fredag 14 juni 2024

Och så kom ju fredagen in i bilden igen.

Idag gick lärarna iväg på sin semester, har nu själv två veckor kvar att "slå ihjäl" så gott det nu går.
En lista kommer väl att finnas till hands för oss som har semestertjänst så att vi vet vad vi ska göra.
Har en egen lista som jag kommer följa istället antar jag med uppdrag att få ihop lite grejer till min klass bland annat..
Måste stjäla ett par snygga gardiner till ett av rummen vi nyttjar, har sett ett par i ett kontor hos ledningen som jag tänker försöka lägga vantarna på.
Hela alfabetet ska upp på väggen i ett av våra klassrum, lärarna har lagt det i rätt ordning från A till Ö, så tacksam för det stödet. ;)

Men nu ska jag ta och njuta av inledningen på denna helg.
Lite städning står på schemat, om jag orkar så att säga, men liiite iallafall, började med att skura köksgolvet vid hemkomst.
Födelsedagsfirande för yngsta barnbarnet imorgon också, 15 år fyller han, ska bli riktigt trevligt.


En liten container vid denna termins avslut, men det stod här i tre dagar, mycket skit som ska slängas, önskar att kidzen var lite mer rädda om sina skolbänkar, det åker en hel hög med dem till skräphögen varje läsår.

Tillönskar er nu en fin inledning på helgen, ha det bäst.

7 kommentarer:

LillaSyster sa...

Lycka till med gardinstölden=)
Jag håller på dig - jobba efter din egna lista den är absolut prio ett. Ser ju genast att jag skulle kunna återanvända vissa av sakerna där i containern till trädgården - till att stötta upp pioner med=) Ha en fin fredagskväll och trevlig helg!

Znogge sa...

Jag gillar din inställning till att ha en egen lista för då vet man att rätt saker blir gjorda ;-)
Det var ju snällt av dem att lägga bokstäverna i alfabetisk ordning. Att sätta upp dem hade jag fått göra själv. Ärligt talat fick vi göra det mesta själv...
Det var tidig ledighet för lärarna. Hör tror jag att många jobbar måndag och tisdag också.

Önskar en finfin start på helgen nu!

BP sa...

Du har glömt en sak Guldkryckan - EM i fotboll börjar ikväll klockan 21 och pågår till 14 juli. Jag menar om du har sysselsättningsproblem de närmaste fyra veckorna så har du ett "vettigt" alternativ.

Måste väl ändå kännas rätt så skönt att gå till jobbet utan att ha "riktiga" arbetsdagar. Jag menar de närmaste två veckorna kan du ju i stort sett göra vad du vill och när du vill. Huvudsaken är väl att saker blir gjorda. Och såååå himla mycket kan det ju knappast vara.

Så njut av friheten skulle jag säga!

Men först - ha en riktigt skön helg inklusive födelsedagskalas:-)

ibod11 - Ingrid sa...

Lite rebelliskt med egen lista :D Det gillar jag! Lycka till med gardinstöld och att få alfabetet rätt uppsatt. Vilken himla tur att du fick hjälp med sorteringen ;)
Grattis till ynsta barnbarnet. En viktig milstolpe att fylla 15.

Geddfish ♥ sa...

Det är härligt att få städa undan och rensa upp. Så trist att barnen förstör. Men så är det i samhället numera, ingen hänsyn, finns alltid någon annan som betalar.
Önskar dig och frugan en välbehövlig god helg!

Marianne sa...

Det måste vara perfekt med en container när ni städar, att allt får plats samtidigt.
Så du ska stjäla gardiner minsann, jaja, de kanske passar bättre inne hos er.
Skönt att få rå sej själv de två veckorna, bra med egen lista, det är ju du som är mest insatt i vad som behövs prioriteras.

Mor var lärare och hon fick sommarlov samtidigt som eleverna, men började höstterminen en vecka före dem, det var dumt för vi barn var tvungna att åka hem härifrån stugan med henne en heeel vecka innan skolan började.
Önskar er alla en trevlig helg!

Anna i Portugal sa...

Kan tänka det ändå är lite mysigt att gå omkring och pula på skolan när kidzen el lärarna inte är där. Hoppas du får upp gardinerna du vill ha och att helgen innebär annat än bara städning.