fredag 15 september 2023

Skatten på plastpåsar.....!

 Som väl alla hört nu så försvinner skatten på plastpåsar i november nästa år.
Borde den införts överhuvudtaget?
Jag var emot det och är emot det ännu men trots allt så har mina inköp av plastpåsar minskat, har alltid en påse i bakfickan, kanske de lärde en gammal hund som mig att sitta trots allt?
Men ändå, jag har varit emot det hela tiden, så det så. ;)

Dessutom har vi ju istället köpt plastpåsar i lite tunnare plast att ha i sopkärlet under diskbänken, jaja, det får vara hur det vill med detta, emot det är jag iallafall. ;)

Men nu är det ju, som ni säkert alla vet också, fredag igen, sjukdag idag också ju men mycket bättre är jag ju trots allt.
Tack för era värmande "krya hälsningar" allihopa.

Zillen och Ozzy tillönskar er en fin dag.

Jag med. !!

9 kommentarer:

Znogge sa...

Den skatten var nog inte helt genomtänkt så det är bra att den försvinner igen. Oss har den inte påverkat så mycket för vi har alltid kassar med oss.

Skönt att det går på rätt håll med förkylningen.

Nu önskar jag två- samt fyrbenta en härlig helg!

Geddfish ♥ sa...

Jag/vi har alltid haft egna kassar med så den skatten har inte påverkat mig alls. Fast jag har självklart varit emot den! Skatten.
Så fina kissemissar! Trevlig helg med mys!

LillaSyster sa...

Godingarna på sista bilden =)
Jo nu mera har jag alltid med mig korg eller påse då jag handlar. Så det går att lära om. Trevlig helg!

Ingrid sa...

Här på ö har vi papperspåsar till komposten, något som retar och irriterar många. Det minsta blött i påsen, så läcker den.
Ha en fin helg!
/Ingrid

BP sa...

Bilden på Zillen och Ozzy borde du skicka in till några tidningar. De pratar verkligen med varandra. En helt underbar bild.

Iofs har jag också köpt färre plastpåsar sedan skatten infördes. Har precis som du köpt de återvunna varianterna på rulle hos ICA. Och om jag ska vara ärlig så är kvalitén absolut urusel. De går sönder, spricker och håller absolut inte måttet. Så hag har två nästan fulla rullar plastpåsar i lådan. För hushållssopor använder jag antingen ICA- eller Lidl-kassar som INTE går sönder. Min bästis Yvonne instämmer i min kritik. Så, ja, jag har "sponsrat" skatten skulle man kunna säga...

Under diskbänken har jag en hållare med en av kommunen sponsrad papperspåse för matrester som inte slängs i samma container som hushållssoporna. Det måste kosta kommunen en förmögenhet att förse alla 72 000 invånare med återvunna (såklart!) papperspåsar för matavfall...

Ha nu en riktigt fin helg:-)

Anna i Portugal sa...

Så fin bild på dina små raringar! Hoppas du snart är frisk igen och kan ha en skön helg.

Susjos sa...

Bra att skatten på plastpåsar försvinner, nog för att jag alltid har påsar med mig när jag handlar, men min man....han glömmer så gott som alltid att ta med sig kassar, ofta handlar han på vägen hem från jobbet, och såklart tänker han inte på att ta med sig påsar tidigt på morgonen när han åker till jobbet!

Vilken fin bild på Zillen och Ozzy- trevlig helg till er alla, och krya på dig, från en förkyld Susjos som också är på bättringsvägen!

Stefan Karlsson sa...

En märklig skatt från början och än märkligare var förklaringen. Jag tror inte att färre valar slukar plast eller att stränderna i Thailand blir fria från slängda plastpåsar för att vi i Sverige betalar hutlösa priser för det vi bär hem maten i.

Ditte sa...

Skönt att du är piggare. Jag grunnade också mycket över denna skatt när den infördes. Ser inte direkt plastkassarna som den största miljöboven. Inte så länge bilar kan köras i innerstan och spy ut avgaser.
Jag hade även förr en eller ett par kassar i nylon eller tyg med mig men skatt av miljöskäl. Nej.
Bilden på katterna är så rar. Jättefin.
Önskar dig en bra helg.