tisdag 22 december 2020

Dan före dan före dopparedagen.

 Dopp i grytan blir det ju inte här, ingen familjetradition hos varken frugan eller mig.
Så här ett par dagar innan julafton 2020 så blir det väl något simpelt till middag i form av en konservburk Gulasch kanske, eller så nöjer man sig väl med en bit vörtbröd  som man döljer med en gigantiskt stor skinkbit insmord med senap.
Jösses vad gott det låter, vi får väl se ;)

Jo, blev ju naturligtvis att ta en paus ifrån skrivandet, tro mig, den var god, till och med en näst intill alkoholfri öl slank ner, de där ölen man får som reklam helt gratis när man får hemlevererat någonting i förnödenhetsväg.
Impulskontroll lika med noll ;) 

Funderar på att ta tag i det där med städningen då som jag skrev om, jo, oj, näää...eller....jooo.
Vi får ta tag i det nu, usch, men det får väl gå ;)

Ha det gott ni alla.




9 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag har en omgång dammsugning kvar, men den sparar jag till morgondagen.
Skinkmacka är jättegott. Man behöver nästan ingenting annat nu!
Ha en fin dag!

Susjos sa...

Mums med skinkmacka! Men hit kommer inte skinkan levererad förrän i morgon, undrar om vi får tillräckligt så man vågar smaka på den redan i morgon?

Knäcken blev perfekt efter att ha blivit riktigt kall i frysen. Nej, den ska inte vara stenhård, håller med dej, lite mjuk ska den allt vara, men efter en stund på balkongen var den fortfarande så mjuk, så all knäck var liksom kvar på pappret, haha! Å papper vill man ju inte äta!

Städa ja, kanske jag ska dra fram dammsugaren idag, ska ju jobba två nattpass nu...maken är ledig i morgon, men han kan inte dammsuga när jag sover i morgon!
Ha en bra tisdag!

Znogge sa...

Dopp i grytan äts inte här heller så det får vara. Är helt enkelt inte så förtjust i julmat faktiskt men man får ju offra sig ;-)

Städa borde man kanske också gör men inte just nu dock...

Ha det gott!

Veiken sa...

Inget dopp i grytan här. Har smakat det en gång som barn hos min farmor. Det var också sista gången!
Vi har varken stress press eller annat som stör den här julen. Två personer som ska fira utan julmat. Vi ska lyxa till det lite, men det blir lugna gatan här!
Vörbröd med skinkmacka är mumsigt!
GOD JUL!

BP sa...

Dopp i grytan är ingen tradition här heller. Vörtbröd har jag också svårt för, då det är för sött för min smak. Men en skinkmacka med surdegsbröd och stark senap satt inte fel här heller kan jag säga. Å du - med en riktig öl till;-)

Ditte sa...

Skinkmackan skulle jag absolut gå för- Vad gäller dopp i grytan så har det aldrig förekommit hemma hos oss. Inte hos mig som barn och aldrig annars heller. Finns ju det som är så mycket bättre.
Jag hade nog tagit en "rejäl" öl till mackan.
Vad gäller städningen så kanske robotdammsugaren kan ta en del.
Trevlig kväll-

Lotta sa...

Här doppas inte heller i någon gryta. Men en liten smörgås med en stor skinbit på uppskattas och ätes gärna. Idag blev jag bjuden på revben och rotfruktsgrönsaker med fetaoströra.Såååå gott! Jag är mätt ännu.
Städningen avklarad idag så nu är det jobb, sova och hundpromenader som gäller fram till julafton.
Ha det gott!

Herr Nilssons Fru sa...

Slinker in, tar ett bett på din skinkmacka och säger
God Jul till dig och frugan.

Kramiz

Ama de casa sa...

Här har Anders precis skurit upp den traditionella laxen som han gravar till julen. Lunchen lär bli en mjällomsmacka med gravlax och "salsa gravlax" (benämningen som IKEA här i Spanien har för "gravlaxsås").

Skinkmackan såg verkligen inte dum ut den heller :-D

Ha en fin dan-före-dan-dag!