fredag 3 februari 2023

En fredag med snö igen.


Jodå, vaknade i morse med en halvt om halvt snöstorm utanför fönstret, bussen ställdes in, blev spårvagn med byte i Gamlestaden istället, 15 minuter försenad var jag iallafall på plats.
Perfekt för snöbollskrig både ute och i korridorerna men det mesta förhindrades genom att låsa alla dörrar till högstadiet helt enkelt.
Alla knep är ju bra utom de dåliga. ;)
Nya bänkar i uppehållsrummen anlände idag och sattes ihop av leverantören, förmodar att ryktet om min totala inkompetens på området att sätta ihop något föregått mig. ;) 

Lite av grejerna vi fick genom den obligatoriska beställningen i december, den där beställningen när man ska göra slut på så mycket pengar som möjligt då de "fryser inne" annars.
Tror det kan vara en fördel att låta skolorna behålla pengarna de sparat för framtida beställningar än att göra på detta vis.
                            Skolan är full med pallvis av böcker och annat.


Men nu inleder jag härmed min helgvila, ha det bäst alla.

6 kommentarer:

LillaSyster sa...

Känner igen det där med att pengarna fryser inne, inget har visst hänt på den fronten .....och jag slutade ändå 2007 inom kommunen. Skönt att du slapp montera möbler, även om de såg lättmonterade ut med begränsat antal delar. Lite pudersnö här men
galet halt. Njut av din helg!

BP sa...

Snön fick vi igår och dagen innan, inte mycket. Men vitt är det. I gengäld fick vi 8 minusgrader igår kväll. Idag ungefär samma sak. Med andra ord - jag fryser...
Smart med låsta dörrar - hahaha:-)
Den där bänken är riktigt, riktigt stilren och fin. Men jag antar att den inte får förbli ren så länge. Den inbjuder ju till ritning - läs klotter och tags...
Paniken med att spendera alla pengar i slutet av året, ja den minns jag från mina jobb också. Å det var inga statliga arbeten. Så korkat att låta pengar frysa in - ologiskt!
Det är ju Mello imorgon och du vet väl att Susjos kommer vara i Göteborg där första delfinalen äger rum. Undrar om ni träffar på varandra. Det vore väl roligt:-)
Önskar dig annars en lugn och fin helg!

Anna i Portugal sa...

Det är knäppt det där med att ni får mindre budget nästa år om ni varit bra på att spara! Usch för snö igen.. Trevlig kväll, nu blir det på spåret här!

znogge sa...

Det där med att pengarna fryser inne kan kommunerna hantera som de vill. Det finns möjlighet att spara men risken finns väl att budgeten dras ner... Surt men lika bra att köpa på sig för det är snålt tilltaget som det är, i alla fall i vår rika kommun.
Hoppas nu att helgen blir vilsam och bra på alla vis.

God kväll!

Ditte sa...

Jodå, även lite vitt i huvudstaden. Men strålande sol. En förmildrande omständighet.
Vad gäller skola och snö är det ju inte alls optimalt. Puh!
Snygga bänkar! Hoppas de får förbli så här.
Visst är detta märkligt att en inte i skolans värld kan spara pengar till nästa år utan "panikhandla". Fattar inte hur de beslutande tänker.
Önskar dig nu en skön helg .

Anki sa...

Bra med låsta dörrar när eleverna har svårt att förstå vanligt folkvett beträffande snöbollskrig! Snygga bänkar och så bra att du slapp monteringen.
Som f.d. kommunanställd, så minns jag också panikköpen före årsskiftena ... suck
Ha nu en trevlig helg och njut av ledigheten!