söndag 12 april 2020

Karensdagen?

Karensdagen då som skulle tas bort enligt regeringen?
Jodå, den togs bort men alla får 700 kr enligt schablon som de tagit fram, jaha, 490 spänn blev det efter skatt.
Många som blivit förbannade över detta, de flesta har ju mycket mer än så i ersättning för sitt idoga arbete i sitt anletes svett en arbetsdag.
Jag har också mer än så men för egen del är det väl ok antar jag, 490 spänn är ju 490 spänn, kan ju köpa en flaska whiskey iallafall ;)

Ja vi var många som ju sjukskrev oss där, jag hade gjort det ändå även utan detta lilla bidrag till min hushållskassa,(spritkassa), var ju förkyld som attan som så många andra.
Vi tog vårt ansvar som regeringen beordrat oss och slapp gå till kneget med en oro om att bli smittad eller smitta ner någon själv.
Folk fick ju panik på min arbetsplats, så även jag till stor del med min nedsatta lungkapacitet, mitt blodtryck och min diabetes typ 2.
Sen är jag ju till formen även lite "oval"...en liten knubbig man i sina bästa år helt enkelt...en negativitet det också tydligen inom Covid-19.

Jaja...men jag fick 490 spänn iallafall...inte illa ;)

Skål på er och ha en fin påskdag :)

8 kommentarer:

Malin Tarvainen sa...

Ja, man får väl vara glad för det lilla, även om det kanske känns surt i dessa tider.

Susjos sa...

490kr, ja jösses, inte mycket, men som du säger, räcker till lite whisky!
Det är väl bara en fråga om NÄR och inte OM jag blir sjuk som jobbar på sjukhus!

Hoppas påsken fortsätter lugnt och fint hos dej och frugan, om än lite annorlunda detta år med färre social kontakter.
Vi tar det lugnt här hemma, men hoppas på att få se sönerna via video på messenger senare idag kanske?

Min gravade lax skall visst ligga två dygn i kylskåp innan man kan äta den, så ikväll vågar jag väl prova den! ( gillar helst rökt lax, både varmrökt och kallrökt, men egenhändig gravad lax ska visst var väldigt gott, vi får väl se, haha!)

Ha det fortsatt gott!

Znogge sa...

Ja, det var nog många som kände sig lurade där. Det var helt enkelt för bra för att vara sant. Det trillar in 490 kronor på mitt konto på tisdag och visst, det är bättre än ingenting. Men helt sanningsenligt var ju inte beskedet. Pengarna betalas dock ut inom fem dagar och så snabbt har väl försäkringskassan sällan jobbat.

Ha en fin påskdagskväll!

Ditte sa...

Ja, bättre än inget var det ju och med karensdag hade det väl inte blivit något alls. Eller? Men visst känns det som fel marknadsföring. Absolut! Bra att du stannade hemma för hälsan kan ju inte värderas i pengar. Var nu även fortsättningsvis försiktig och jobba inte om du du inte är helt ok.

BP sa...

Att karensdagen avskaffades förstod jag. Då hade du ju inte fått några pengar alls. Så du går alltså med vinst. Å 490 spänn borde väl räcka till en flaska whisky och en BIB kanske, eller några öl.

Visst inte att du hade nedsatt lungkapacitet. Då förstår jag att du håller på att sluta röka. Vågar inte ens tänka på hur mina lungor ser ut efter drygt 50 års rökning. Tror inte jag vill veta heller.

Du är absolut i dina bästa år, men liten är du då verkligen inte. Det ser åtminstone inte ut så på dina bilder. Gissar på 1,80 m minst;-)

PS. Hörde på tv idag att försäljningen av Nicotinell med mera har gått upp med 79 procent jämfört med samma månad ifjol. DS.

Ama de casa sa...

Haha! Det gäller att prioritera rätt när man ska handla för slantarna :-) Här kunde du nog få en 4 - 5 flaskor whisky för pengarna vid rätt tillfälle (dom reas ibland). Men då tillkommer ju resan, såklart. Som man ändå inte får göra nu ;-)

Åke sa...

Besvärligt med förkylning i dessa dagar... hoppas du är bättre.

BP sa...

Svar: Visste väl det:-)