tisdag 7 februari 2023

Tisdagsblogg.

Vår strategi med att låsa dörrarna på skolan är verkligen ett bra sätt att slippa snöbollskrig i korridorerna.
Enda kruxet är ju att man får gå och öppna när kidzen ska in i byggnaden igen efter att de varit ute, det är det värt.
Men några elever tog sig in genom ett fönster och fick på så vis in lite snöbollar ändå, en och annan smugglar in dem i jackfickan, men ändå, det kunde ju varit värre. 

Just nu har vi 15 anställda frånvarande pga sjukdom, igår när vi skulle skaffa vikarier så var även de sjuka, hujeda mej.
Undertecknad tvingas nu leka lärare med sin klass, So, Svenska som andraspråk, och vad det nu var mer, minns inte men en jäkla bra vikarie är jag trots det, det är ju bara att skriva upp alla som därvarande och hoppas att de vet vad de ska göra, det gör de, oftast iallafall. ;)

Nu ska tisdagskvällen avnjutas på soffan, middagen bestående av korv med bröd är inmundigad och kaffet står på bordet framför oss i detta nu.
De blir knappast bättre än så, en tisdag är yrkesmässigt över, nu kan det bara bli bättre ju närmare fredagen vi kommer. ;)

Min gamla husgud, Jerry Williams, bra gubbe det där, saknar honom verkligen, skönt att man kan njuta av hans sång ändå.

Ha det bäst alla.

13 kommentarer:

BP sa...

Hur f*n smugglar man in snöbollar under jackorna????? Trodde i min enfald att snön smälter...
Ja, februari är ju känd för att vara vabruari, vilket troligen har utökats från sjuka barn till sjuka föräldrar.
Har en kompis som jobbar som lärarvikarie ibland. Han tycker att det är himla roligt, då han inte förväntas göra någonting alls, förutom "övervaka" klassens arbete. Nuförtiden verkar eleverna veta vad de ska göra. Så var det då inte när jag var ung;-)
Önskar dig lycka till imorgon!
Så kul att du också gillar Jerry Williams. Du vet han var inte bara Täby-bo utan körde också MC. När jag jobbade på Suzuki så tog han ut en ny hoj varje år. Mitt företag ville sponsra honom, men det ville han absolut inte. Han betalade för sig men tog ändå hojen ofta med upp på scen och gjorde på så sätt reklam för Suzuki.
En oerhört sympatisk människa utan minsta diva-fasoner.
Minns att han blev medbjuden av VDn till ett Japan-besök. Han älskade den veckan på huvudkontoret och trivdes väldigt bra med japanerna - han var ju rätt så kort och uppskattade att ha japanerna på ögonhöjd så att säga.

LillaSyster sa...

Saknar också Jerry, var på några av hans uppträdande - det var ös från början till slut =)
Oj så många sjuka, hoppas att de snart är tillbaka annars kan det bli tungrott för er som är kvar.
Ha en bra kväll!

znogge sa...

Smart drag där att låsa dörrarna men det finns alltid någon listig elev som tar till andra knep. Förhoppningsvis blev det ändå inte så illa.
Det var rejält många frånvarande hos er men februari är ju en sådan månad. Tur att du är på benen i alla fall och kan rycka in.

Smidig middag en tisdagskväll och en korv med bröd är inte fel.

Önskar en god kväll nu!

Ditte sa...

Ja, snöbollarna hänger i och med. Smart att läsa dörrarna och troligen blir det lite bättre av det. Alltså färre snöbollar inomhus. Men visst slinker en och annan in.
Många sjuka är det och i värsta fall får väl skolan stänga några dagar och eleverna jobba hemma.
En sen hälsning från mig i kväll men hoppas du haft det bra.
Önskar dig en bra onsdag.

Anna i Portugal sa...

Den låten gick varm för ett antal år sedan, väldigt medryckande! Hoppas snön försvinner snart, så är just det problemet ur världen i alla fall. Att så många är sjuka - vad jobbigt, både för dem och er!

Äventyret framtiden sa...

Så denn ja, nu är jag äntligen här och läser vad du har för dig. Vart är skolan på väg ? frågar jag mig. Förstår faktiskt inte alls att det kan vara på det där sättet i en skola men jag vet att det är så på många olika håll i många olika skolor. Men men....
Ja, så ska det tydligen vara i dagens läge. Eleverna har makten och sen är förstås nästa fråga om de lär sig någonting alls överhuvudtaget ;). Men det är kanske inte så viktigt.
Så många sjuka, hujedamej! Hoppas du kan hålla dig frisk i alla fall.
Ha det gott bästa du!

Susjos sa...

Va kul att du har/ska vikariera som lärare, det klarar du galant...allra helst om eleverna vet vad de ska göra, se till att de inte smugglar in snöbollar bara ;-)
Underbar låt med Jerry Williams, kan ju stoltsera med att jag bor i hans hemma-kommun Solna, eller i alla fall var han född här..och gick i skolan här, och lokaltidningen skriver om att en staty i hans ära ska det visst bli ,nånstans,kul!
Snart fredag....
Ha det gott!

Lotta sa...

Det där med att låsa dörrarna är ett bra knep för att slippa snö inne i skolbyggnaden. Så fick vi göra på de skolor jag också jobbat på. Påhittiga ungar som smugglar snöbollar med in, men det kunde väl knappast inte vara i den dörren där du stod :-)
Jerry, den grabben är saknad. Som tur är kan vi njuta av hans musik när vi så önskar.
Japp, nu är det torsdag och du börjar nog säkert känna vittring av helgen nu.
Ha en bra torsdag på jobbet och jag hoppas att du håller dig på benen.
Kämpa på!

Åke sa...

Snöbollskrig så roligt, bara ingen skadar sig och blött blir det väl inne... Kämpa magistern kämpa :)

Gunnel sa...

Tack för hälsningen på min blogg. Hoppas allt är bra med dig. Kram

wiper sa...

Det var bra tänkt att låsa dörrarna men som sagt så finns det dom som tar sig in ändå. Förstår att det är jobbigt nu när så många är sjuka och även vikarierna. Förstår inte hur det kan fungera då. Det har varit några svåra år och det är inte slut än tyvärr

Du gör säkert ett jättebra jobb för du verkar både trevlig, kunnig och har en härlig humor. Det går att läsa mellan raderna

Jag saknar också Jerry Williams jättemycket. Han var en av mina favoriter. Gillar även låten du satt in.

Ha nu en skön torsdag
Hälsning från Malin

Geddfish ♥ sa...

Fredag nu och hoppas arbetsveckan varit bra för dig!
Akupunktur har sina poäng. Jag läker så sakta. Väl värt att pröva, tycker jag.

Ha det gott!

Veiken sa...

Härligt att det trots allt finns någon som kan hoppa in när många i personalstyrkan ligger och vilar sig i form! Hittills har vi sluppit någon form av sjukdom. Peppar peppar ta i trä!
Kämpa på med snöbollar och annat!