lördag 11 januari 2020

Första veckan på terminen avklarad.

Och visst var det ganska ok ändå...fyra dagars arbetsvecka hade jag kunnat tänka mig året runt ;)
Matsalen då...eller "Bamba" som vi kallar det i göteborg...har hört att detta ord tydligen är unikt..är det så?
Nya bord och stolar...soffor har vi aldrig haft förut...kruxet är att vi nu inte får in lika många ungar samtidigt som förut...förstår inte hur det kunde bli så men så hade ju inte jag med saken att göra heller ;)
Men det fixar sig väl i slutändan...det gör det alltid.
Tänker ni någonsin på döden?
Här någons bohag som slängs på bara en liten stund...dessutom passar de väl på att renovera upp lägenheten i fråga.
En människas ägodelar är väl inte värt så mycket om man tänker efter...en gammal man som hade mycket åsikter om allt eller inget fram till för bara några år sedan...det sista året har han inte pratat alls med folk när han väntat på färdtjänsten för att åka och handla.
Nu är han död...allt slängs...vila i frid gamle man.

Men nu ska jag njuta av denna lördag...tar en snus under läppen och intar viloläge....vi ses.

(Inget med inlägget att göra, men frugan tyckte den var rolig)

(HJÄLP?) ;)



7 kommentarer:

Znogge sa...

Jag vet vad "bamba" betyder men visst är det typiskt för Göteborg. Numera ska det vara fint hos oss och heta skolrestaurang. Fördelen är i alla fall att vi sedan många år tillbaka har duktiga kockar med erfarenhet från restaurangvärlden så vår mat är mycket bra :D Smidigt att tänka på att ha matlåda med sig.

En kul bild helt enkelt :D

Ha en bra lördag!

Mia Halvarsson sa...

Har aldrig hört talas om BAMBA!! Men alltid roligt att lära sig nåt nytt...det får man vara tacksam över. Väskan tycker jag du fick in bra där, med tanke på döden....men jag tror inte du behöver vara så orolig ;) Annars har vi ju svårt att prata om döden här i landet, det är lite hysch hysch där....det är ju alltid tragiskt när nån går bort men det är ju också det enda vi kan vara säkra på i livet...
Njut nu av helgen, Micke :)

BP sa...

Skolmatsalen är fräsch, väldigt fräsch. Men än en gång - design vs. funktion. Barnen får väl äta i skift då;-) "Bamba" låter roligt. Hade aldrig hört ordet förut inte i samband med skolmatsal, men sången känner jag till.

Alla får vi vandra denna väg - att lämna jordelivet alltså. Tycker också att det är trist att se en människas ägodelar köras till tippen. En kvinna i vårt hus dog för några år sedan. Hon hade bland annat en riktigt gammal piano som stod på gatan i väntan på att lyftas ut i flyttbilden. Å flyttgubbarna hade då inte behandlat det fina pianot varsamt om man säger så...
Bilden med krokodilerna såg jag alldeles nyligen. Skrattade gott då och gör det nu också:-)
Ha en fortsatt bra helg!

Ditte sa...

Ja,det är stor skillnad på att jobba fyra eller fem dagar. Men nu är du i gång. Vad gäller "bamba" så är dte nog speciellt för Göteborg . Och som du skriver det mesta brukar ordna sig på slutet annars får ni väl ha "gående bord" mellan varven.
Vad gäller döden så tänker jag på den ibland. Och jag har tydligt i skrift berättat om hur jag vill ha det. Glatt! Och med Frank Sinatra i högtalarna "I did it my way" och Europes "The Final countdown" (Gamla elever till mig) Men vad gäller saker är det ju svårare. Och särskilt om man inte direkt har anhöriga heller.
Njut nu av ledigheten.
Trevlig helg.

Ama de casa sa...

Alltså... Jag fick för mig att vi sa Bamba (eller nåt snarlikt) uppe i Skellefteå, men kände mig färgad av att ha läst ordet hos dig så jag frågade Anders vad vi kallade stället där vi åt i skolan.
- Barnbespisningen, sa han.
- Jo, jag vet, men vi hade väl ett smeknamn på den också?
- Inte som jag kan minnas.
- Bamba? försökte jag.
- Aldrig hört talas om sa han.
Men jag tror fortfarande att vi sa Bamba, eller möjligen Bambe :-)

Tragiskt när en människas liv avlutas på det där viset...

Skrattade gott åt krokodilerna :-D

Susjos sa...

Bamba har jag aldrig hört talas om? Måste va nåt "Göteborgst" ;-)
Ja, det är ju verkligen så att man inte tar med sig något i graven. När vi flyttade från radhuset så blev man verkligen varse att man ska se till att göra sig av med så mycket som möjligt innan man dör ! ( Vår vind var fylld med så mycket "skit" dvs sparade saker) grejen är ju att det blir ens stackars barn som får ta itu med allt som man sparat!
Däremot är det inte okey att dö ensam, vem minns inte nyheten om den man som påträffats död i sin lägenhet efter tre år, inte kul.

Ha nu en fortsatt bra start på terminen!

Nacka 144 sa...

Döden ja... en fd arbetskamrat gick vidare vid nyår, på tok alldeles för tidigt. Blir begravning nästa fredag.