir väl en skinkmacka eller kanske tre, köpte ju en julskinka igår som jag omedelbart griljerade, har jag tur finns det kvar så det räcker till på måndag.
Om inte så blir det väl att köpa en kebab på torget där. ;)

Full snöstorm därute, ska strax ta mig ut med soporna är det tänkt, har sagt till min fru att om jag inte återkommit efter en kvart så får hon ringa fjällräddningen. ;)

Ha en bra dag allihopa.

10 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Ja, det där med maten. Mat har jag men känns nu enahanda förutom de godsaker som kom igår via snäll väninna.
Jag snubblade på fel årstid. Håller mig helst inne.
Trevlig Trettne!

wiper sa...

Jag har aldrig rökt men varit sockerberoende men numera äter jag inte sött lika ofta men suget finns kvar. Bra gjort att sluta röka. Snus är nog inte lika farligt som rökning

Sån snöstorm hade vi också häromdan. Du har en härlig humor ;). Vi vet inte än hur elen och hyran blir.

Ha en fin dag
Hälsning från Malin

znogge sa...

Några laster får man väl ha och det är ju bra att någon tänker på klirret i statens kassa.
Hoppas vinterexpeditionen gick som den skulle :D

God kväll nu!

BP sa...

Samma (skit-)väder men det har slutat snöa i morse. Men sju minusgrader gör att snön tyvärr ligger kvar. Och det blåser. Med andra ord så får soporna ruttna till på söndag, då det ska bli fyra plusgrader - förhoppningsvis.
Att du rökte pipa hade jag förträngt;-) Så duktigt av dig att du lyckats sluta röka cigg och pipa.
Sedan skrattade jag gott - alltså har du inte fått i dig tillräckligt med skinka? Är du fortfarande sugen? Där är vi annorlunda. Älskar julskinka, men max till dagen före Nyårsafton.
Tusen tack för länken:-) Hälsa din fru:-)

Anna i Portugal sa...

Otroligt vad mycket snö och kyla ni har den här vintern i Sverige. Glad jag inte är där. Så bra att ciggarna är bortvalda, snusar gör mannen min med och kommer nog aldrig att sluta, men han har minskat rejält och pillar väl bara in 3-4 prillor per dag nu. Det är bra!

Ditte sa...

Vad gäller elen får vi en räkning var 3:de månad och ser att vi nu i januari har lite mindre än den räkning spm var i november. Så per månad kostar det oss knappt 200 kr mer än innan- Helt ok . Och vi använder elen som vanligt.
Att du tar med dig skinkmackor till lunch verkar ju helt ok. Kanske lika bra att lägga undan lite skinka redan nu. Men en kebab är ju helt ok det också.
Japp, snö här också. Men jag tog en runda på 5 km i snövädret och kom även hem.
Hoppas du haft en bra dag och kväll.

LillaSyster sa...

Tack för länken ♡
Hoppas att du kom in välbehållen utan fjällräddningens hjälp. Fortsatt trevlig helg!

Åke sa...

Ja det är bra att du tänker på staten, slanten ska in och ska avlöna många på din skattsedel. Jag har den el förbrukning jag brukar ligga på under december. Men priset är betydligt högre. Jag ska inte tacka dem som ordnat fram detta. För jag ska jag läsa lusen av första politiker jag får stå öga mot öga med när jag träffar på en. Jag tänker först och främst på de familjer som lever på kanten. En familj här uppe har fått 18 000:- på sin sista räkning för december. Om de nu har kanske två elbilar och uppvärmd badbalja förtäljer inte historien... eller hur många barn som ingick i familjen.

Hannas krypin sa...

Vi har inte heller sparat på elen. Vill inte veta hur dyr räkningen kommer bli nu i januari.... Skinkmacka är gott!

Susjos sa...

Hihi, älskar din humor..man kan säkert se er lägenhet från den internationella rymdstationen!
..och förhoppningsvis slipper din fru ringa fjällräddningen!
Ha det gott!