fredag 17 mars 2023

Svar och lite annat.

 Bp undrade hur mycket idrott som varje elev får på en vecka i skolan.
Hela 160  minuter uppdelat på två pass i veckan blir det för mina ungar, har inte kollat men jag antar att de övriga har lika mycket, kidzen behöver det, tro mig.

Lite tjafs mellan några elever idag, det stannade vid tjafs denna gång, blir att "rodda" detta nästa vecka och styra det in i rätt farled där det inte finns några grynnor.
Vi är bra på det där, man lär sig att "rodda" med åren på en skola.

Lite lera fick mina ungar hålla på med på bilden igår, uppskattades av dem, nu ska det bara "brännas" i ugnen innan de får ta hem det.
Ett par hammare och kaffemått tillverkades i träslöjden, uppskattades det också får man väl ändå säga.

Men nu blir det väl att vila på soffan resten av denna fredagskvällen.

Ha det fint nu alla. :)

12 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Det är klart att barnen behöver röra på sig, det behöver vi alla, förresten.
Vilka fina träslöjdssaker som tillverkades, superfina.
Nu får du vila upp dig efter veckans id!
Ha de så fredagsmysigt nu, du och frugan!

Anna i Portugal sa...

Tänk om det ändå kunde vara gympa på schemat varje dag. Det hade jag tyckt vore bra. Och odling. Och programmering. Det borde vara obligatoriskt. Tycker jag.

BP sa...

Tack för svaret och länken:-) Bra med 160 minuter idrott i veckan. Motion behövs, speciellt i dagens läge, då ungarna bara sitter med sina mobiler/surfplattor.
Har aldrig "lekt" med lera, inte med träd heller. Är väldigt impad över kvalitén på hammarna och krydd-/kaffemåtten. Den där kannan hade nog behövt lite "finlir";-)

Ha nu en riktigt fin och lugn fredagskväll!

Susjos sa...

Kul med lera, och så fina träslöjdsgrejer!
Sista bilden från Robin Hood filmen är ju ljuvlig, haha!
Ha en fin kväll i soffan !
Jag ger mig av till jobbet strax!

Ingrid sa...

Jag skulle också behöva ha gympa på schemat varje dag, men jag har ingen gympalärare som pushar mig så det blir inte så mycket med det.
Satte mig på en låg puff häromdagen och upptäckte att jag inte kunde komma upp utan stöd. Det har alltid gått förut.....
Trevlig helg!

Ditte sa...

Bra med idrott och ju mer desto bättre. Skönt att det ändå varit en helt ok. vecka. Och en del bråk blir det ju med många som ska samsas inom fyra väggar. Det brukar ju ordna sig med tiden.
Vad roligt att jobba med lera och kan tänka mig att eleverna uppskattad det.
Jättefina alster som de gjort i träslöjden.
Kanske mer av det kreativa skulle vara bra.
Önskar dig en fin helg.

LillaSyster sa...

Bra att se får röra på sig. Bäst vore om det var 60min gympa varje dag, när man hör hur lite barnen idag röra på sig i vardagen. Nu är det lördag så upp och hoppa från soffan ♡ önskar dig en trevlig helg!

Znogge sa...

Det är jätteviktigt att barn och ungdomar får röra på sig för det behövs. Dagens elever har sämre kondition och fler är överviktiga jämfört med för bara tio femton år sedan så skolidrotten fyller en viktig funktion.

Hoppas du får en njutbar helg!

Åke sa...

Men så fint att dom får bränna i ugn sådär. Skapa är viktigt. Lika så slöjden.

Anonym sa...

Här är krutkärringen från BP. Såg din kommentar, och ville tala om för dej att mitt smek-öknamn som tonåring var "Krutis"; fick det när jag spelade handboll för Ludvika.
Höll alltid på med idrott, när jag var ung - inte för att jag var vinna-sugen, men för att det var kul att vara med. Pyssel, däremot, har jag aldrig varit inne på: önskar jag hade lite talang men icke.
Det är altid kul att läsa om dej och skolan. Skulle aldrig kunna vara lärare, i synnerhet i dagens läge. Här i USA har massvis med lärare slutat på grund av problem med föräldrar, som trot att dom vet mer än utbildade lärare. Dessutom har politiken blivit en stor del av skolgången. - Solen skiner, 16 plusgrader - ingenting att klaga över. Ciao, Ruth i Virginia

Äventyret framtiden sa...

Så naturligt det borde vara att röra på sig också i skolvärlden. Låter ju riktigt bra med den tid de har . Kreativt görande är också väldigt viktigt för att man ska orka med skoldagen från morgon tills skoldagen är slut.
Skapa är väldigt viktigt för tankeverksamheten, rörelse också.

Ha en fin helg Guldkryckan!

Lotta sa...

Att röra på sig är bra för alla men helst barn och ungdomar som har lite överskottsenergi. När jag jobba i skolan så hade vi rörelseschema varje dag, men bara ombytta till två lektioner i veckan.
Så fina ting de skapat. Skapa är roligt.
Då var det söndag och då gäller det att ladda för en ny vecka. Jag har semester en vecka när jag går av på måndag morgon. Ska bli underbart.
Hoppas du får en trevlig söndag!