måndag 5 juni 2023

Klämdagen så här långt.

 Blev ju lite arbete på hemmaplan iallafall, hade lite dokumentation att läsa in mig på inför nästa läsår, en hel del läsande blev det ju men nu har jag ju en grund att stå på iallafall.
Man läser ju på angående vissa elever inför varje läsår som man ska ha med att göra, underlättar ju lite men inget som man ska låta ta överhanden när det gäller ens eget yrkesutövande, det blir som det blir eller så blir det inte så alls, ingen som vet, det ligger ju i framtiden.

Städningen av hemmet som pågått under två dagar, varför ta allt på en gång när man kan sprida ut det lite, är avklarad för denna gång, dammsugning, skurning av golvet och avtorkning av skåpluckor/vitvaror, nu är allt skinande rent igen men det går ju över som vi alla vet.

Har man katter får man ju liksom skylla sig själv. ;)

Men nu gott folk, ha det så fint ni kan.

8 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Så är det ju, har man katter får man skylla sig själv men ack så trevligt det är med de fyrbenta och självständiga varelserna. Rent går över, en enkel ekvation och sysslolös blir man nog aldrig, bara för stunden.
Ha det bra!

znogge sa...

Så flitig du har varit i dag.
Ja, har man djur så har man men fördelarna överväger tänker jag :D

Önskar en klämmig dag :D

Veiken sa...

Det skulle vara bra om man bara behövde städa en gång 0ch att det höll för evigt, men det kan man glömma!
Skönt i alla fall när det är gjort!
Ha det bra i finvädret!

BP sa...

Har man husdjur - katter och/eller hundar, så får man stå sitt kast, minst en gång i veckan, eller två om man delar upp städandet, vilket du gjort. Det skulle jag också göra, dela upp eländet alltså;-)

Hur många elever tar du hand om under ett läsår? Alltid bra att ha lite bakgrundinfo av killarna/tjejerna, då slipper man kanske mindre trevliga överraskningar. Är det med killar eller tjejer som behöver dig? Och vad gör du med barnen/ungdomarna? Läxhjälp?

Bilden på Zillen(?) är en höjdare:-)

LillaSyster sa...

Det där "extra städet " är så värt det. Tänk vad fattigt livet skulle vara utan katterna.
Både bra och dåligt att läsa på....kan ju hända mycket under sommarlovet och nu tror jag ju att du har ett öppet sinne och möter barnet där det befinner sig just nu i utvecklingen och inte går in med förutfattade meningar - bara för att man läst något. Ha en fin nationaldag imorgon!

Ditte sa...

Visst är det bra att ha viss förförståelse i text vad gäller elever inför kommande läsår. Men sedan ger sig ju det mesta
Ja, detta med att städa sköter sig ju inte självt men skönt när det är hjort.
Kanske kan du få katterna att samarbeta.
Önskar dig en fin nationaldag.

Klimakteriehäxan sa...

Du verkar vara väl förberedd för nationaldagsfirande!!!

Anna i Portugal sa...

Alltid skönt med nystädat! Trevlig helgdag idag :)