lördag 5 september 2020

Tuff vecka.........

 var det ju yrkesmässigt, därav tendensen att detta blir en "veckorapport" på bloggen, är inte tänkt så alls men ibland blir det som det blir.

Elev A: Jag ska slå ihjäl dig din fitta. Elev B: Din jävla hora.

Dessa två kombattanter hålls isär av varsin elevassistent......i en korridor är halva klassen på utsidan klassrummet och andra halvan försöker trösta sin fröken som gråter....ja sjutton....det är tufft nu på kneget. 15 mindre personal känns av, besparingar, det är nu det börjar gå åt helvete, hoppas vi kan hålla emot.

Men nu är det lördag och undertecknad sitter vid sin laptop och äter frukost i form av en macka med salami och ost, en kaffe till det och situationen är optimal.....halleluja. ;) 

Men nu blir det att släppa detta med arbetet...gör man inte det så går man under...ha det fint alla.


 

6 kommentarer:

Znogge sa...

Suck, säger jag bara. Vi hade en elvaåring som ville döda kompisen med en kniv och den andra tänkte strypa som hämnd. Nu var det väl mest prat men några slagsmål han det bli. Ett varje dag minst så en skitvecka.

Det gäller att ladda batterierna nu minst sagt men samtidigt njuta av ledigheten.

God helg!

Ingrid sa...

Hoppas att du får en behaglig helg så att du orkar gå till jobbet på måndag.
Ha det så gott!
/Ingrid

Anonym sa...

Tänkte skriva en sak om detta men det skulle bli för långt. När jag var tonåring på 80-talet och bodde i Enköping jobbade pappa på ett hem. Vilka saker han vad med om och vad jag fick höra. I alla fall, jag bor i Högsbo igen. Känns härligt skönt. Har en underbar gavellägenhet, vid Axeltorget. En skojig sak var att pappa hade en Golf GTI som tjänstebil, den gick som ett spjut.
Lennart

Ditte sa...

Förfärligt! Denna arbetsmiljö vore något för bestämmande politiker att ha. Enastående att någon ens vill jobba här-
Jag skulle inte stanna en dag till. Detta är inte värdigt.
Har ju varit lärare i dryga 40 år men kan nog äsga att det var bättre förr. Jobbade också i socialt utsatta områden i flera år men det fanns en moral och en respekt för personalen. För all personal.

Svårt att släppa dessa upplevelser.
Många tankar till dig.,

BP sa...

Ja, så ser det ut på våra skolor, uppenbarligen. Fruktansvärt. Sådana saker fanns inte på min tid. Hade man uttryckt sig på det sättet hade man bestraffats rejält, inte minst av föräldrarna.
Jo, det är nog bäst att du inte ta med dig jobbet hem, för då blir du galen. Jag skulle inte vilja vara lärare eller elevassistent idag.
Ha nu en skön söndag i alla fall.

Karins ordöverflöd sa...

Känner igen och har varit med om liknande händelser. Det blir bara värre och värre.
Trots allt elände och många bråk så längtar jag tillbaka till
skolan och arbetet. Tror väl i min enfald att jag kan styra
upp ordningen.. hehe.