onsdag 1 februari 2023

Onsdagens åtaganden avklarade för denna veckan.

 Det var väl inte den bästa dagen jag haft yrkesmässigt men heller inte den sämsta, övervägande positivt var det ju iallafall.
Ibland känner man ju inte riktigt för det helt enkelt, så är det ju inom alla yrken men man kämpar på iallafall, det kommer ju en ny dag efteråt där det förhoppningsvis känns bättre.

En tröst en sådan här dag är ju middagen. Fläsklägg med rotmos är lite av en favorit här, gott gott.

Hörde från en bekant som arbetar på ett äldreboende att man dragit in grönsakerna för de gamla, det var för dyrt.
Seriöst alltså, nu går väl ändå skam på torra land.
Är väl dags för ett "äldrestöd" efter att "elstödet" betalats ut om det ska vara på detta sättet. :(

Men nu ska jag ta och se på tv, var god stör ej. ;)

Ha det fint alla.

10 kommentarer:

BP sa...

Fläsklägg och rotmos är en av mina favon också. År och dag sedan jat åt den rätten. Gissa om jag blev sugen nu;-)
Det är skamligt att man drar in grönsaker för de gamla. Ditt förslag att betala ut ett "Äldrestöd" får mitt fulla bifall, speciellt med tanke på att det s.k. "elstödet" betalas ut till många rika som har råd med dubbla elräkningar. Sätt en inkomstgräns och använd resten av stödet till "gränsaksstöd" istället.
Ha en bra onsdagskväll nu!

Åke sa...

Fläsklägg och rotmos är bland de godaste maträtterna man kan stoppa i sig, jag fick det i söndags :) Du det kommer alltid nya dagar vare sig man vill eller inte ;) Se på TV i lugn och ro nu.

LillaSyster sa...

Mmmm vad gott!
Det går utför mer och mer.....när vi blir gamla nog för äldreboendet så finns de nog inte kvar. Jag har faktiskt en dröm om att starta ett perfekt äldreboende....men först måste jag vinna högvinsten på lotto kommer att krävs ett STORT startkapital. Men i huvudet är boendet utformat.

Ditte sa...

Jag tycker också att det borde finnas ett äldrestöd på äldreboenden. Illa att de gamla här inte ska få rejäl mat. Många är ju redan undernärda.Vad gäller elstödet slår det ju också väldigt toligt när det inte ens är inkomstprövat och att en kan värma upp pooler och få betalt för det. Såg att BP och jag tänkte på detta. Pust!
LÄswr LillaSysters kommentar och skulle gärna gå in här. Men pengarna saknas.
Middagen låter god. Tänk om de gamla kunde få detta. Önsketänkande.

Anna i Portugal sa...

Det är verkligen helt uppåt väggarna om de tar bort grönsakerna (eller annan del av maten med för den delen). Att bli gammal i Sverige känns inte särskilt lockande...

znogge sa...

Hur kan man välja att ta bort grönsakerna för äldre? Det pratas ju otroligt mycket om hur viktigt det är just för dem med näringsriktig kost. Rena skandalen skulle jag vilja säga men det är väl bara pengarna som styr...

God kväll!

Anki sa...

Absolut upprörande hur våra gamla behandlas! I Norrköping fanns tidigare ett äldreboende som hette Sandbyhov - ja det finns fortfarande, men i nyare form. Där fick de äldre bara skorpor till kaffet - och dessa döptes i folkmun om till Sandbyhovsbakelser ... hm ... förlåt, det blev visst en konstig utvikning av ämnet - men visst är det uselt att spara på just de gamla!
Rotmos med fläsklägg ... verkligen bland det godaste som finns!
Hoppas dagen blir bra!

Susjos sa...

Spara på grönsaker till de äldre, är det sant?? Låter helt galet ju!
Rotmos är gott, det var länge sedan jag åt det, fläsklägg...nja, det kan jag hoppa över.

Hoppas dock på en god räkmacka nu när jag kommer till dina hemtrakter! Ser fram emot en kul helg i Götet!
Ha det gott!

wiper sa...

Precis så är det vad gäller arbeten men är inte alltid i toppform. Sen kan det vända och allt känns bra igen. Jag känner igen detta trots att det är många herrans år sedan jag slutade arbeta och det på grund av nackskada och utbrändhet

Rotmos med fläsklägg nämnde min man häromdan så vi skall äta detta också för det var så många år sedan. Rotmos och fläskkorv är också gott

Nu går verkligen skam på torra land när du nämner detta med indragna grönsaker. Konstigt att det finns så mycket pengar till annat ex höja lönerna drastiskt för politiker.

Jag skall inte störa ditt TV tittande ;) ;) du är för rolig

Ha en toppenfin fredag
Hälsning från Malin

Lotta sa...

Rotmos och fläsklägg, mums vad gott. Som alltid vid denna tiden på jobbet så suger det rejält i tarmen. Som tur var så har jag matlåda med i natt.
Med den erfarenheten som jag har av just grönsaker så vill de äldre gärna ha dem kokta, typ morötter, blomkål och bönor och sådant. Inte ofta de äter upp de råa grönsakerna, det är nog mera vår generation som gillar det. Det kanske slängs för mycket av den varan på boendena. Men jag kan ha fel!
Ha en finfin fortsättning på din helg!