torsdag 26 december 2019

Vi närmar oss nyår igen.

Ja..spinndoktorn då med Anders Jallai...många turer där med misstänkta och jallai väver ihop ett troligt senario...ladda ner boken eller köp den...den är bra.
Själv har jag allt som oftast tidigare tänkt mig en konspiration innehållande Stay behind, delar ur polisspåret och med en liten skvätt sydafrika...enskilda individer som på egen hand tagit tag i att bli av med en för dem vidrig politiker...Olof Palme.

Men boken leder oss i en annan riktning...hoppas nån gång sanningen kommer fram...åtminstone vilka som låg bakom, skytten är inte relevant egentligen även om det vore intressant det också, men just spåren jag själv fastnat för ska tydligen bara vara en dimridå för att hålla den verkliga orsaken och de skyldiga hemlig.

I boken står mer utförligt vilka som låg bakom och vilka som utförde mordet enligt Jallais efterforskning.

Men nu har vi ju snart nyårsafton igen..en nyårsafton som för oss innebär frugans födelsedag.
I år slumpar det sig så att firandet av frugan får skjutas på framtiden, helgen efter denna gång, första gången det händer men det fungerar det också, blir en lugn och skön nyårsafton med andra ord utan stress med matlagning och allt vad en nyårsafton inklusive firandet av frugan innebär.

Men nu ska man väl ta tag i detta med nyårslöfte igen...men...nja...jag tror jag skiter i det i år också ;)


Nu ska jag ta och fixa lite lunch...julmat står vi över idag och vi satsar på något mera vardagligt...soldatens ärtsoppa...en klassiker av bibliska proportioner...ja va sjuttan...det är ju ändå jul ;)

Ha det fint.





6 kommentarer:

Znogge sa...

Så din hustru fyller år på nyårsafton. Det är en lite speciell dag att fylla år på. Min mamma fyllde år på nyårsafton så vi firade henne alltid på dagen med lunch innan annat firande vidtog.

Bara fantasin begränsar oss så ärtsoppa fungerar väl fint :D

Trevlig annandag jul!

Ingrid sa...

Åke hade en kusin som fyllde år på nyårsdagen. Det var inte speciellt populärt att vara tvungen att åka dit den dagen, men hon envisades med att fira på rätt dag och bjöd alltid frikostigt på mat och dryck.
Jag struntar också i nyårslöften....
Ha en fin fortsättning på julfirandet!
/Ingrid

Ditte sa...

Intressant att höra mer om boken. Och jag har ju förstått att det finns teorier och tankar om mordet. Palme var ju inte direkt älskad av alla. Inte alls. Och en tanke jag har är ju att närmaste familjen borde ha sett betydligt mer än det som kommit fram.
Ja, ett nytt år står för dörren. Intressant att se vad det har med sig.
Och visst går det fint att fira hustruns födelsedag lite senare. kanske blir det lite dubbelt firande.
Ha det nu bra och njut av ledigheten.

BP sa...

Nyårslöften är till för att inte ingås, då man ändå aldrig håller dom, åtminstone inte jag. Åt andra sidan har jag aldrig avgett ett nyårslöfte, så jag vet inte;-) Å din roliga teckning säger allt om dina och mina laster - hahaha:-)

Visst ja, kommer ihåg att din fru fyller år på Nyårsafton. Tror jag skrev förut att min pappa föddes den 1 januari, inte så dumt det heller. Stort GRATTIS till henne i förskott.

Å då det är torsdag är det väl tradition att äta ärtsoppa, gärna med resterna av julskinka, eller hur;-)

Ha en fortsatt fin långledighet!

Susjos sa...

Nån gång hoppas jag vi får veta vilka som låg bakom mordet på Olof Palme!
Grattis till din fru i förskott som fyller år på nyårsaftonen!
Min brors äldsta dotter fyller 30 år på nyårsafton.
Nyårslöften ja, jag har ett som jag alltid försöker hålla : Jag ska dricka mer champagne! Vet inte om jag lyckas hålla det löftet, men jag ska göra ett nytt försök!
Ha det fortsatt gott!

Ama de casa sa...

Jag uttömde ju mina tankar om utredningen av Palmemordet i förra inlägget. Lägg ned den! Satsa på "ny brottslighet" istället.

Haha! Älskar bilden :-D

Stort GRATTIS till frugan lite i förskott!