söndag 29 januari 2023

Lite söndag igen....och lite svar.

och det känns helt ok med tanke på att jag ska återgå i tjänstgöring imorgon igen, helgerna är helt klart för korta. ;)

Bp undrade om det fanns möjlighet att få lite nya bilder på våra nyinflyttade grannar tvärs över torget.
Eller husen åtminstone, det var ju säkert ett år sedan sist jag var där och fotade nybyggnationen.
Det får helt enkelt bli en fotorunda där nästa gång jag är på torget.

Gårdagskvällen tillbringades i tv-soffan framför stjärnorna på slottet, just detta avsnitt var väl inte "vår avdelning" men vi tittade färdigt på det iallafall.
Det är ju inte så ofta vi tittar på SVT, andra kanaler har så mycket bättre att bidra med tycker vi, men ibland så orkar man inte sträcka sig efter fjärrkontrollen. ;)

Brandlarmet har ju gått på skolan hela tre gånger denna veckan, alla falsklarm för att någon av kidzen inte kan låta bli att trycka på knappen.
Man vill nu få kidzen att förstå allvaret med ett falsklarm, det tror jag faktiskt är helt meningslöst men man måste väl antar jag.
Mera övervakningskameror är väl lösningen egentligen fast vad vet väl jag om det?
När denna termin är över så är vi nog, enligt min ringa begåvning och kännedom om "vissa" av eleverna, av med problemet.

Var ska man förvara plastgranen till näst jul?
Tror jag hittat ett perfekt ställe. ;)

Ha det nu så fint alla.

10 kommentarer:

LillaSyster sa...

Vilket slöseri med resurser att dra falsklarm, varför fattar inte dagens ungdomar detta? Det är för mig en gåta. Det finns ju ingen respekt för någon eller något snart. Suck, vart är samhället påväg?
Ja, granen kan du ju ha där =)

znogge sa...

Så irriterande och så onödigt med dessa falsklarm men också svåra att komma åt. Dock är det ju så att vissa saker löser sig själv när vissa problem försvinner. Ni får vänta ett tag dock. Slöseri med resurser är det också och pengarna kunde garanterat använts till bättre saker.

Ingen panik med granen för julen vara väl till påska ;-)

God söndagskväll!

BP sa...

Tusen tack för svaret och länken. Kul, då har jag nåt att se fram emot. Jag menar dina inlägg är alltid intressant både texten och bilderna, men just nya byggnader/arkitektur älskar jag. Är arbetsskadad som du förstår...

Vad gäller svt1 och svt2 så håller jag helt med dig. Utbudet är rentav bedrövligt. Ta' bara idag: Tänk alla som INTE är sportintresserade som du bland annat hade absolut ingenting annat all välja på än skidåkning, friidrott och ridsport. Tycker det är oförskämt mot er som inte är idrottfreaks.

Däremot ska jag troligen mot bättre vetande kolla tredje delen av serien "Händelser vid vatten". Kollar du den serien? Sedan kan jag tipsa om "Sherwood", en engelsk krimserie som har potential. Andra avsnittet visas på torsdag.

Önskar dig en bra start på veckan, gärna utan falsklarm;-)

Åke sa...

Återgå i tjänstgöring... tråkigt ;) Stjärnorna på slottets avslutning var väl OK då... förra veckan var överlägsen. Vi sköter om oss och en trevlig vecka nu då :)

Anna i Portugal sa...

Så tråkigt med de falska larmen. Jag vet att när jag gick skolan så fick familjerna själva betala utryckningen, då blev det väldigt mycket lugnare. Kanske inte något som går att göra idag, men det var effektivt då iaf. Önskar dig en skön måndag och bra arbetsdag.

Susjos sa...

Verkligen trist med falsklarmen, suck! Svårt att göra något åt, övervakningskameror är ju ett svar!
Ser en del på svt faktiskt : "På spåret" och Stjärnorna på slottet, och nu serien :Händelser vid vatten.
Men annars blir det nog väldigt mycket TV4!

Se där, den vita granen fick en ny plats!
Ha en fin start på veckan!

Ditte sa...

Tänkte som LillaSyster att vad är det för fel på dagens skolelever. Jag har jobbat i skolans värld i drygt 40 år, mestadels med elever i klass 4-9 och bus har alltid funnits. Men inom vissa gränser. Man visste vad som var ok och det fanns föräldrar som brydde sig. Inte blev heller alla "kränkta" förr. En önskar att med övervakningskamerorna se vilka som gör vad och att de eleverna får jobba av det hela eller att föräldrarna gör det med sina telningar.

Hoppas du haft en skön helg och att det blir en lugn start på veckan.

wiper sa...

Jag har lite svårt för en av deltagarna i Stjärnorna på Slottet så jag har avstått denna gång. Trist detta med falsklarmen för det tar ju tid från annat som är viktigare och till slut så tas inte larmen på allvar.

Tråkigt att vi måste ha så många bevakningskameror men vad gör man?.

Jag skrattade gott åt slutbilden ;) ;) ;)

Ha en fin början på nya veckan

Anki sa...

Verkligen såå onödigt med dessa falsklarm! Irriterande på riktigt!
Du hittade en bra plats till granen - bra!
Nu redan sen måndagseftermiddag ... ha en fin kväll och en bra fortsättning på veckan!

Carita Liljendahl sa...

Bakom teven passar ju granen bra 🤣
Och jag håller med, helgerna är för korta. Vem kunde förlänga dem?