måndag 7 augusti 2023

Måndagsblogg.

 För längesedan meddelade jag väl här att jag aldrig skulle klaga på vädret mer här, har väl dock lindat in lite "tyckanden" om vädret i bomull trots det men inte så att det stört nämnvärt mycket.

MEN, utan bomull då, denna semestern har varit den mest värdelösa vädermässigt så att det nästan saknar motstycke.
Vår "oas" har regnat bort, vår balkong har knappt besökts alls förutom för att ev vattna lite och flytta in och ut växterna under taket.
Bedrövligt, dessutom har en duva börjat komma in och skita ner lite, har ordnat till det med nätet så inatt misslyckades den iallafall.
Ingen kul syn alls, men har man tur så kanske det blir bättre väder när man återgått till arbetet i mitten av månaden, vore ju typiskt förstås men hellre det än regn och rusk.
Nog med gnällande om vädret för detta året. ;)

Igår skördade vi vår första färskpotatis iallafall, lite sent men vi satte bara potatis som blivit över i skafferiet så de fått rötter.
Inbillar mig att det gått fortare om vi köpt sättpotatis.

Men nu tillönskar vi er alla en fin Måndag allihopa.

11 kommentarer:

Znogge sa...

Jag gillar utan bomull för i klarspråk har det varit och är rena skitvädret denna sommar! Vår terrass har inte fått många besök den heller och i dag är det bara att hålla sig inne. Just nu har vi rena höststormen och än värre ska det bli i morgon. Ja, jag kan hålla mig för skratt.

Önskar er en fin måndag också!

LillaSyster sa...

Fina potatisar. Tråkigt att din /er semester regnat bort. Jag själv kan inte klaga - jag tycker att det varit helt okej. Men sommaren brukar ju komma tillbaka lagom till skolstarten.
Ha en bra eftermiddag jag ska kolla till mina växter nu dom jag satte under paviljongtaket då Tor kom hit inatt och en hel del regn hade han också med sig.

Ingrid sa...

Juli har varit en tråkig sommarmåndag och augusti fortsätter på samma sätt. Nu är det ovädret Hans som terroriserar oss och i morgon ska det bli riktigt besvärligt med stormbyar och regn.
Brrrr!
Ha en skön måndagskväll!
/Ingrid

BP sa...

Tycker faktiskt riktigt, riktigt synd om dig och alla andra som fått genomlida en sådan skitsommar. Min bästis Yvonne berättade också att hennes kollegor klagat som bara den över skitsommaren. Varken hon som tillbringat huvuddelen av semester i Stockholm eller jag kan instämma. Vädret i Täby var enastående. Det har inte regnat mycket och ovädret Hans kom under kvällen/natten.
Så kanske nästa år kan du och Eva satsa på ett Stockholmsbesök.
Potatisarna ser ju hur fina ut som helst. Och stora är de också. Grattis till den skörden:-)
Duvor, trutar och fiskmåsars "utsläpp" är jag väldigt bekant med kan jag säga. Du har ju också en ljus balkong, och det älskar fåglarna...

Anna i Portugal sa...

En fin skörd av potatisar. Det tar ca 3 månader innan det blir stora och fina knölar. Jag använder aldrig sättpotatis... Skitväder får en klaga på, det är väldigt svenskt i alla fall :)

Tony sa...

Visst är det tråkigt för de som jobbar att semestern regnar bort. Vi pensionärer har ju kunnat njuta av de tidigare veckorna extremt fina väder. Om man nu tycker att den typ av väder är "fint". Jag är lite tveksam numera då hettan gör att vi inte kan göra så mycket då heller mer än att göra bilturer i AC-kontrollerad miljö.

Anki sa...

Vädret har nog varit mycket sämre i dina trakter än här. Lider lite med alla som drabbades av allt regn i sommar. Här har vi haft torka fram till för två-tre veckor tillbaka och inte förrän nu sista dagarna har vi haft riktigt dåligt väder.
Härligt med egenodlad potatis!

wiper sa...

Trist att få ett sånt väder som vi haft på din semester. Det är ju en begränsad tid då man skall uppleva saker och kunna vara utomhus. Nu är det regn och blåst som gäller

Här slogs dörrlåsen på portarna ut så portdörrarna stod öppna. Nu är det fixat så man blippar sig in igen

Nätet slås ut här titt som tätt också just nu så man får passa på när det fungerar

Verkligen trist att inte kunna sitta på balkongen. Tråkig med duvan som skitar ner. Vi har många duvor här men vi har klarat oss än så länge

Potatisen ser väldigt fin ut och det är ju så mycket godare att sätta potatis själv

Ha nu en fin tisdag Micke

Ditte sa...

Ja, västkusten och västra Götaland har ju haft betydligt sämre väder än vad Stockholmsområdet haft. Men en tanke är ju att bränderna i södra Europa inte direkt är så positivt det heller. Tvärt om.
Trist att ni inte kunnat njuta av er fina balkong men kanske kan september ge viss kompensation. Likaså slutet av augusti. Hoppas.
TRist med duvattackerna men kanske hjälper nu stängslet.
Grattis till den rikliga skörden av färsk potatis. Gott!
Önskar dig och fru Guldkrycka en fin vecka.

Lotta sa...

Den 29 juni satt jag ute i sommarvärmen på kvällen och halva natten och njöt, efter det så har man fått sitta inne på kvällen om man inte tagit på sig vinterjackan vill säga. Som tur var så hade jag lite finare väder på min semesterperiod än det varit nu. Förhoppningsvis så kommer det fina dagar i september, om inte så går jag i ide.
Fina potatis ni odlat, väl värda att vänta på.
Lycka till med resten av skörden.
Ha nu en bra dag, jag ska dra hem och sova om en timme :-)

Susjos sa...

Håller med om skitväder , min semester hittills har ju inte varit så bra, vad gäller vädret alltså! Alldeles för lite sol och värme. Men som BP skriver, det var nog skapligt bra väder här i 08 området i juli, men då jobbade ju jag mest. Dock hade vi ju varmt i juni..inte dumt att vara sjukskriven då!
Ikväll har vi eldat i stugan! Så kallt har det varit, och vi är i början av augusti! Suck!
Mums med egen färskpotatis i alla fall.
Ha det fortsatt så bra ni kan!