lördag 18 november 2023

Lördagsgodis.

 Frugan fick ju med sig en hel hög med smågodis hem efter besöket hos äldsta dottern förra helgen, perfekt för två diabetiker...eller hur ?
Men det mesta ska ju iväg till barnbarnen, nog bäst så men jag har ätit två salta fiskar iallafall, alltid något. 

Jag och frugan är ju lite periodare när det gäller sötsaker, ibland bara MÅSTE man ha lite att tugga på, tur det inte är så ofta, som diabetessköterskan sa. ;)

Nu ser vi fram emot första advent, familjemiddag blir det då, alltid trevligt hos dem och det bjuds på kalkon, det kan ju åtminstone inte jag motstå.
Ska bli skönt att komma hem då på kvällen mätt och belåten. 

Vår egen Jullåda från Gårdssällskapet är beställd till den 20 december, ser verkligen fram emot den, bland det bästa man kan få.
Smakar det så kostar det ju, inte ofta vi beställer i dessa dyrtider men detta kan vi inte motstå.

Men nu ska jag nog ta och pallra mig ner till ICA, frugan har gett mig en beställning på Yoghurt, bara att ge sig dit då. ;)

Ha det bäst alla.

12 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag är också periodare och har jag godis hemma kan jag inte låta blir det, så det är bäst att inte köpa något, men ibland tår det inte att stå emot.
Det låter behändigt med en jullåda och det ser ju riktigt gott ut.
1 advent ska vi ut på lokal och äta julbord och samtidigt fira äldste sonen 60-årsdag.
Ha en fin helg!

Veiken sa...

Jag är ingen direkt fan av godis, men saltlakrits kan jag inte låta bli.
Jag har funderat på att så småningom beställa fån Gårdssällskapet, men har tvekat. Du får stå som garant när det blir dags! :)

BP sa...

Det värsta med lördagsgodis är ju att det finns. Ja inte i affären då, men väl hemma. Då är det omöjligt att stå emot oavsett om man är diabetiker eller inte. Det kunde inte min man heller - stå emot alltså. Beundrade honom alltid att han hade världens självdisciplin och slutade efter bara några tuggar. Hans lösning blev mörk Lindt choklad.
Visste inte att även din fru har diabetes. Trösten där är ju att ni äter hälsosamt båda två. För egentligen äter en diabetiker så som alla borde äta.
Kul att middagen intas inte hos er, då slipper ni allt jobb. Kalkon - ja, det är Thanksgiving för mig. Kalkon är faktiskt godare än julskinka om du frågar mig, men betydligt knepigare att tillaga om man vill ha den saftig...
Grattis till jullådan! Kollade om Gårdssällskapet serverar mat även till min postadress. Det gör det, men när jag såg mängderna hoppade jag över. Vill ju inte äta julmat till Påsk om man säger så. Men jag gillar deras tänk och självaste urvalet av olika köttprodukter.
Nu önskar jag dig en trevlig fortsättning på helgen:-)

Dite sa...

Vad trevligt med middag tillsammans på första advent. Förstår att ni ser fram emot detta.
Perfekt att beställa en "Jullåda" men om den bra så är det absolut värt att betala för det.
Önskar en fin kväll och likaså en skön söndag.

Ditte sa...

Ditte skulle det ju vara, Ett t föll bort.

Susjos sa...

Salta fiskar, mums! Kan också bli sugen på smågodis ibland!
Gårdssällskapet, hm, det vore nåt, tack för länken, nu ska jag in och kolla!
Ha en fortsatt trevlig helg!

Anna i Portugal sa...

Ibland tar sötsuget över och om det inte sker var och varannan vecka så är det bara att njuta, resonerar jag. Och göra vad jag kan innan och efter för att minska sockerspiken. Kanske en svängom i vardagsrummet :) Ha en riktigt skön söndag!

wiper sa...

Jag är själv chokladoman ;). Några salta fiskar är nog inte så farligt för man måste nån gång få njuta.

Vad härligt ni har att se fram emot med familjemiddag. Kalkon är ju jättegott men jag har bara ätit det några gånger i livet.

Gårdssällskapets jullåda ser ju väldigt frästande ut. En jul beställde vi jultallrik från Matpiraten när vi bodde i Hallstahammar och vi blev supernöjda

Vi kom från ICA nyss för vi saknade en del varor

Ha nu en skön lördag Micke

wiper sa...

Jag har fått hjärnsläpp för det är ju söndag i dag ;)

Ha en skön söndag ;)

LillaSyster sa...

Ibland får man kosta på sig det där lilla extra!
Googlade och upptäckte att sällskapet även levererar hit om jag så skulle önska. Kalkon är ju så gott, tycker att du ber om en doggy bag då du går hem=) Ha nu en fin kväll Micke!

Åke sa...

Ser också fram mot 1:a advent, få tända lite lampor och det första ljuset ska bli trevligt. Salta fiska kan vara svårt att motstå :) En fortsatt trevlig vecka önskar jag dig :)

Stefan sa...

Köper jag godis klarar jag inte att hålla fingrarna borta. Det går åt fort, minst sagt.
Sluta köp godis då, säger någon. Går inte, svarar jag.

Mitt motto är: Ät och drick vad du vill, men gör det med måtta och kör din vardagsmotion.