måndag 26 februari 2024

Sista måndagen i februari 2024.

 Nu ska bara resten av denna måndag genomlevas på bästa möjliga vis, i soffan, var annars? ;)

Känner mig fortfarande inte på topp efter förkylningen men jag hoppas det rättar till sig snart, behöver ju vara på hugget yrkesmässigt, arbetar ju ändå på en skola där allt kan hända på en sekund.

Den 1/11 detta år sänks priset på snus då det av regeringen anses vara mindre skadligt än cigaretter.
Tre kronor billigare per dosa ska det bli ungefär.
Helt rätt om man frågar mig, är ju fd rökare men fortsätter snusa som jag gjort i många många år.
Över 40 års rökande satte ju sina spår, min lungkapacitet sjönk ju rejält de sista åren där.
Ser jag ungar som röker cigg eller E-cigg så rekommenderar jag alltid snus istället, om de nu ska nyttja nikotin överhuvudtaget.


Rhodos 2018, inget vi kommer besöka igen men Rhodos stad var ju fint trots allt.
Tulpaner är ju inte min favorit direkt men frugan gillar dem ju och köper det ibland, fina är de ju iallafall.

Ha nu en fin kväll alla.

9 kommentarer:

Linköping sa...

Det var en envis förkylning du åkt på. Men bättre att stanna hemma och bli ordentligt frisk. Aldrig varit på Rhodos. Tulpaner gillar jag såg att bladen tittat upp nästan 10cm på södersidan. Ha en bra soffkväll!

BP sa...

Du börjar (nästan) bli PK med dina rekommendationer att använda snus istället för cigg. Jag har ju ungefär samma "bakgrund" som du vad gäller cigg. Men sedan jag åkte på lungemboli i oktober 2020 slutade jag röka helt. Inga hjälpmedel alls, inte snus heller. Men sedan ifjol röker jag igen, max fem cigg/dag. Nu under vintern röker jag inte alls.
Rent allmänt tycker jag att cigg-, snus- och alkoholskatt borde sänkas rejält. Är det vi som ska finansiera olika sjukhusbesök åt andra sedan;-)

Vi var heller inte så värst förtjusta i Rhodos, mest på grund av det karga landskapet och den tråkiga maten.

Förutom rökning har vi även gemensamt att tulpaner inte är våra favoritblommor - hahaha:-)

znogge sa...

När man jobbar med barn och ungdomar gäller det minsann att vara pigg och i fin form, den saken är säker.
Vi har varit på Rhodos två gånger men det är absolut inget favoritresmål alls kan jag säga så fler gångar är inte aktuellt.
Det är bara att tacka och ta emot att priset på snus sänks. Jag snusar men tanken är att sluta så det blir bara några per dag. Jag borde riva plåstret men det känns jobbigt.
Tulpaner gillar jag däremot och de hör våren till.

Önskar en god kväll nu!

Ingrid sa...

Rhodos har jag aldrig besökt, trots att det går direktflyg dit från Visby då och då. Det är något som aldrig lockat och inte Grekland över huvudtaget.
Hoppas att siter efter din förkylning snart går över. Jag har en son (snusare även han) som också går och dras med något liknande och det verkar ta tid att återhämta sig riktigt.
Ha en fin tisdag!
/Ingrid

Ditte sa...

Hoppas du snart piggnar på dig men bra att du vilar dig i form. Bra att snuset blir billigare. Kan inte förstå att det ska vara så dyrt. Folk köoer ju ändå.
Rhodos besökte jag första gången 1962 och då var det inte många turister där. Var tillbaka några gånger efter det men nu skulle jag inte välja att åka dit. Men Gamla stan är fin.
Önskar dig en bra vecka och att du skyndar dig att bli pigg.

Marianne sa...

Seg förkylning du har.
Snus är väl lika illa som cigaretter kan jag tycka, och lössnus som rinner är en av många äckliga saker jag vet.

Sv; Ja en bränd seg biff, är inget att minnas åtminstone inte förrän jag ska äta på krogen i Sundsvall igen så jag inte går till Rå igen.

Krya på dej nu!

Åke sa...

Nej fy för nikotin och snus. Jag minns en barndomskamrat Marie och jag delade på en dosa Röda Lacken (1:25:-) året minns jag inte... men typ 1970 då. Vi snusade i en koja och jag fick hänga över kanten där bäcken rann inunder och jag du förstår när mitt ansikte vart grönt :) Aldrig mer!!! Tulpaner ar vackert, såg du mitt inlägg i lördags om en kamrat som fryser in i isblock på tjärnar runt om i stan på vintern? Krya på med förkylningen.

Stefan sa...

Själv väljer jag en kall öl framför cigg och snus. Dock bara på helgerna. Jag har aldrig förstått mig på detta med att röka och/eller snusa.

wiper sa...

Tråkigt att förkylningen hänger kvar. Hoppas du snart känner dig bättre. Jag har varken rökt eller snusat men har tjuvrökt en gång som 14-åring och blev så dålig, så aldrig mer ;). Alla har vi våra laster och min är choklad ;)

Kul att få se lite bilder från Rhodos. Verkar inte som det var så bra där. Jag har aldrig varit dit.

Jag gillar tulpaner precis som din fru. Alla har vi olika smak tack och lov

Krya på dig nu Micke
Häsning från Malin