måndag 9 november 2020

Måndag den nionde november 2020.

 Och så var vi igång igen yrkesmässigt, tur man har ett fint team att samarbeta med, brukar allt som oftast ha det fulla ansvaret för en specifik elev, skönt att slippa det faktiskt.

Artikel om min skola så man kan se hur vi faktiskt har det.

Så kan det bli när man inte har tillräckligt med personal, har aldrig blivit hotad själv eller något annat av negativ karaktär vad jag kan minnas som påverkat mig, har inte ens blivit ombedd att "knulla min mamma"...det ni.....tacksam för det ;)


Nu ska vi återigen starta upp FBK för våra nyanlända på skolan iallafall (Förberedandeklass) som togs bort  inför detta läsår pga besparingar, barn som inte kan många ord svenska behöver det, att sitta i en klass där det bedrivs undervisning och inte förstå ett ord är ju inte optimalt alls som ju väl alla förstår. 
 
Jag gillar mitt arbete trots allt, inte för att jag tycker det är kul alltid att gå dit och vissa dagar är det inte ens kul att vara där, men jag gillar det ändå....underligt uttalande kanske någon skulle säga och ja, kanske det.
Men man känner väl att man gör lite skillnad ibland, lite skillnad i åtminstone några av barnens skolvärld och kanske inför deras framtid efter skolan.
Många av dem kommer ju att råka i skiten på ena eller andra sättet men jag tror att det kommer gå bra för majoriteten av dem iallafall.

Men nu ska jag se färdigt på "Trolltider", 5 avsnitt kvar på denna julkalender, sen blir det väl soffan tror jag, är ju helt slut här.

Ha det fint alla.
 

 


 
 
 

5 kommentarer:

BP sa...

Grym läsning i länken. Herreguuuuu! Riktigt, riktigt illa. Minns när er rektor lovordades överallt, men hur kunde det gå så snett så snabbt efteråt. Skrämmande är det. Och hur orkar man som lärare? Ja, lärare är nog inget jobb, det är ett kall, helt klart.
Vem är eleverna som du tar hand om nu? Om jag minns rätt var det elever med särskilda behov.
Jag tror att jag förstår vad du menar att du ändå trivs med ditt jobb. Du gör ju onekligen nytta och du inger ju respekt hos killarna (gissar att vi inte pratar tjejer här). Det är nog därför du klarat dig från "påhopp".

Men jag tycker djupt synd om den stackars fysikläraren, som ändå har rätt attityd. Han kanske trivs också med sitt jobb. Personligen skulle jag inte stå ut ens fem minuter om jag ska vara ärligt.

Antar att det är mest kvinnliga lärare som utsätts för våld med mera, eller!?

Ama de casa sa...

Men fy vilken hemsk arbetssituation och arbetsmiljö... Beundrar er som står ut med detta och försöker få rätsida på situationen. Inte lätt, speciellt inte när det dras ned på resurserna mer och mer.
Skönt att du inte själv har blivit utsatt i alla fall.

znogge sa...

Det var ingen rolig läsning det. Där måste någon ta krafttag för så kan det inte fortsätta. Att säga upp personal är definitivt inte rätt sätt i alla fall. En orimlig arbetsmiljö och själv hade jag nog inte stannat kvar speciellt länge . Jag tror att killarna har respekt för dig och på så vis så kan du göra ett gott jobb.

Ha en fin tisdag!

Ditte sa...

Läste artikeln och tycker att det är illa att elever inte kan bete sig. Visst ska man som både född i Sverige och nyanländ från ett annat land kunna bete sig. .Så mycket som i Sverige satsas just på dessa elever sker nog ingen annanstans i världen. Anser inte att det ska till personal för att kunna uppföra sig utan det är ju en självklarhet.Kommer en svensk elev till en skola i ett annat land så är det ju bara att passa in och snabbt lära sig språket. Annars har man ingen plats där.
Jga har i många år arbetat i FBK klass men det har ställts hårda krav på elever och föräldrar. Detta finns nog bara i Sverige. Och jag tycker det varit bra. Men dessa elever bör inom ett till två år kunna fungera i en vanlig klass med visst stöd.
Visst behövs du! Väldigt mycket!
Ha det så bra du kan.

Veiken sa...

Du ska veta att du och de andra vuxna är värda sin vikt i guld (hoppas att du bär på en del kilon :)
Någonstans måste man börja. Det är definitivt inte att ta bort de vuxna. Färre barn i klasserna och minst två vuxna i varje klass.
Jag vet att jag talar för döva öron, men på sikt hade det varit en besparing för samhället.
Vilken tur att du trivs med ditt jobb trots att det är kämpigt! Du är värd en stor Kram!