onsdag 17 juli 2019

Det där med inköp och hemmafronten i övrigt.

Jag tycker nog jag kan vara ganska stolt över hur jag går tillväga när jag köper "bra att ha prylar"....jag tänker efter först och handlar sen.
Men visst har man ibland ångrat billiga inköp pga just priset, tänker väl närmast på den näst sista läsplattan vi köpte...just det...näst sista...det fick bli en dyrare variant....kvalitet kostar ju som bekant.
Värre är det med "prylar" som man efter ett tag inser var helt onödigt...ta min väska jag köpte till min laptop....hur ofta har jag burit iväg eländet utanför dörren?
0 ggr...nu ligger den på köksbordet och fungerar som plats för katterna att sova i:

Inte lätt att veta innan förstås...men katterna gillar den iallafall ;)

Hemmafronten då i övrigt?

Golvbrunn i badrum rensat av behörig personal. (Gamla rör från-67, jodå)
Snus inköpt så undertecknad inte försmäktar på denna ö. (Jaja..femte våningen i höghus, men ändå)
Kollat igenom alla mina gamla youtubeklipp om Palmemordet. (Jösses va många de är och fler blir det ju allteftersom tiden går)
Städat. (Mycket städa blir det med fyra katter som alla har päls)

I övrigt är det lite stiltje just nu...jävligt skönt...!

Tror jag ska njuta av denna stiltje resten av dagen...nästa vecka blir det väl annat.

Ha det fint.



10 kommentarer:

Susanne sa...

Ser ut som att katterna trivs i din datorväska ;)

Ditte sa...

Lite stiltje på fronten tror jag är hälsosamt. Visserligen får jag själv kämpa lite öfr att gilla det läget. Men det brukar fungera.
Prylar skaffar jag numer bara då det är något jag behöver. I varje fall tycker mig behöva. Jag har en datorväska och den används flitigt för datorn, min kompis MacBook, är med mig på både jobbresor och andra. Och bra att då ha ett fodral
Men ditt gör ju nytta som plats för katten att sova i så det används ju.

Ha det nu lugnt och gott.

BP sa...

Bra att ha prylar - hahaha! Jag är ju en sådan som har tummen mitt i handen, men ändå envisades jag ett tag med att köpa verktyg, bland annat en sats Dremel. Aldrig använt, ungefär som din dataväska. Å en Dremel-låda med bits etc. i lämpar sig inte ens för en katt. Ja, åsså har vi ingen katt heller;-)

Med åren har jag också lärt mig att man får det man betalar för. Det stämmer faktiskt. Gäller allt från kläder till skor och "bra att ha prylar;-)

PS. Vi hade stambyte 2012. Höghuset vi bor i byggdes mellan 1965 och 1967. Så kanske det är dags för stambyte hos dig också snart. DS.

Susjos sa...

Ja, vem har inte köpt onödiga prylar! Men det är tur att katterna gillar datorväskan!

Veiken sa...

Jag brukar också tänka mig för när jag handlar, men ibland har vissa hjärnceller semester och då blir det som det blir!
Skönt med lite stiltje ibland. Idag är det The Refreshments på Liseberg som gäller. Hur dum är inte jag som åker dit i Gothia Cuptider?
Som sagt vissa hjärnceller har tagit en rejäl semester
Ha det bra!

http://kraka.moah.se sa...

Det är faktiskt väldigt sällan jag köper något jag ångrar. Min laptop har fått ett fint fodral, kanske i dyraste laget, men det är många år sedan och det är nog tredje laptopen som bor i det. Jag har ofta min laptop med mig. Inte minst som jag bor på två ställen och dessutom jobbar på olika ställen med tillfälliga boenden.

Har du fyra katter på din ö där på 5:e våningen? Nice! Själv har jag bara tre och inga planer på fler faktiskt. Trots att jag är urtypen för crazy cat lady.

Ha en fin torsdag!


Mia sa...

Min pc är med på alla resor som varar över natt - utan fodral, det funkar det också, packas mjukt i resväska, eller i speciellt fack i ryggsäck! :-)

Att kunna ta det lugnt, bara känna in stunden, det tror jag är nyttigt, Inte alla som kan gå ned i tempo, ständigt på jakt - det tror jag inte är lika hälsosamt.

Ha en fortsatt bra semester! Hemma eller borta, huvudsaken att man har det bra!

Ama de casa sa...

Så alla fyra katterna har päls? Man kan nästan inte tro det - ser ut som dom har lämnat pälsarna i dataväskan ;-)

Jag har ofta laptopen med mig utanför dörren, den följer med på alla resor. Är man bloggberoende så är man och att skriva på fånen är inget för mina klumpfingrar. Dessutom har den oskicket att göra egna hittepåord mest hela tiden :-) Fast jag har ingen väska till min laptop, den åker runt i Anders rygga. Snäll som jag är så har jag bett att han ska köpa en så lätt dator som möjligt åt mig så han ska slippa släpa så tungt :-D (Det är han som står för allt tekniskt som ska köpas in nuförtiden, jag har nollkoll på sånt...)

Ett onödigt inköp jag gjorde blir jag påmind om med jämna mellanrum trots att det borde vara preskriberat vid det här laget. I början av 80-talet köpte jag en super8-filmkamera av en kompis för en 1000-lapp. Filmen var skitdyr och dessutom var videokamerorna på stark frammarsch.
Felköp i modernare tid har vi gjort massor av, samtliga handlar om lampor. Fasen vad svårt det är nuförtiden! Förr fanns det typ bara stor eller liten fot, matt eller klar, och ett fåtal watt att välja mellan. Nu är det en djungel. Vi har typ en hel byrålåda i garaget full med felköpslampor...

Ama de casa sa...

Apropå läsplatta kom jag att tänka på när jag skulle skaffa min. Där finns ett tydligt bevis på min tekniska nollkoll. Jag har skrivit om det här ifall du är intresserad:

https://amacasa.wordpress.com/2017/09/24/ama-marknadsundersokaren/

:-D

Lotta sa...

Ja du de där "bra att ha" sakerna kan lätt bli boplatser för både katter och dammråttor. Började fundera över när jag köpte något senast som jag kom på att jag inte behövde, blev faktiskt lite stolt när jag inte minns när det var. Kan ju i och för sig vara så att jag blivit väldigt glömsk. Härligt med katter, de håller en igång.

Ha det bra du!